torstai 22. elokuuta 2013

133# Eilisen estevalmennus

Eilen oli onneksi paaljon parempi ilma kun tänään, nimittäin täällä parhaillaan tulee vettä ihan niin kun sangosta kaatamalla... Nimittäin eilen meillä oli estevalmennus josta on paljon kuvia. Sain Idan kuvaamaan valmennusta, jee!

Tulin tallille siinä kl 17.45 aikaan ja menin lähes heti laittamaan omia varusteita päälle ja laitoin Skidin kaikki varusteet valmiiksi. Hain hepan tarhasta ja harjasin sen pitkästä aikaa ulkona pihalla. Siinä juoruilin tallilaisten kanssa niin laitoin hevosen ripeästi kuntoon, oltiin toisen tuntilaisen kanssa menossa kävelemään maastoon kunnes valmentaja huutaa minulle että tulisin laittamaan esteitä ja laitan jonkun muun kävelemään Skidillä. Ei kun Ida selkään ja rakentamaan. Rakennettua, niin menin itse selkään otin ohjat ja tunnustelin miltä Skidiä, se oli ihan hyvä. Jäykähkö alussa mutta sain hyvin taivutettua paikat "auki", Ravissa Skidi tuntui ihan hyvältä, olen itse todella laiska ravaamaan alussa, en tajua miksi, minusta se on niin tylsää! Voisin mielummin ravata pitkin ohjin ja humputella ympäriinsä... Laukassa Skidi oli ihan ok, vähän hidas ja huono kädelle. Mutta ratsastin aina pitkät sivut eteen alas, otin lyhyillä sivuilla voltin niin että saan sen takaisin kasaan ja pohkeen ympärille.



Aloitettiin simppelillä puomi kavaletti ympyrällä, joka meni tapansa mukaan hyvin. Skidi se aina kaiken hoitaa ;). Sen jälkeen tultiin pari kertaa mustaa pystyä, jolle toin pari kertaa toin vähän lähelle, mut muuten ok. Alettiin tulemaan pari kertaa pysty okseri linjaa, välissä oli 22m eli 5 askelta. Tultiin ihan hyvin, Skidi oli hyvin eteenpäin, nimittäin se on viimeksi hypännyt ties millon.. Minun piti ottaa aika reilu pidäte ja jatkaa, minulla oli vaikeeta saada pidäte läpi..

 Jatkettiin pienellä radalla jossa Skidillä löytyi liikaa virtaa... Tultiin ensin sarja pysty linjaa, jossa itse toin pari kertaa aivan liian lähelle, muuten ok. Lopussa tultiin rataa jossa valmentaja nosti esteet n. 100-110cm tasoon. Apua! Minua alkoi jopa pelottamaan, en tiedä kun valmentaja on sanonut että kymppiä vuoden lopussa pitäisi hypätä... Rata meni Skidin osalta todella hyvin, se oli vähän liikaa eteenpäin ja ei oikein pidätteitä kuunnellut. Minä taas selässä olin ihan hukassa, toin taas sarja pysty linjalle sen liian lähelle pystyä. Tai halusin eka tuoda sen kaukaanta, mutta esteet olivat "jo sen kokoisia" että en voinut niin kaukaanta tuoda, sitten tulin vähän että en oikein voinut päättää miten tuon ja mentiin esteen yli kiiveten ja otettiin puomeja mukaan..





Muuten Skidi oli niiin kiva! Pitkästä aikaa tuli sellanen fiilis että nyt tää heppa tuntuu hyvältä!
Tunnin jälkeen hoidinkin hepan sisään, kylmäsin, laitoin savet ja ärsyynnyin kun se ei sekunttiakaan pystynyt seistä paikallaan..

Tänään Skidillä oli rento maastopäivä, hyppäsin yhdellä äidin kaverin hevosella joka oli niiin kiva!

Ainiin minä hankin(vihdoinkin) Ask tilin joten menkääpäs kyselemään! http://ask.fm/Ekkiih

1 kommentti: