lauantai 13. syyskuuta 2014

HunR Hanko seurakoulu ja SRC alue este(eka 120cm!)

Moikka! Viimeviikonloppuna Skidi pääsi taas kisoihin, tällä kertaa äidin ja minun kanssa.
Viime lauantaina meillä oli kotona seurakoulukisat jossa äiti starttasi Helpon A:n Skidillä. Itse toimin vain Skidin groomina ja kuvailin kisoja.





Emppu ja Turo Helppo B 2. sija :)
Äidin ja Skidin suoritus meni ihan hyvin. Skidi oli ollut verryttelyssä todella hyvä ja äiti oli saanut sille todella hyvän ravin. Mutta kun äiti tuli kentälle ulos niin Skidi ei oikein halunnut ravaa hyvin eteenpäin. Mutta äidin ja Skidin rata oli ihan hyvä, tuli pari rikettä mutta rata oli silti ihan rento jne. Lopputulos oli 58,8% ja äiti ja Skidi olivat 2/3, eikä huonolle hävinneet :). 














Sunnuntaina käytiin sitten Salossa pyörähtämässä aluekisoissa. Siellä oli vuorossa hevosen ja ratsastajan ensimmäinen 120cm! Lähdettiin hyvissäajoin tallilta ja oltiin ajoissa kisapaikalla. Kävin näyttämässä rokotustodistuksen, moikkailtiin tuttuja ja käytiin käyttämässä rahoja puffettiin. Otettiin hevonen vähän ennen luokan alkua ulos trailerista, niin että se sai kävellä vähän. Kävin kävelemässä 110cm radan joka oli kiva ja helppo. Laitettiin heppa kuntoon ja lähdin verkkaan. Verkassa Skidi oli ihan hyvä, eteenpäin ja sopivan villi. Hypyt olivat alussa hyviä, sain paikat osumaan jne. Mutta kun tultiin okserille viimeisen kerran ennen kun piti siirtyä ulos niin mokasin lähestymisen täysin, Skidi tottakai kilttinä hevosena hyppäsi ja lopputulos oli että meidät löydettiin okserin seasta. Skidistä tuli todella varovainen, ei uskaltanut imeä esteelle ja sain ratsastaa todella paljon eteen. Tein ulkona vielä yhden verkkahypyn pystylle ensimmäisellä kerralla tuli heti kielto mutta toisella kerralla sain yli.

Rata alkoi todella huonosti, ykköselle huono hyppy koska hevonen ei edennyt, kakkoselle sama juttu, kolmoselle tuli sitten stoppi. Siitä sitten raivostuin ja pistin Skidin oikeasti eteen, loppurata oli hyvä ja päästiin se virheittä maaliin. Minua ärsytti ihan todella paljon radan jälkeen, no sain vain niellä ärsytyksen ja alkaa miettiä seuraavaa rataa.







Kävin kävelemässä 120cm radan, rata ei ollut mikään iso 120 se oli kiva ja helppo muistaa, eli hyvä aloittaa tästä. Tässäkään verkka ei ollut mitenkään parempi, Skidi jarrutteli vieläkin esteille ja en saanut sitä etenemään vaikka sainkin pidemmät kannukset lainaksi. En lähtenyt ollenkaan hyvillä fiiliksillä radalle.
Rata oli vielä isompi pohjanoteeraus. Ykkönen tuli alas ja samoin kakkonen joka oli ihan oma moka kylläkin, kolmonen ja nelonen päästiin hyvin. Kutonen taas alas ja sitten tulinkin sarjalle johon en saanut tarpeeksi laukkaa niin pysähdyttiin b osalle. Mietin hetken että keskeytänkö tähän mutta päätin jatkaa. Päästiin rata loppuun ja hevoselle taputukset. Tämän jälkeen minua varsinkin ärsytti, ratsastin itse todella huonosti ja en saanut hevosta ollenkaan etenemään.




Radan jälkeen kävin ottamassa loppuravit maneesissa ja otettiin sen jälkeen hevoselta varusteet pois. Skidi pääsi mukaan koululle asumaan viikoksi. Eli pääsin ratsastamaan sitä koko viikon joka oli todella kiva! Tässä pari kuvaa ja video teille viikosta :)



2 kommenttia: