tiistai 13. toukokuuta 2014

Kisat, tempauksia ja muuta kivaa!

Huhhuh! Vihdoinkin ehtii edes vähän viikonlopun ja maanantain kiireiltä istua alas koneelle ja raapustaa teille kertomusta viikonlopusta. Kerroin viime postauksessa että jotain hyvin jännää tapahtuu viikonloppuna, no oikeastaan aika paljon jännää tapahtui! 

Lauantaina sain tehtäväksi ratsastaa todella rauhallisella suomenhevos ruunalla Rikulla kaupunkiin neljän muun ratsukon kanssa, Riku oli ensimmäistä kertaa tällaisessa mukana ja saatiin selville että ei uudelleen :D! Meillä järjestettiin kaupungissa kevät jippo jossa esiteltiin erillaisia urheilulajeja. Me hevosten kanssa mentiin pari viestiä ja sen jälkeen hevoset olivat talutusratsastuksessa. Niin kun jo sanoin niin ratsastettiin hevoset paikan päälle, matka meni ihan hyvin. Riku pelkäsi hieman rekkoja jotka tulivat ohi. Mutta huisin pelottava oli ABC:n kyltti ja sähkökaapit.. Kun tultiin perille niin Riku näki ilmapallot ja rodeohärän mitkä varmaan pystyvät syömään suuren suomenhevosen!! Viestit menivät ihan hyvin Rikulla riitti virtaa ja meidän joukkue voitti ;). Ei kyllä turvallisuuden vuoksi uskallettu laittaa Rikua talutusratsastukseen, herra oli sen verran pörheenä että minullakin oli turvallisempaa olla selässä. Kotimatka mentiin rauhallisempia teitä pitkin niin ei suurempia pelottvuuksia ollutkaan enään.
Kotona Riku saikin sitten hyvän pesun, ruokaa ja pääsi illemmalla parhaan kaverin kanssa ulos.
Kävin vielä Skidillä maastossa ja pakkasin kamat seuraavaa päivää varten. Rikun kuvat c) Janna N






Nimittäin sunnuntaina 11.5 meillä oli minun ja Skidin ensimmäiset kansalliset estekisat! Onhan Skidi mennyt koulua kansallisella mutta vielä 15v mummo pääsee hyppäämään ensimmäisen kansallisen estekisansa. 
Mutta siis asiaan, oltiin sunnuntaina laaksolla hyppäämässä 110cm avoin junnuille jne. ja hypättiin 115cm Agimani junnucuppia!
Meillä oli vähän yli seitsemän aamulla lähtö, äiti oli niin ihana ja tuli ajamaan vaikka olikin äitienpäivä! Aamulla hoidettin Skidi kuljetuskuntoon ja äiti letitti sen, lähdettiin vähän aikataulusta jäljessä ja poimittiin vielä Jannica matkanvarrella mukaan. 
Nakki innokkaana kisoihin menossa
Ansa teki itselleen kivan pedin kun joutui odottelemaan tallissa :D
Paikalla oltiin silti ihan hyvässä ajassa, käytiin näyttämässä rokotustodistus ja katseltiin vähän kisoja. Otettiin sitten kahdestaan Jannican kanssa heppa autosta ja laitettiin se kuntoon. Jannica sai talutella Skidiä hetken kun käveltiin rataa. Rata oli yksinkertainen ja helppo muistaa, harmittavasti erikoistesteitä löytyi vain kolme ja Skidi alkaa helposti potkimaan puomeja jos ei ole tavaraa alla. 
Verkassa Skidi oli ihan kivan tuntuinen. Se oli normaalia rauhallisempi mutta se ei haitannut ollenkaan. Otettiin ihan pari hyppyä molempiin suuntiin, niin että sain hyvän fiiliksen alle.
Rata oli todella hyvä, harmittavasti Skidi pääsi liian pitkäksi ennen yhtä pystyä ja se putosi. Tunsin ennen kyseistä pystyä että nyt tämä pysty tippuu. Mutta rata oli aivan älyttömän hyvä, Skidi hyppäsi todella hyvin ja sain hyvän laukan alle!










Ylläolevat kuvat c) Jannica
                   

 Radan jälkeen otettiin Skidiltä satula ja suojat pois. Annettiin sen hetken juoda ja olla rauhassa itse chillaitiin Jannican kanssa Skidin luona. Ennen seuraavaa radankävelyä laitettiin Skidille taas varusteet päälle ja Jannica meni sitä taluttelemaan. 115cm rata oli ihan kiva, eivät ikävä kyllä saaneet lisää tavaroita esteiden alle. Mutta radankävelyn jälkeen menin verkkaamaan ja siellä se oli yhtä hyvä kun edellisessä. Hieman hassuja hyppyjä tuli kun itse lähdin hyppäämään kaukaanta tai toin aivan liian lähelle. 

Rata oli myös todella todella hyvä! Laukka pyöri ja saatiin lähestymiset sujumaan. En tiedä mutta jäin itse ratsastamaan todella paljon taaksepäin neljä viimestä estettä, sen takia yksi pysty putosikin.. Sarja päästiin ihan ongelmitta mutta sarjalta piti jatkaa isolle tasaokserille. Ratsastin niin taakse että hävettää, onneksi huomasin juuri ennen estettä että nyt ei enään taakse niin päästiin yli. Sanoin että jos olisi ollut jokin toinen hevonen niin varmaan olisi pysähtynyt.. 

Ylläolevat kuvat c) JWPE









Ylläolevat c) Jannica




                              
Akku loppuu harmittavasti jo kolmannen esteen kohdalla

Eli ensimmäiset kansalliset yhdellä pudotuksella molemmilta radoilta selvitty, ei ollenkaan hullumpi. Vielä kun radat olivat todella hyviä. 

Kotimatkalla poikettiin tietty hesen kautta ja kotona sitten hoidettiin Skidin jalat kunnolla ja muut kamat pois. 
Maanantaina minulla olikin soveltuvuuskokeet Ypäjällä. Ne menivät omasta mielestäni ihan hyvin vaikka ratsastusosuus olisi voinut mennä paremmin.
Näkemiin!

8 kommenttia:

  1. Vau, vähänkös kiva et meet jo kansallisii! Tosi hyvin menitte, tasasesti ja siististi. :)! Taas jälleen ihan älyttömän kiva postaus ja kivoja kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hienoja kuvia ja hyvän näköistä menoa teillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse pidin kuvista myös todella paljon!

      Poista
  3. Näyttää iha superhyvält! Harmi ku ei ollu 115 kokonaa videol, olisin halunnu nähä :(

    VastaaPoista
  4. Sulla on UPEAN näköinen hevonen! Ihastelin, että voi miten iso ja noepa laukka :D (itelläni on russi, vaikka 23-vuotias olenkin... :))
    Todella hienon näköisiä ratoja! Wau!
    Onnea kisakaudelle! :)

    VastaaPoista