torstai 17. syyskuuta 2015

12.9, KRATS Laakso, Aluemestaruudet

Me päästiin kisoihin, viiden kuukauden tauon jälkeen!! Oli muuten niin kiva tunne kun pääsi omalla hevosella kisoihin piiiitkän tauon jälkeen.
Lauantai aamu valkeni aurinkoisissa merkeissä, puin kisavaatteet päälle ja vedin äkkiä aamupalan naamaan. Laitettiin kamat kasaan ja lähdettiin äidin kanssa matkaan. Käytiin vielä matkalla viemässä toinen koiristamme isoiäidilleni hoitoon. Tallilla letitin Skidin, tarkastin että kaikki varusteet olivat varmanakin mukana. Muistin samalla että olin unohtanut kisatakin kotiin, äidin piti muutenkin käydä asioilla kaupungissa ennen lähtöä niin hän haki sen samalla. Kun kaikki kamat olivat paikoillaan ja äiti tavalliseen tapaan kadonnut kahvittelemaan. Lastasin Skidin yksin, sain sen muuten ensimmäistä kertaa itse koppiin. Yleensä se kunnioittaa ihmistä niin paljon että se ei "ymmärrä" kun jään itse ulkopuolelle ja sen pitäisi kävellä yksin sisään. Mutta tällä kertaa se käveli oikein innokkaana yksin.

























Matkassa meni se melkein kaksi tuntia, jossa ehdittiin äidin kanssa juttelemaan kaikesta. Oltiin äidin kanssa kahdestaan matkassa mikä oli kivaa! Perillä käytiin äidin kanssa näyttämässä paperit, vaihtamassa kuulumisia tuttujen kanssa ja ostettiin kahvit. Katsottiin hetken ponien mestaruutta ja otettiinkin sen jälkeen hevonen ulos autosta. Skidi oli niin rauhallinen kisapaikalla, yleensä se on kiltti mutta osaa olla vähän häslä. Naureskeltiin äidin kanssa että hevonen ei ole käynyt viiteen kuukauteen kisoissa ja se seisoi rauhassa katselemassa kisojen menoa kun laitettiin se kuntoon.
Kipusin hiljalleen selkään ja lähdin verkkaa päin.
Kävelin Skidin kanssa verkassa kauan ja kun saatiin lupa niin lähdin kävelemään rataa. Luokkana oli siis 105cm aikaluokka. Lähdin ihan rennoin fiiliksin sen kanssa radalle en ollenkaan lähtenyt hakemaan mitään menestystä.

Skidi oli verkassa todella hyvä ja se hyppäsi todella hyviä hyppyjä. Eli lähdin todella hyvin fiiliksin radalle! Rata oli todella hyvä, itse ratsastin kahdelle esteelle huonosti ja puomit putosi. Mutta minua ei ollenkaan haitannut! Koska itse rata oli niin hyvä ja meillä oli kivaa!


Seuraava luokka oli 110cm joka oli itse aluemestaruusluokka. Käytiin kävelemässä rata joka oli ihan simppeli ja paljon sai antaa sujua. Ehdin katsoa pari rataa ennen kun menin selkään. Verkassa niin Skidi oli taas todella hyvä, tällä kertaa maltoin itsekkin odottaa sitä hieman paremmin. Eli lähdin hyvillä mielin taas radalle. 
Rata oli taas todella hyvä! Sain heti alusta todella hyvä rytmin päälle ja sain sen sujumaan. Mutta ensimmäinen este tuli alas, Skidi ajautui liian matalaksi ja vahvaksi niin en oikein päässyt muuttamaan askelta. Olin kyllä taas niin tyytyväinen hevoseen, koska se hyppäsi todella hyvin ja kivasti!


Luokan jälkeen halusin vielä jäädä katsomaan mestaruusluokan uusinnan. Niin pistettiin kaverini kanssa hevonen autoon ja mentiin kentän reunalle. Kun uusinta oli loppunut lähdettiin äidin kanssa kotimatkalle.
Hieno heppa! 
Oli muuten niin kivaa olla pitkästä aikaa Skidillä kisoissa! On se niin oma fiiliksensä! Haluatteko nähdä ratavideot? :)

3 kommenttia: