keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Valtterin valmennus 27.12

Heippa! Nyt on vuorossa pitkästä aikaa tuoreita valmennus kuulumisia. Minulla oli Valtteri Reilinin valmennus sunnuntaina 27 päivä.
Tulin tallille hieman myöhässä sunnuntaina mutta onneksi äiti oli laittanut yhden pikkulapsen harjaamaan Skidiä. Pistin sen siitä aika nopeasti kuntoon ja suuntasin kohti maneesia. Kävelin aika kauan kun Empulla oli valmennus ennen minua niin heillä venyi hieman. Mutta alkuverkoissa Skidi tuntui itseasiassa todella hyvältä. Liikkui alusta todella rentona ja kropastaan hyvin läpi.

Kun Emppu lopetti valmennuksensa niin Valtteri aloitti minun rääkkäämisen. Aloitettiin siirtymisillä, ensin käynti-ravi ja sitten ravi-laukka. Valtteri halusi että ratsastan siirtymiset enemmän jalalla ja että niistä ei tulisi töksähteleviä. Skidi on herkkä istunalle ja haluan helposti ratsastaa liikaa. Kun oltiin tehty tarpeeksi siirtymisiä niin aloitettiin hyppääminen.

Aloitettiin tehtävää ristikoiden kanssa. Tehtävässä minun piti keskittyä että saan Skidin hyvin pohkeen eteen ja ympärille. Niin että se ei kiukuttele pohjetta vasten.



Tehtävä meni ihan hyvin mutta minulla oli todella vaikeaa saada se oikeen pohkeen ympäri, mutta se on Skidille se huonompi suunta. Tultiin vielä samaa tehtävää vaan pystyjen kanssa ja siinä sain Skidin paremmin ratsastettua pohkeesta läpi. Skidi haluaa aina sanoa pohjetta vastaan ja sen takia olen luopunut kannuksista hypätessä.



Jatkettiin sellaisella tehtävällä että otettiin voltit pois ja lisättiin sarja. Skidi oli taas alussa aika pohkeen takana mutta sain sen tehtävän aikana hyvin sen eteen. Sarjalle tultaessa toin hevosen kyllä niin huonosti että ei mitään rajaa. Naureskelin sen jälkeen että kiltti hevonen joka hyppää molemmat osat vaikka tuon kuinka vinosti.




Tultiin sen jälkeen samaa tehtävää vaan isompana. Skidi tuli todella hyvin kaikki ja se oli kerrankin kokoajan pohkeen edessä.



Tultiin vielä lopussa sarja isompana ja Skidi tuli todella hyvin!



Koko valmennuksesta jäi todella hyvä fiilis! Skidi toimi todella hyvin ja sain paljon uusia vinkkejä Skidin ratsastamiseen. Valtteri halusi että ratsastan Skidiä paljon lyhyemällä ohjalla ja todella paljon jalalla. Se auttaa minua saamaan Skidin paljon enemmän ylöspäin hypyssä.
Pidän muutenkin paljon Valtterin valmennuksista, hän osaa kertoa todella hyvin ja saa minut helposti ymmärtämään mitä haluaa minulta ja hevoselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti