perjantai 11. syyskuuta 2015

Tässä on ollut pari niin hektistä viikkoa että olen joka ilta kun olen tullut asuntolaan takaisin kaatunut sänkyyn puolikuolleenna. Joka päivä koululla on tullut ratsastettua kevyesti se neljä hevosta päivään.
Viime viikko meni aika reippaasti, ratsastin joka päivä Amalin keskiviikkoon asti. Keskiviikkona se rokotettiin jonka jälkeen se pääsi hieman kevyemmälle liikunnalle. Viime viikolla otettiin myös nuoret ansaitun kesäloman jälkeen liikkeelle. Quentin joka oli silloin jo se kevyt 175cm on kasvanut nyt 182cm korkeaksi.. Nuoret olivat kaikki oikein fiksusti juoksutuksessa.


Amal koulun esittelyvideon kuvauksissa. c) Ame 
Pääsin viikonloppuna jo torstaina jo kotiin, kotiin tullessani ratsastin Skidin. Käytiin ihan kevyellä maastolenkillä. Perjantaina ratsastin sen kevyesti kaikki askellajit läpi ajatellen seuraavan päivän kisoja.
Olin ilmoittautunut Skidillä Stal Forsten-Pentin harjoituskilpailuihin 100cm luokkaan ihan vain että saataisiin rauhallinen alku tälle kisaamiselle. Lauantai aamuna äiti tulee tottakai huoneeseeni ja ilmoittaa että kisat onkin peruttu sateen takia. Että ärsytti kun olisin ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen päässyt Skidillä estekisoihin. Päätettiin äidin kanssa että hypätään kotona, estevalmennuksen merkeissä, koska hangossahan tottakai paistoi aurinko. Lähdettiin puolilta päivin tallille pistin hevosen kuntoon ja lähdin hyvillä mielin valmennukseen. Olen Skidille lopullisesti nyt vaihtanut kuolaimen kolmipalaan esteilläkin, vielä palloilen hieman että onko tavallinen messinkinen kolmipala hyvä, vai olisiko kumikolmipala sopivampi. Koska Skidistä tulee todella helposti vahva messinkisellä ja taas kun kumilla se tulee hieman tyhjäksi.

Äiti oli suunnitellut meille ihan hyvän radan. Paljon keskittymistä siihen että saan hevosen sisäpohkeen ympärille ja kaarteista ulos. Ja linjat oli sellaisia että minun piti tehdä päätöksiä, ratsastamalla eteen tai ottaa ylimääräisen pidätteen. Valmennus meni kaiken kaikkiaan hyvin, Skidi tahtoi hieman protestoida kannustani ja en vielä oikein uskalla pitää sen kanssa tukea edestä. Mutta olin loppujen lopuksi ihan tyytyväinen!






Lauantaina valmennuksen jälkeen minun piti kiirehtiä kotiin pakkaamaan ja juna-asemalle. Minut oli kutsuttu parin ratsastajan synttäreille ja oi että meillä oli hauska ilta! Naurettiin kavereiden kanssa että kerrankin piti olla oikein siistinä ja pistää oikein mekko päälle..


Sunnuntaina käytiin kaverini kanssa ratsastamassa hänen hevoset ja sen jälkeen kotiin tullessani kävin kävelemässä Skidin kanssa maastossa. 

Maanantaina olin taas ahkerana koulussa, aloitin päivän ratsastamalla Amalin joka oli aivan älyttömän huono. Harjoiteltiin keskiviikko kisojen koulurataa ja se meni aivan penkin alle. Amal on ollut jo hetken aika huono ratsastaa, todella huono taipumaan ja entistä enemmän sitkeä. 
Tiistaina meillä oli taas treenit ja oi että, minulla oli kiva hevonen allani! Amal oli aivan eri hevonen mitä maanantaina ja lähdin kisoihin todella hyvin fiiliksin! Tiistaina ratsastin vielä Welfinin joka oli myös todella hyvä ja se oli todella rento! Jatkettiin nuorten kanssa ja juoksutin Quentinin sivuohjien kanssa, poika oli niin hienona.
Quentin
Keskiviikkona jatkoin heti hevosten kanssa ja aloitin Quentinin kanssa. Juoksutin sen ensin sivuohjilla ja se oli todella nätisti ja rauhassa. Sen jälkeen opettajani heitti minut selkään ja piti minua hetken liinassa. Käytiin kaikki askellajit läpi sen kanssa ja lopetettin. Ratsastin vielä sen jälkeen Welfinin derbykentällä, se oli ihan hyvä ratsastaa. 
Illalla olikin vuorossa harjoituskisat täällä koululla, mentiin Amalin kanssa tuttu ja turvallinen K.N. Special.
Amal oli verkassa todella hyvä ja teinkin aika rauhallisen ja nopean verkan. Lähdin jo numerolla kaksi. Rata oli todella onnistunut! Pieniä rikkoja tuli, varsinkin käyntiosuus on todella hankalaa koska Amal ei oikein halua malttaa. Saatiin prosentteja 64,5% ja napattiin luokkavoitto! Voitto tuli minulle täysin yllätyksenä koska mielestäni se ei niin hyvin sentään mennyt! :D

Torstaina mentiin kavaletteja ja tänään perjantaina päästiin hyppäämään derby kentälle ! Oli niin hauskaa ja Amal oli niin kiva ratsastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti