maanantai 5. toukokuuta 2014

HunR, Hanko, 4.5

Moikka! Meillä oli 4.5 kotona estekisat, päätettiin että molemmat hypätään yksi luokka Empun kanssa Skidillä. Koska ei se hevonen kulu sitä enempää kun jos pitäisi estetreenin.

Aamulla oltiin tallilla jo yhdeksän aikaan. Katsoin kaikki esinepalkinnot valmiiksi luokkia varten, laitoin lällärit latautumaan, laitoin musiikin ja sitten ehdinkin jo päivitellä kuulumisia kavereiden kanssa. Kun kilpailut alkoivat menin minun "vastuu alueelle" eli verkkaan. Olin lupautunut verkassa auttamaan ratsastajia ja kun meillä ei kuulu kuulutukset maneesiin niin minun piti seistä siellä lällärin kanssa lähettämässä ihmisiä kentälle.

Siinä aika sitten kului ja 60cm loppuessa meninkin laittamaan Skidille pintelit ja korjaamaan varusteita. Emppu kävi vähän kävelemässä  sen kanssa ennen radankävelyä. Radan käveltyä niin menin Empun kanssa verkkaan. Empulla meni verkka hyvin, tehtiin pari hyvää hyppyä pystylle ja okserille. Kun Emppu oli tehnyt tarpeeksi hyppyjä niin ennen kun päästiin alas kentälle niin Emppu teki vielä yhden hypyn pystylle.

Empun rata meni hyvin, alkuradasta Skidi oli vähän lölysä. Kolautteli puomeja ja muutenkin liikkui hitaasti. Mutta Emppu pääsi perusradan nollilla ja uusinnassa hän ratsasti mahdollisimman lyhyet tiet ja eteen. Pääsivät nollilla maaliin ja aikana 36,9 - eli ei mikään huono. Postauksen kuvat (c) Jannica





uusintaan!

hieno heppa!
Kun Emppu oli hypännyt niin hän käveli Skidillä kauan ja odotteli luokan loppumista. Luokan loputtua niin Emppu sijoittui toiseksi! Hieno Skippe!



Empun jälkeen meninkin vaihtamaan Skidille kuolaimet, olen vaihtanut Skidille taas baby pelhamin mutta vain yhdellä ohjalla, nimittäin omasta mielestä saan sen paremmin niillä takaisin. Sen jälkeen annoin sen kaverille käteen ja menin auttamaan vielä paria ratsukkoa verkassa. Kun 90cm oli puolillaan menin verkkaamaan, Skidi oli aivan älyttömän hidas pohkeelle! Jouduin ottaa raipan käteen ja komentaa eteenpäin. Laukassa keskityin taas vain eteenpäin. Tein pari hyppyä jotka onnistuivat ihan kivasti. Tunsin olevani valmis ja menin ulos odottelemaan radankävelyä.
Jannica ja Jessi tulikin innokkaana Skidiä hoivaamaan kun kävelin radan. Rata oli yksinkertainen, hieman vaikeita kohtia muistaa mutta silti ei mitään suurempia kompastuskiviä meille.
Radankävelyn jälkeen meninkin maneesiin ja otin parit hypyt pystylle. Tahdoin taas lähteä puskemaan kaukaanta ja jättää niitä askelia pois... Mutta onneksi viisaat ihmiset verkassa muistuttivat minua siitä että enhän jätä askelia pois!

Rata oli hyvä! Kakkos ja kolmos esteen väliin olin radan kävelyssä laskenut että siihen saa kuusi hyvää askelta. Kakkoselle tuli hyvä hyppy ja jatkoin kolmoselle huomasinkin että ei veny hevonen kuudella niin fiksuna tyttönä lähdin puskemaan kaukaanta ja päästiin me kuudella mutta meinattiin mennä nurin... Sain radan jälkeen tietää etta se seitsemän olisi ollut parempi...
Uusinnassa ratsastin eteen, tein kaikki lyhyet tiet ja se oli onnistunut. Harmittavasti en saanut takaisin ennen sarjaa niin sarjan b osa tulikin alas. Harmittaa koska ilman pudotusta olisin ollut jopa kahdeksan sekuntia nopeampi kun luokan voittaja! 
Huhhuh tuo istuntani...





Ei ihme että heppa pudottelee kun roikun näin kaulalla...
Radan jälkeen hoidin hepan pois, kylmäsin jalat, laitoin savet ja Skidi pääsi vielä kavereiden kanssa ulos. Hoidin kamat, huomasin että Skidille oli tullut pari uutta naarmua panssariin(sillä oli ehkä 4 ennestään, heh)!!
Tänään sitten maastoilemaan Skidillä ja ajattelin siivoa kaapin... Näkisitte minkä näköinen se on!

Ensi kertaan!

6 kommenttia:

  1. Nooh, eihän sitä aina voi onnistua ;) Kiva postaus ja hyvin näytti menevän molemmilla :)! Mites ny Emppu menee niin ahkerasti Skidillä?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei sitä ikinä onnistu :D kiitti, harmittaa kun ei ole ratavideoita kummastakaan :/. Ja sen olisi kotona nyt tarkoitus mennä 80cm luokkia että Emppu pääsee korkeempaa kun Turo ei ole vielä valmis siihen :(

      Poista
  2. Miksi vaihdat kovemman kuolaimen sille? Eikö pysy hallinnassa vähän kivemmalla kuolaimella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenhan hypännyt ennen tuolla pelhamilla. Mielestäni saan Skidin paremmin tuntumalle ja ylös tuon pelhamin kanssa. Skidillä pystyisi ongelmitta hyppäämään kolmipalalla mutta joskus se ei tule yhtä helposti takaisin!

      Poista
  3. Ihania kuvia ja ennen kaikkea loistavan värinen heppa ;)

    VastaaPoista