sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kuluneen viikon kuulumiset

Minähän olen ollut oikein aktiivinen tämän blogin suhteen! Ajattelin myös kirjoitella jotain erikoispostauksia, eli ideoita saa antaa!
Tämä viikko kului aika rennosti. koulu meni tavalliseen tapaan. Ollaan menty aamulla talliin, heitetty hevoset ulos, siivottu karsinat, käyty ratsastamassa, annettu hevosille ruoat jne. Tällä viikolla minulle ratsuksi annettiin uusi tuttavuus Wielkpolski ruuna nimeltä Amal. Amal on ratsastaessa hieman sitkeä, vahva ja kuumeneva tapaus. Ensimmäiset kaksi päivää kun herralla ratsastin niin tehtiin tunnilla ihan perusasioita siirtymisiä, kaarevia uria tms. Olin kyllä ensimmäisenä päivänä herran kanssa niin hakusessa että epäilin muistinko edes miten hevonen ratsastetaan oikein päin, hävetti ja epäilin että ratsastuksenopettajamme ei päästä minua enään sen selkään. Seuraavana päivänä pääsin onneksi sen selkään kipusin taas seuraavana päivänä, se kerta menikin jo vähän paremmin! Sain sen osittain todella kivaksi, varsinkin vasemmassa laukassa ja loppuravissa. Huomasin ainakin yläselän lihaksista että kuinka vahva se oikein on. Ratsastuksenopettajamme saakin tasaiseen tahtiin huudella minulle "Erica se Amalin pää ylös! Se ei saa painaa kädellesi!"


Kolmantena päivänä tehtiin siirtymisiä ja väistöjä. Aloitin ratsastamisen ihan eri asenteella, sillä että keskityn vain siihen että Amal pysyy koko tunnin rauhassa, ei kuumene ja että saan sen kevyeksi kädelle. Suunitelmani onnistui todella hyvin ja sain Amalin todella kivaksi lopputunnista! Sain jopa kehuja opettajalta että se näytti kevyeltä! Amal oli koko tunnin todella kiva ratsastaa, sain mielestäni todella hyviä väistöjä aikaseksi ja siirtymiset sain tasaisiksi!

Hikinen poika tunnin jälkeen!
Perjantaina tulin tavalliseen tapaan kotiin. Olin vakkaritunnillani heti perjantaina, Skidi oli ihan hyvä. Tehtiin väistöjä, sulkuja ja vastalaukkoja. Skidi tahtoi vähän kuumua, mutta vasemmalle sain sulut todella hyvin ratsastettua!

Lauantaina oli luvassa estetuntia Skidillä. Sain Idan kuvaamaan ja tehtiin päivästä pieni "videopostaus" ei sitä oikein siksi voi kutsua kun ei mitään kunnollista oikein kuvattu. Mutta toivotaan että teille kelpaa.

Estetunnista vielä parisen sanaa. Se meni ihan hyvin, aluksi ratsastin toella huonosti ja en oikein ollut ajan tasalla. Viimeiselle radalle päätin että nyt on pakko muuttaa ratsastusta ja oikeasti ratsastin viimeinen rata menikin sitten todella hyvin! Ainoa mikä meni huonosti oli molemmat punaiset esteet. Tuolle stop merkille en oikein saanut askelta ja toiselle Skidi halusi jarruttaa esteen päällä koska se oli sen verran lähellä seinää. Äidiltä sain vielä sellaista kommenttia että hän oli tyytyväinen molempiin ja tykkää siitä että olen tullut paljon rauhallisemmaksi ratsastajaksi. En enään tee hätiköityjä päätöksiä ja osaan ajatella. Jee, tätä ollaan tavoiteltu! Ainoa huono puoli on että Skidi haluaa jäädä kaarteisiin ja en ole siinä tarpeaksi nopea ratsastaa siitä ulos.
Estetunnin jälkeen pesin vielä Skidin uudessa tallissa ja menin sen jälkeen kuvaamaan Idaa ja Mantaa.



Otettiin Mantasta vielä pari rakennekuvaa kun se on saanut todella paljon massaa lähiaikoina!
Sunnuntaina kävin maastoilemassa Skidillä. On ollut aivan liian liukasta käydä maastossa viikolla, nyt oli kaikki paikat sulanneet niin pystyi maastoilemaan ihan kunnolla! Emppu oli mukana jalan ja otti kuvia.











Yritän viikolla saada jonkun erikoispostauksen aikaiseksi, siihen asti näkemiin!

4 kommenttia:

  1. Videon från hopptimmen såg riktigt bra ut! :) Heija Erica!! :)

    VastaaPoista
  2. Wau Manta näyttää ihan erilaiselta (positiivisesti) kuin mitä viimetapaamisella (kesällä). Hienoa työtä ootte sen kans tehny!!

    VastaaPoista