sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Huippu heppa!

Meillä oli tänään kotona seurakisat, Skidihän on saanut pitää vähän taukoa kisoista koska se kisasi sen verran alkuvuodesta. Tänään Emppu hyppäsi 80cm ja minä 110cm

Päivä alkoi aika kiireellisissä merkeissä mm. matkalla tallille huomattiin että läppäri jäi kotiin ja kaikki musiikki oli siinä - ei kun kotiin hakemaan. No tallilla huomasinkin että valkoiset housut unohtui kotiin sohvalle - no saan luvan hypätä tavallisissa ratsastushousuissa. Rataa rakentaessa huomattiin kannattimien loppuvan kesken - no ei kun SHW kontista niitä hakemaan. Aika kaottinen aamu, eikö?

No kun rata oli rakennettu niin hain Skidin harjattavaksi, se ei ollut edes hirveän likainen vaikka en pessyt sitä päivää ennen. Tultiin kotiin kisoista 23.30 edellisiltana niin Jannica oli ollut ihana ja liikuttanut hepan! Mutta asiaan. Kun olin harjannut Skidin laitoin sen sairastarhaan että se ei pääse piehtaroimaan mutta pääsee silti ulos ja sen jälkeen kiirehdinkin verkkaan auttamaan. Siinä kun 60cm oli loppumassa hainkin Skidin tarhasta ja laitoin kuntoon, taluttelin sitä hetken kun katoin Empun rataa Turolla. Ikävä kyllä heille tuli yksi kielto.
Empun annettua ponin toiselle ratsastajalle niin hän hyppäsi Skidin selkään ja sai kävellä hetken koska menin itse auttamaan yhtä ratsukkoa verkkaan. Emppu teki itse alkuverryttelyn jossa Skidi oli ymmärtääkseni ollut ihan hyvä. Empun verkkahypyt eivät olleet huonoja, Emppu haluaa vain jättää Skidin vähän pohkeen taakse.
Empun rata oli koknaisuudessa hyvä, perusradan pääsivät nollilla ja uusinnassa Emppu ratsasti vähän aikaa. Sarjalle kävi ikävä kullä sellainen kömmähdys että askel hyvä, heppa ja ratsastaja menossa mutta b osalle Skidi kompastui ja meinasi kaatua niin Emppu tippui. Ikävä kyllä muta joskus näin. Saatiin kyllä tietää syy kompastumiselle myöhemmin. Onneksi molemmille ei käynyt mitään, vaikka heitin ensimmäisen parhaimman laspsen sinne ravaamaan ja katsomaan että se on puhdas!








Radan jälkeen Jannica oli kiltti ja otti Skidin. Vaihdettiin kuolaimet ja meninkin katsomaan rataa, meillä oli kolmessa viimeisessä luokassa sen verran vähän osallistujia että luokkana oli 90/100/110cm. Rakennettiin rata valmiiksi ja päästiinkin kävelemään. Rata oli helppo muistaa kaksi väliä jotka eivät olleet hankalia jos piti sujuvan laukan. Tiettyhän minua kammotti Empun kompastumisen jälkeen sarja vaikka sille löytyi looginen syy, mutta se oli vielä siirretty meidän luokkaan pari metriä että siellä aidalla piti oikeasti käydä saadakseen hyvän askeleen.


Verkassa Skidi ei ollut huono mutta ei hyväkään. Sen hypyt jäivät todella laakeiksi, eikä se hypännyt tavallisen tapaan. Muutenkin se oli aika laiska verkassa. Menin alas kentän viereiselle odotusalueelle ja katselin ratoja. Radalle päästyä niin tuntui siltä kun Skidissä olisi moottori syttynyt! :D Kun piti odottaa että edellinen ratsukko oli hypännyt niin otin ohjat ja heppa oli valmiina!
Rata oli todella hyvä! Se oli todella tarkka jaloistaan, olisikohan se Empun kanssa kompastuminen auttanut? :D Saatiin hyvä perusrytmi, jäin sarjalle ratsastamaan käsijarrulla niin A osan yli kiivettiin mutta B osan yli mentiin jo hyvin. Uusinnassa ratsastin lyhyet tiet mutta en ratsastanut mitenkään hulluna eteen laukkaa.

                       









Päästiin siis tänään ekaa kertaa 110cm 0-0vp joka oli aivan huippua! Tällä tuloksella sijoituttiin sitten toisiksi! Hieno Skidi!
"Mami oot tyhmä ku et päästä laukkaaman! Tässä pitää laukata!"

"No vihdoinki.."






Oman radan jälkeen olikin luvassa Mantan ratsastus. Kun esteet oli valmiiksi pystyssä niin oltiin suunniteltu hyppäämistä! Mantalla tämä hyppykerta olikin varmaan yksi parhaimmista ja Manta toimi todella hyvin! Kyllä siitä kuoriutuu hyvä esteheppa vielä! Tässä pientä videonpätkää teille! Ja ainiin kaikki kuvat ja Manta videon on ihanan Jannican käsialaa! :)

9 kommenttia:

  1. Jee hyvä te :) Rata näytti tosi hyvältä ja tasaselta, onneaaa :')!

    VastaaPoista
  2. Vaude, hienoa! Aika hyvän näkönen rata! Myös Mantan meno näyttää jo tosi hyvältä! Edistynyt jo kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep! Manta on edistynyt paljon ensimmäiseltä hyppykerralta!

      Poista
  3. Mahtavia kesäisiä, raikkaita kuvia! Todella hyvin meni! :) Tsemppiä tulevaan ja onnea!

    VastaaPoista
  4. Vau,oot tosi hyvä ratsastamaan ja tosi upeita kuvia ♥ Hieno rata! unelmienaikaa.blogspot.fi
    Oot yksi mun lempibloggaajista, vaikka aloin vasta ehkä pari viikkoa sitten seurailemaan sun blogia, mut kyllä tähän blogiin jäin koukkuun :) Jatka samaan malliin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi todella ihana kuulla :') Kiitos todella paljon!

      Poista
  5. Oletko jo banneritilauksia alkanut tekemään? :-)

    VastaaPoista