torstai 21. tammikuuta 2016

Ratsastuskeskus Aino, 17.1

Aamulla herään pienessä tokkurassa kaverini herätykseen, katson kelloa ja totean että se on vasta 4:47 vielä on aikaa nukkua 10 minuuttia. Yritän vielä saada unen päästä kiinni mutta kun se ei onnistu niin nousen ja puin päälle.
Kaverimme oli tehnyt meille kaikille aamupalan niin pääsin valmiiseen aamiaispöytään. Selaan puhelimella kaikki pakolliset instagramin, naamakirjan ja snapchatin läpi. Keskustellaan vielä hieman päivän ohjelmaa läpi, sen jälkeen puetaan ulkovaatteet päälle ja suunnataan autolle. Pienen kuka-menee-kenen-kyydillä keskustelun jälkeen lähdetään ajelemaan tallia kohti tyylikkäästi 20 minuuttia myöhässä. Tallilla odottaa uusi ja vanha kisahodokki - Swasse ja Esko. Heitetään hevosille ruoat ja pakataan loput tavarat autoon. Kun kaikki vaikuttaa olevan kasassa, pistetään  hepat kuljetuskuntoon ja laitetaan ne autoon.

Lähdetään ajelemaan seuraavaa tallia kohti josta pitää poimia mukaan Kippari - toinen uusi hoidokki. Kun tullaan Kipparin luokse haen sen tallista, vaihdan loimet ja lähdetään Ratsastuskeskus Ainoa kohti. 
Matkalla ehdin monesti todeta että olen yllättävän pirteä vaikka nukuinkin niin vähän ja monen muuta asiaa kerron jotka tulevat tällaisen ylipirteän Erican mieleen aamu seitsemältä. 
Kun saavutaan perille niin avaan takasillan, varmistan että hevosilla ei ole kuuma ja alan katselemaan mitä varusteita Kipparille tulikaan.
Kisakaveri Nella 
Otan hiljalleen Kipparin ulos ja pistän kuntoon. Vaikka Kippari onkin nuori niin käyttäytyi oikein mallikkaasti, pienen malttamattomuuden kera toki. Pistän vielä liinan kiinni ja varmistan että kaikki varusteet olivat paikallaan niin lähden hieman etuajassa kävelemään. Kilpailuiden alettua niin Cia kiipeää selkään ja riennän laittamaan Swassea edustuskuntoon. Katson Swassen varusteet valmiiksi ja otan sen ulos. Olen hieman varuillani ja kävelen kierroksen parkkipaikalla varmistaakseni että se on rauhassa - ihan varmuuden vuoksi, se on sentään ori, vaikka todella kiltti sellainen.
Kippari järvenpään aamussa
Huomaankin että Swassehan on se porukan vanhin ja viisain, se seisoo nätisti paikoillaan kun otan BackOnTrackit jaloista. Onneksi yksi kaveri sattuu paikalle kun kädet meinaa loppua kesken ja annan liinan hänelle. Saan Swassen helposti kuntoon ja kun se on valmis lähden kävelemään. Swasse on hieman ihmeissään asiasta kun toisesta, mutta on silti ihan rauhassa. Huomaan että Valtteri tulee kävellen ja suuntaan hänen luokse. Saan tiedon että Kippari hyppäsi hienon nollan 90cm luokassa, harmittaa tottakai kun en ehtinyt nähdä. 
Lähden Swassen perässä verryttelualueen suuntaan, käyn kysymässä että pääseekö jo sisään ja ilmoitan samalla ovivahdille että ei haluta mielellään muita hevosia "tunneliin" samaan aikaan kun me. Hän lupaa varmistaa asian että näin ei käy, ihanaa kun tomihenkilöt ottavat huomioon toiveemme, iso kiitos!

Kun päästän sisään, riisun loimen ja otan Valtterilta takin. Katselen verryttelyä hetken ja Cia tulee kertomaan että Kippari odottaa minua ulkona, mutta kaverimme voi pitää siitä kiinni Swassen radan aikana. Swassen verryttely sujuu oikein mallikkaasti. Kun stewardi huutaa nimen niin tiedetään että ollaan vuorossa. Menen valmiiksi katsomoon virittämään puhelinta videoimiseen. Swasse hyppäsi myös hienon nolla tuloksen ja sai myös punavalkoisen rusetin. 

Tässä luokkien välissä on hyvin aikaa riisua Kippari ja pistää se autoon Eskon seuraksi. Cia tuo minulle kuumaa kaakaota ja voileivän, juuri sitä mitä tarvitsen tähän kylmyyteen! 
Valtteri ja Cia menee kävelemään 100cm radan, niin jään Swassen kanssa odottelemaan. Siivoilen auton sivuluukkua samalla kun meidän se "hullu ori" lähes nukkuu liinan toisessa päässä. 
Valtteri tulee takaisin ja kiipeää selkään ja suunnataan verryttelyä kohti. Verryttely sujui ongelmitta ja pystyn hoitajana katsomaan vain ylpeänä tummaa oria kentän laidalla. Kun stewardi huutaa ratsastajan nimen niin siirrytään tunnelin kautta suureen kisahalliin. Swasse sai lähtömerkin hyppää hienosti 100cm radan 0-4vp tuloksella. Kourallinen herkkuja Swasselle suuhun ja paljon taputuksia kaulalle.

Otan Valtterilta hevosen ja kävelytän sitä hetken ennen kun alan riisumaan sitä. Kun se ei enään puuskuta niin riisun siltä varusteet ja siirretään Eskon ja Swassen paikkoja autossa. Työnnän vielä hevosille pienen tupon heinää nenän eteen ja suunnataan itse Ravintola Maneesiin  syömään. Ehdin pikaisesti syömään aurajuusto perunat ja kanaa ja suuntaan seuraavaksi Eskon luokse laittamaan sitä valmiiksi. Yritän itse saada auton puomia irti mutta heikolla tuloksella, yritän soittaa Valtteria apuun mutta eiköhän puhelimesta ollut akku loppu. No onnekseni Esko on niin rento tyyppi niin pystyn laittamaan sille suojat ja vaihtamaan loimet autossa vaikka onkin hieman ahdasta. Cia tulee juuri sopivasti ja soittaa Valtterin apuun. Valtteri tulee pelastamaan ja saadaan Esko ulos. Pistän Cian kanssa pikaisesti hepan kuntoon ja lähden kävelemään.
                 

Valtteri saapuu paikalle ja nousee selkään. Mennään kaikki yhdessä veryttelyyn ja Esko on oikein totisena taas. Tarpeeksi verryteltyä niin Esko pääsee suureen kisahalliin. Siellä Esko hyppää hienosti puhtaan 110cm radan ja saa punavalkoisen rusetin. Valtteri antaa hevosen minulle ja poistun hetkeksi ulos, päästään nopeasti takaisin sisään ja menen verryttelyn puolelle kävelemään. Siellä Esko saa hyvältä tutultamme paljon rapsutuksia ja huomiota, onhan se aika ihana poika :). Valtteri tulee pienen odottelun jälkeen takaisin selkään ja samalla kipaisen hakemaan itselleni kuuman kaakaon. Seuraan Eskon verryttelyä ja suuntaamme hetken päästä siirrytään suureen kisahalliin. Siellä Esko hyppäsi 120cm radan yhdellä pudotuksella.

Kävelytän vielä Eskoa hetken ennen kun riisun sen ja pistetään autoon. Kun kaikki hepat on juotettu ja hoidettu niin päästään kotimatkalle. Kotimatkalla jätetään Kippari omalle tallilleen ja kotitallilla hoidetaan hepat ja puretaan auto. Kun kaikki asiat on hoidettu päästänkin tallilta pois. Suunnataan mäkkärin kautta syömään ja sen jälkeen lähden junalle. 

Mitäs piditte tällaisesta erillaisella tyylillä kirjoitetusta postauksesta? Tässä oli vähän tarkempaa kertomusta että miten kisapäivä sujuu! 

2 kommenttia: