perjantai 30. tammikuuta 2015

Uusia tuttavuuksia ja sairastelua

Tuntuu että nykyään kirjoittelen teille melkein vain kuulumisia postauksia, eli erikoispostausideoita saa heittää! Varsinkin koulua koskevia! Viime viikolla tulin jo kotiin keskiviikkona, sairstuin oksennustautiin maanantai ja tiistain välisenä yönä sen jälkeen iski 39 asteen kuume. Perjantaina olinkin onneksi jo sellasessa kunnossa et uskalsin kiivetä hevosen selkään ja kävin kevyesti ratsastamassa Skidin. Skidi oli sillon oikein hyvä, vähän häslä mutta todella kuuliainen, kevyt ja rento. Tein ihan perus asioita, väistöjä, avoja ja siirtymisiä.

Koska muita kuvia ei ole.. :D
Lauantaina kävin Skidillä kevyesti maastossa. Sunnuntaina oli tavalliseen tapaan estevalmennus siitä ei ole mitään materiaalia, mutta meni ihan ok. Oli paljon hankaluuksia saada hevonen kaarteista ulos ja jotenkin se kuumui todella paljon. Mutta sillä oli taas kiima ja silloin neiti on vähän tavallista kuumenevaa sorttia...

Nyt on taas viikko koululla lähtenyt käyntiin. Itseasiassa minulla on päivystys tämän viikon niin olen viikonloppuna täällä. 
Maanantaina ja tiistaina kävin ratsastamassa itsenäisesti Amalin. Sain ihan uusia puolia pojasta esiin! Se oli todella hyvä ratsastaa molemmat päivät. Tein paljon siirtymisiä ja alussa ratsastin sen hyvin eteen alas että saisin sen kevyeksi. Suunnitelmani onnistui ja herra oli todella kevyt alusta loppuun. Sain kyllä ratsastuksenopettajalta kommenttia että seuraavalla kerralla pitää laittaa jalustimiin enemmän pituutta.. 


innokas ja iloinen Amal lähdössä töihin


Lähdin sitten keskiviikkona kun meillä oli vihdoinkin tallia eikä teoriaa innoissani tunnille ja toivoin että saan Amalin. Tunnen itseni ihan pieneksi lapseksi joka haluaa vain mennä lempihevosellaan...
Menin talliin ja aloin heittämään hevosia ulos. Sainkin siinä tiedon että en saakkaan Amalia vaan saan 4v kääntyvän Quentin ruunan. Olin aivan järkyttynyt kun kuulin että pääsen nuorella ratsastamaan. No ei kun hevonen kuntoon ja maneesiin. Juoksutin ruunan ennen selkään menoa ja ratsastuksenopettajamme neuvoi miten tulee toimia kun olen selässä jne. Kipusinkin selkään ja opettaja pyöräytti meitä pari kierrosta vielä liinassa ja sitten sainkin lähteä itsenäisesti uralle. Tein vain isoja pääty ympyröitä ja keskityin siihen että Quentin liikkuu eteenpäin.
Sain sitten heti seuraavana päivänä taas mennä Quentinillä, täysin itsenäisesti kun opettaja ei ollut paikalla. Ratsastin todella rauhallisesti, huomasin että olen todella varovainen sen kanssa. En halua tehdä mitään väärin niin ravailin ja laukkailin pari kierrosta molempiin suuntiin ja tein niin kun opettaja oli sanonut.
Hänen oli pakko maistaa narua
Tänään lähdin taas talliin sillä ajatuksella että hoidetaan talli ja ei ratsasteta. No ilokseni sain tietää että saan tänään vielä ratsastaa Quentinillä! Pistinpä hevosen kuntoon ja menin maneesiin. Otin todella rauhallisesti, koska tunsin sen olevan vähän näsynyt. Tein paljon pysähdyksiä, siirtymisiä ja ympyröitä. Otin ravia ja laukkaa ihan vain pari kierrosta molempiin suuntiin että en väsytä sitä liikaa. Tämä viimeinen päivä oli kyllä kaikista paras! Oli todella kivaa ja sain jopa kehuja opettajaltamme joka vahti meitä!
Nämä kolme päivää oli todella kiva kokemus että pääsin ratsastaa Quentinillä! En ole ikinä noin nuorta ja kokematonta hevosta ennen ratsastanut, oli todella kivaa oppia jotain uutta.

olisi kiva jos te lukijat kommentoisitte jotain, koska vaikuttaa siltä että minulla ei olisi ketään jäljellä täällä! :D

6 kommenttia:

  1. Täälä on ainakin yksi joka ei vain osaa kommentoida koskaan mitään.

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva blogi! :D mutta hyi noi kaviot viimeisellä kuvalla :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Joo, Quentsalla on ollut todella paljon kavioongelmia ja niitä korjataan kokoajan!

      Poista
  3. Alotin tänään tän blogin lukemisen ja oon lukenu koko blogin jo läpi :)

    VastaaPoista