maanantai 17. helmikuuta 2014

Estevalmennus 16.2

Eilen oli taas viikon tauon jälkeen estevalmennus. Päätin että en hyppää kisoissa kotona koska hypättiin mielummin vähän isompaa ratana sen jälkeen.

Mutta mentiin tallille kello 12 aikaan kun tallilla alkoi kl. 14 estekilpailut, menin rakentamaan rataa ja auttamaan laittamaan kisoja pystyyn. Autoin sitten Emppua ja Idaa laittamaan Turon kuntoon ja menin maneesiin kuvailemaan. Tarkoitus olisi ollut että olisin hypännyt yhdellä hevosella, mutta hevonen alkoi reistailemaan niin siinä peruuntui sitten lähtöni. Saatte tässä pari kuvaa kisoista, lisää löydätte tästä. Minulla oli lainassa Jannican pikkusiskon kamera joka oli itseasiassa ihan hyvä! Kiitos lainasta Henna!

Mikä oli Turo ponin pääväri ;) :D


Team Turo!

Tämän hepan varmaan pari tunnistavat! Annie jolla hyppäsin pari kisaa! Hyppäsi hienosto kaksi 0 rataa!



Tämän varmaan myös monet tunnistavat. Netta! Se hyppäsi kaverini kanssa hyvän 0-0vp radan 70cm luokassa!
Mutta kisojen jälkeen menin sitten laittamaan Skidiä kuntoon, kävin kävelemässä tallitien ja menin maneesiin. Äidillä oli vielä toinen valmennus puolessavälissä niin ehdin siinä hyvin alkuverkata ja katsoa mitä tehtäviä oli luvassa. Skidi tuntui ihan älyttömän hyvältä ja meni todella hyvää ravia. Ravasin siinä molempiin suuntiin, toisen valmennuksen lopetettua niin alettiin tulla kulmaassa olevia puomeja ympyrälinjalla. Skidi tuntui hyvältä ja sain sen molemissa suunnissa ihan hyvin sisäpohkeen ympäri! Laukassa tultiin samaa tehtävää, siinä Skidi halusi todella helposti oikeassa suunnassa kaatua sisäpohkeen päälle. Minun piti olla tarkkana kun porkkana sen kanssa että se ei saa kaatua.
Jatkettiin ympyrätehtävällä toiseen suuntaan että tulin pinkkiä pystyä ympyrällä, se oli todella hankalaa. Koska en nähnyt askelta sille, piti tulla kulman läpi pystylle mutta en millään nähnyt askelta. Loppujen lopuksi sain ihan siedettävän hypyn ja jatkettiin siltä punaiselle viuhkalle. Hypättiin kaikki esteet kertaalleen ja alettiin tulla rataa, kerran pienempänä ja toisen kerran isompana. Kun tultiin isompana niin Skidi kielsi punaiselle okserille, itse jotenkin menen aina pieneen "paniikkiin" kun Skidi kieltää. Koska se ei ole todellakaan sen tapaista ja tiedän että jokin on viassa. Varsinkin tuo kielto tuli todellakin yllätyksenä, äitikin kysyi että mikä nyt oikein on? Totesin kyllä siinä että tein itse aika tyhmän tien ja jos hevonen olisi hypännyt niin oltaisiin hypätty tolppaa päi. Miltä tuo kielto teistä näyttää?
Tultiin myös vihreälle okserille aivan liian läheltä, se sai kiipeä oikein sen yli. Tultiin vielä neljä viimeistä estettä uudelleen ja ne menivät ihan todella hyvin.

Videosta puuttuu kolme ensimmäistä estettä.

Tunnista jäi silti ihan hyvä fiilis, Skidi toimi mikään ei mennyt ihan mönkään ja Skidi oli ihan hyvä ratsastaa. Vähän kyllä ärsytti kun Skidi on kiimassa, siitä tulee aina paljon äkäsempi ja kuumenee paljon helpommin ratsastaessa.
Se jopa pukitteli kun pohkeeni liikkui enemmän kun tavallista ja se kuumeni todella herkästi...

Keskiviikkona Johku on tulossa taas hypyttämään, torstaina maastoillaan ja perjantaina kevennellään maneesissa. Skidi on ollut kyllä niin seurallinen tuon kiiman takia, kaikki hepat ovat myös niin ihania. Olen lähiaikoina harjannut Skidiä aika paljon käytävällä ja sen lempipuuha siinä on sulkea valot... Yhtenä päivänä olin jo niin ärsyyntynyt sille että olin viittä vaille laittaa sen kiinni...
Tänään tein siitä hevosen näköisen, siistin korvakarvat, turpakarvat, partakarvat ja leikkasin hännän. Vuohiskarvat jäi kun jalat olivat ihan märät kun äiti oli käynyt maastossa ja käyneet mudassa.. :D

Mutta heippa ja ensi kertaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti