sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Viikonloppu!

Huh! Vihdoinkin sitä ehtii istua alas ja tehdä jotain muuta kun heppailla! Koko viikonloppu on itseasiassa mennyt hevostellen. Lauantaina oli kaksi estevalmennusta ja muuta tallilla, sunnuntaina eli tänään oli luvassa maastoilua Empun ja Skidin kanssa!

No palataan ensin eiliseen. Eilen oli luvassa taas Johkun valmennus, joka meni ihan superhyvin!! 
Mentiin äitini kanssa tallille joskus kello 10 aikaan kun luvassa oli ensin estevalmennus eräällä toisella hevosella. Sekin meni ihan todella hyvin! 
Joskus kahdentoista aikaan menin taas maneesiin katsomaan ensimmäisen ryhmän valmennusta, halusin vähän tietää mitä tehtäviä on luvassa. Siinä katsoin heidän valmennuksen loppuun ja lähdin hakemaan Skidin sisään syömään. Laitoin varusteet valmiiksi, vaihdoin suitsiin kuolaimet ja menin harjaamaan Skidiä. Skidin kuntoon laitettuani lähdin kävelemään tallitietä, olin jo 20min ennen tuntia kävelemässä!! Huikeaa minulta!  

Maneesiin päästyämme Johku kyseli taas vähän miten on mennyt ja mitä ollaan heppojen kanssa tehty. Skidi tuntui alkuverkoissa jo ihan hyvältä, se kuunteli sisäpohjetta hyvin, juuri kun viime estevalmennus postauksessa kiroilin kun en sitä sisäpohjetta ilman kannuksia saanut läpi.. Aloitettiin kiemurauralla jossa oli kavaletteja, kaksi ensimmäistä kaarretta meni hyvin ja aina sen kolmannen tulin ihan surkeasti en mennyt tarpeeksi ulos kaarteessa, sitten taas neljännessä kaarteessa lähdin aivan liian ulos. Sain kuitenkin ylläpidettyä hyvän rytmin ja eikö sitä ollakkin haettu jokaisessa valmennuksessa!

Tultiin sen jälkeen taas samaa tehtävää laukassa, siinä minulla oli ongelmana että halusin lähteä hyppäämään ennen Skidiä. Skidi ´toimi taas hyvin mutta minulla oli se kolmos ja nelos kaarre ongelmana...





Tuon tehtävän jälkeen tultiin samaa kiemuraa ja siltä jatkettiin aalto keltainen linjalle. Se oli vähän ahdas ponien jäljeltä, mutta Johku tajusi pidentää sitä sen jälkeen kun oltiin molemmat tultu. Tultiin vielä tuo kiemuraura toisesta suunnasta, sen jälkeen tuo keltainen aalto linja, vaihdettiin pystyllä laukkaa ja tultiin pysty okseri linja. Skidi oli niin super, se ei kuumunut tavalliseen tapaan ja se piti kokoajan tasaisen rytmin.



Lopuksi tultiin vielä sama rata vähän korkeampana, Skidi otti oranssin oxerin kerran alas, päästin liian pitkäksi ennen estettä.


Pahoittelen videon huonoa tarkennusta .. :)

Koko valmennuksesta jäi todella hyvä maku suuhun! Skidi oli jotenkin paljon tyytyväsempi, rennompi ja rauhallisempi tällä kertaa! Se oli vain niin kiva ratsastaa! Olisin vain toivonut että kyseinen valmennus olisi jatkunut edes 30min lisää! :D Minulla oli koko illan sitten hymy huulilla ja hoidin sen kunniaksi Skidin ja sen varusteet oikein hyvin, pesin ja rasvasin satulankin!

Tänään oli sitten vuorossa maastoilua! Käytiin pikkusiskoni Empun ja hänen hoito/liikutusponin kanssa maastossa, harmi oli että tuli 0 kelit niin Skidille tuli hirveät tilsat kun ei ole tilsakumeja. Mutta Skidi oli ihan hirveeeen innoissaan ja menossa kokoajan.... Piti oikein parisen kertaa sanoa että pientä ponia ei voi jättää jälkeensä, vaikka ihana pippurinen Findus pysyi kyllä yllättävän hyvin matkassa! :)

Kokoero :')
 



Emppu ja Findus!







Skidi ei malttanut :D



Postauksen kaikki maasto kuvat c) Elin R 
Skidi oli ihan älyttömän pörheenä, käytiin naapuritallin lähimetsissä ratsastelemassa. Skidi pörisi ja oli ihan ihmeissään, ihan kun se ei olisi ennen siellä käynyt! :D

Ihan tarkkasilmäiset huomasivat Skidin päässä uudet suitset! Eilen postiin oli vihdoin saapunut Hööksin paketti, se sisälsi kolme asiaa. 
Remontti turparemmi, tämä oikeastaan piti vain tilata. 17 €

Uudet Happy Mounth kuolaimet, Skidi puri entiset ihan rikki :D 

Uudet suitset! Missä remontti turpis ja otsapannassa ja turparemmissä tuollaista kuviota!


6 kommenttia:

  1. Aww noi maastokuvat. Niitä katsellessa salaa toivoin olevani vielä shettiskokoinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö sitä aina salaa toivo että sitä olisi shettiskokoinen ;)

      Poista
  2. Kaitoinkin että taitaa olla uudet suitset päässä!

    VastaaPoista
  3. var ha ni vari å rida? Var e dedä som ni galoperar som e helt sådä brett :D dedä andra tredje fjärde bilden av domdä maasto bildena? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. e bakom grann stallet, fick vara där och rida när Findus kommer därifrån :)

      Poista