sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Lomailua

Viime viikolla vietetiin Skidin kanssa pientä lomaa yhdessä, minulla oli kolmisen viikkoa vapaata koulusta ja Skidi päätti viettää pienimuotoista sairaslomaa saamalla haavan takajalkaan.

Kotona ollessani ratsastin tottakai Skidillä paljon, ensimmäisen viikon aikana makasin tottakai itse 40 asteen kuumeessa kotona koko viikon niin äiti ratsasti Skidiä.

Sitä seuraavana viikkona niin aloitin viikon ratsastamalla ulkokentällä ensimmäistä kertaa, siitä tuli niin hyvä fiilis ja kaiken lisäksi Skidi oli aivan superhyvä ratsastaa! Olin odottanut että se olisi hieman täpinöissään ja kuumenisi mutta oli todella hyvä ja rauhallinen ratsastaa. Tein paljon siirtymisiä ja väistöjä.

Tiistaina päätin lähteä maastoon hieman päästelemään höyryjä, mutta ensimmäisestä ravisaskeleesta huomasin että Skidi ei ole ihan ok. Käännyin kodin suuntaan ja juoksutin sen vielä kentällä. Katseltiin äidin kanssa jalat läpi ja huomattiin että sillä oli pieni haava mikä oli minulta jäänyt huomaamatta pimeässä karsinassa. Skidi on muutenkin todella herkkä hevonen joka saa pienestäkin haavasta impparin tms. Niin laitoin haavaan hauteen päälle ja seuraavana aamuna Skidi oli jo puhdas!

Kävin keskiviikkona vain vähän taluttelemassa maastossa kun Skidi oli muutenkin kengitetty samana päivänä. Niin se sai pitää vielä lepopäivän ihan varmuuden vuoksi.
Käytiin sitten Empun ja Jannin kanssa torstaina maastoilemassa puolisen tuntia ja käytiin vähän hölkkäilemässä maneesissa. Skidi oli todella kiva ja innokas ratsastaa! Ratsastin sen ihan vain läpi ja tunnustelin miltä se tuntuu.

























Perjantaina aprillipäivänä ratsastin Skidin jo normaalisti. Menin kentällä ilman jalustimia ja tein siirtymisiä ja keskityin paljon omaan istuntaan. Skidi oli aluksi hieman hidas ratsastaa ja sain moneen otteeseen muistuttaa että eteenpäin on pakko liikkua. Mutta heti kun Skidin oma into hieman syttyi niin se oli todella mielyttävä ratsastaa. Äidin mielestä se oli niin upean näköinen kun se liikkui.

Ollaan muutenkin saatu Skidille paljon enemmän massaa, se laihtui syksyllä hieman ja tiputti hieman lihaksia. Mutta nyt se on taas kasvattanut paljon lihasta ja läskiä mikä on vain hyvä asia! Sen satula oli myös hieman epäsopiva sen takia että se pudotti lihaksia, mutta hankittiin Matteksen karva alle ja nyt satula istuu todella hyvin! Kaiken tämän lisäksi Skidi on ollut niin miellyttävä ratsastaa viimeiset kuukaudet! Se on todella hvyä suusta, sitä on helppo ratsastaa ja se on niin miellyttämishaluinen että selästä ei oikein haluisi tulla pois!

Lauantaina kävin kevyen maastolenkin ja sunnuntaina Empulla oli estevalmennus Skidillä!
Empun sanojen mukaan: Skidi oli ihan hyvä, mutta hieman villi. Tehtiin aluksi hieman jumppaa ja hypättiin sen jälkeen rataa. Skidi meni oikein nätisti vaikka minulla oli hieman ongelmia saada pidätteet läpi ja saamaan väleihin sopivia askeleita.
Ei ihme että Skidi oli villi silllä se on viimeisen kuukauden hypännyt Henkka 10v kanssa 50cm esteitä, niin ei ihme että rouva hieman riemuitsi isommista esteistä!



Tällä viikolla palasin kouluun vaikka minulla olisi ollut vielä yksi vapaa viikko, mutta tulin ratsastamaan nuoria ja minulla oli samaan saumaan päivystys niin viikonloppu meni täällä.
Seuraavassa postauksessa saatte kuulla Empun ja Skidin ensimmäisitä yhteisistä koulukisoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti