maanantai 24. marraskuuta 2014

Viikonloppu kotona

Suomen laiskin ihminen ilmoittautuu tässä hei! Pientä kuulumis postausta luvassa piitkästä aikaa, puhelinkuvien kera kylläkin.
Olin täällä koululla kaksi viikkoa putkeen, minulla oli nimittäin ensimmäinen päivystys. Eli minun ja kahden kaverini vastuussa oli hevosten ruokinta viikolla. Viikonloppuna meidän pitikin hoitaa koko talli eli siivota karsinat, ruokkia jne. Oli kyllä yllättävän kivaa! Saatiin talli hyvin hoidettua ja oli mukavaa tehdä pitkästä aikaa tallia! Päiväni näytti vähän tältä:
6:50 Herätys
7:00 Tallissa ensimmäisenä antamassa hevosille aamukauroja 
8:00 Kaverit tulee talliin heitetään hevosille loimet ja aletaan pistää niitä pihalle.
9:30 Kaikki hevoset ulkona ja päästäänkin karsinoita siivoomaan
11:30 Talli valmiina, heinät annettuna sisällä ja ulkona. Pihattohevosten vedet täytettyinä
12:00 Syömään ja nukkumaan
14:30 Talliin takaisin, hevoset sisään
15:30 Kaikki hevoset sisällä ja jalat pestynä. Päiväruokia antamaan
16:00 Talli valmiina. Ja ehdinkin hetkeksi kämpälle rentoutumaan.
18:30 Talliin iltaruokia antamaan.
19:00 Valmiina
Sen jälkeen näin kavereita, olin vain kämpällä tai nukuin. 
Pride joka on lemppari ravihevoseni koululta!

Ja Welfin, lemppari ratsuhevoseni koululta

Welfin
Muutenkin täällä koululla elämä rullaa tavallisella painollaan. On ollut todella rentoja koulupäiviä ja kivaa opiskella(jotain harvinaista minun suusta). Meillä vaihtuu tällä viikolla jakso takaisin tallijaksoon joka tarkoittaa rankempia ja pidempiä päiviä. Mutta siinähän on hyvät puolensa että pääsen taas ratsastamaan päivittäin ja olla hevosten parissa. Koska tässä edellisessä jaksossa ei olla ollenkaan päästy ratsastamaan mikä on ollut todella tylsää. Onneksi yhdellä tutullani on hevonen täällä koululla ja ehdotin hänelle että jos hän joskus tarvitsee apua liikutuksen kanssa niin autan mielelläni. Olen pari kertaa päässyt ratsastamaan hänen hevosellaan. Se on mukava, vanhempi herrasmies ruuna, jossa on sopivasti haastetta ja sitten kun saan sen kulkemaan niin se on todella miellyttävä ratsastaa.
Poika nimeltä Jasmin..
Jasminin selässä
Kävin kotona viikonloppuna Skidiä ja tallilaisia tervehtimässä. Skidille kuuluukin ihan hyvää. Äiti kävi sen kanssa tässä pari viikkoa sitten kolmipäiväisellä ratsastuksenopettajien kurssilla Ypäjällä. Ensimmäisenä päivänä äiti oli ollut Kiki Nybergin kouluvalmennuksessa, jossa hevonen oli toiminut hyvin. Seuraavina päivinä äiti oli päässyt Piia Pantusun estevalmennukseen(en ole kateellinen en..). Jossa oli mennyt myös todella hyvin! Hevonen oli saanut paljon kehuja siitä että ensimmäisenä päivänä oli mennyt koulua "hikareiden" ryhmässä ja sitten seuraavana päivänä hypännyt ihan mukavan kokoisia esteitä!
Sain Skidiltä kuvaterveiset, kun äiti oli sen kanssa päiväkävelyllä.
Meillä on nyt taas kuolain ongelma... Nyt pitäisi löytää uusi kuolain esteille ja sileälle. Sileällä ollaan kokeiltu uusia kuolaimia mutta mikään ei oikein tahdo auttaa siihen että se heittää kieltä ulos. Ollaan kokeiltu kaikkia messinkisiä, eri pakuisia ja erillaisia nivelkuolaimia. Mutta mikään ei oikein tahdo auttaa.
Esteillä hevonen ja minä ollaan oltu tyytyväisiä baby pelhamin kanssa. Mutta ikävä kyllä se alkaa jäämään minulle vähän liian vahvaksi ja saan hevosen liian taakse ratsatettua sillä. Tavalliset nivelkuolaimet ovat sitten taas liian pehmeitä ja en saa hevosta hallittua sillä. Kaikki vipulla olevat kuolaimet voin heti heittää roskiin koska hevonen menee niillä aivan liian rullalle. Että jos jollain sattuu olemaan jokin hyvä kuolain tähän ongelmaanniin vinkkejä saa antaa!

Viikonloppuna kävin perjantaina äidin koulutunnilla ja hevosesta sillon ei ainakaan virtaa puuttunut. Vaihdoin sille tämän Sprengerin kuolaimen ja hevonen oli sillä kyllä niin hyvä! Kieli vilahti vain kerran sen tunnin aikana. Tehtiin sulkuja ja väistöjä, ne onnistuivat todella hyvin. Laukassa Skidin mielestä oli kyllä paljon kivempaa kiikuttaa minua ympäri maneesia kun neidin mielestä oli mukavaa päästä taas ryhmään vapaapäivän jälkeen.
Päiväunilla!
Lauantaina olin tallilla aamu kymmenestä, ilta viiteen. Sain kaksi hevosta klipattua kokonaan ja Skidin ratsastettua. Siis olenpas minä tehokas! eiku... Skidin kanssa kävin vasta myöhemmin iltapäivällä kun tunnit olivat alkaneet niin ruuvasin sille hokit, laitettiin heijastimet niskaan ja lähdettiin maastoon. Viihdytiin siellä sellaiset 30min ja sitä virtaa riitti taas kerran niin että minulla meinasi palaa hermot! :D
Sunnuntaille oli suunnitelmissa estevalmennus, mutta toisin kävi kun löysin jo itseni lauantai illalla/yöllä kemiöstä.. Nyt olen varmaan täällä koululla taas kaksi viikkos putkeen niin saa nähdä milloin tulee taas seuraavan kerran postausta eli siihen asti näkemiin!
Kotiin on kiva tulla kun aamupala on valmiina pöydässä!
Annielta karvat veks!
Taralta karvat veks!
Vielä pari puhelinkuvaa viikoilta:

Ei jaksettu tehdä Tinan kanssa ruokaa
Perus torstai ilta täällä
Tytöt!

1 kommentti:

  1. Hei hitto nyt mä vasta tajusin että säkin opiskelet Axxelissa! :D

    VastaaPoista