torstai 28. tammikuuta 2016

Valtterin valmennukset 15-16.1

Nyt on pakko hehkuttaa teille että kuinka hieno Skidi onkaan!! Meillä oli pari viikonloppua sitten 15-16.1 Valtterin kaksipäiväiset valmennukset. Ja Skidi ylitti odotukseni kokonaan. Olen esteillä vaihtanut Skidille taas kuolainta ja tällä kertaa kombikuolaimeen, Skidi on ehkä hieman herkkä sen kanssa mutta toimii älyttömän hyvin !

Tehtiin ensimmäisenä päivänä hieman kavalettitehtäviä. Suoralla linjalla, kaarevalla uralla ja keskellä kenttää oli yksi este. 
Skidi oli yllättävän pirteä ja eteenpäin menossa jo alussa. Valtteri halusi että saadaan alussa hevoset kuuliaisiksi, ratsastettaisiin pohkeelta ohjalle että saataisiin hevoset hyvälle tuntumalle. Aloitettiin ihan yksinkertaisten ravipuomien kanssa jossa Skidi toimi todella hyvin.
Jatkettiin laukassa samaa linjaa mutta puomit muutettiin ristikoiksi ja niiden välissä oli neljä laukka askelta. Olen viime aikoina yllättävän hyvin oppinut ratsastaa kaarteesta ulos ja sain linjalle hyvän askeleen lähes joka kerta.
Jatkettiin kavalettitehtävällä joka oli kaarevalla uralla, kavalettien välissä piti tehdä voltti ja varmistaa että hevonen on sisäpohkeen läpi. Skidi oli aika kankea oikealle mutta muuten saatiin onnistumisen fiiliksiä.
Yhdistettiin tämän jälkeen kaikki tehtäväksi. Sain Skidin hyvin ratsastettua kaikille tehtäville, hieman olin itse esteiden jälkeen myöhässä joka on minun huono puoli ja sitä yritetään nyt saada pois.




Lauantaina valmennukset jatkuivat heti aamusta. Rakennettiin meille todella kiva rata. Ehdittiin hyvin Idan ja Empun kanssa katsoa ensimmäisen ryhmän valmennusta ja sen jälkeen mentiin laittamaan omia hevosiamme kuntoon. Kun toinen ryhmä oli lopettanut niin päästiin maneesiin ja aloitettiin verryttely.
Skidi oli heti alkuun todella hyvä. Sain sen ratsastettua pohkeen eteen ja kädelle. Aloitettiin samanlaisella tehtävällä kun edellisenä päivänä. Ensin oli innari väleillä olevat pomput - kolme askelta - okseri. Okseria Valtteri nosti aika innokkaasti mutta tehtävä sujui hyvin, kerran jäin hieman kädellä vastaan hypyssä niin Skidin takajalat ottivat puomin mukanaan.

Jatkettiin pienellä radalla. Rata onnistui oikein hyvin, toin pari kertaa Skidin liian lähelle estettä. Mutta muuten Skidi hyppäsi oikein mallikkaasti.
Tultiin kerran vielä rata isompana. Katselin kun Emppu ja Ida hyppäsi rataansa joka oli aika iso, Emppu tulikin iloisena ratansa jälkeen sanomaan että hän tuskin on ikinä hypännyt näin isoa rataa. Naurahdin vastaukseski, mutta hymy hyytyi aika nopeasti kun näin että Valtteri nosti esteitä minulle vielä Idan jälkeen. Onneksi pidin pään kylmänä ja se sujui myös todella hyvin, Skidi teki turhaan välillä omia päätöksiä ja lähti hieman kaukaanta.
Otettiin vielä pieni pätkä radasta joka meni todella hvyin, olen vieläkin ihan fiiliksissä kun katson tuota videota!


Valmennuksista jäi aika paljon asioita takaraivoon. Valtteri halusi että ratsastan todella paljon lyhymillä ohjilla, joka auttaa minua saamaan hevosen paremmin kasaan ja ylös. Huomasin ohjien pituuden säädön myötä todella suuren eron. Ainoa vain että ratojen lopussa ohjani valuivat kilometrin pituisiksi kun Skidi oli hieman innokas.
Valtterin valmennus oli taas todella antoisa ja sain paljon siitä irti, pidän Valtterista valmentajana. Harmittaa oikein kun en pääse tulevana viikonloppuna hänen valmennukseen..
Minulla on aikamoinen kipinä palata taas Skidin kanssa kisaradoille kun se on ollut näin hyvä, mutta saa nähdä mitä tuleva tuo tullessaan ;). Kyllä me mummon kanssa hypätään jotain tällä kaudella.

1 kommentti: