torstai 3. maaliskuuta 2016

Ypäjä Arctic Show

Heippa! Viikonloppu hurahti taas hoitajan merkeissä Ypäjällä ja tekemistä riitti kun hevosia oli yhtenä päivänä jopa kuutisen kappaletta.

Perjantai alkoi kiireisissä merkeissä kun olin luvannut käydä ratsastamassa Amalin vielä ennen lähtöäni. Olin hepan selässä jo 8:30, mutta Amal oli yllättävän hyvä ja kuuliainen ratsastaa parin vapaapäivän jälkeen. Kun olin hoitanut hevosen niin kiiruhdin heti pakkaamaan tavaroita ja kaverini Nelli tuli hakemaan minut. Suuntasimme kaupan kautta tallille jossa minua odotteli päivän toinen ratsu Danne. Pistin Dannen kuntoon sillä välin kun Nelli aloitti rehujen pakkaamisen. Danne oli oikein hyvä ja miellyttävä ratsastaa, vaikka ratsastinkin sen ihan pikaisesti läpi. Hoidin vielä Dannen nopeasti loppuun ja sen jälkeen pakkasin kisakaapin ja varmistin että kaikki tavarat olivat mukana. Päästiin sen jälkeen laittamaan hevoset koppiin ja suuntana oli Ypäjä.

Perillä pistettiin kaikki paikalleen ja haettiin oman kämpän avaimet. Nellillä alkoi vasta ensimäinen Warm Up luokka kl 17:45 niin meillä riitti hyvin aikaa. Käytiin myös näyttää hevosten passit ja moikkaamassa tuttuja. Kun kello oli sopivasti menin laittamaan Nellin ensimmäistä ratsua, Parsaa kuntoon. Kävelytin hetken Parsaa ennen kun Nelli kiipesi selkään ja lähti verryttelemään, riensin heti laittamaan Nellin Woodyä kuntoon joka hyppäsi 110cm Warm Up luokan. Parsa oli hypännyt 100cm luokan hyvin ja tehtiin pikainen hepanvaihto Nellin kanssa, hoidin Parsan hyvin. Pesin jalat, laitoin savet ja harjasin. Nelli tuli hetken päästä Woodyn kanssa joka oli hypännyt hienosti 110cm luokan puhtaasti. Hoidettiin se vielä Nellin kanssa yhteistuumin pois, ruokittiin hepat ja siivoisin karsinat niin oli hevoset päivälle valmiita. Käytiin vielä illalla syömässä kavereiden kanssa.
Ihana Parsa!
Lauantai aamulla kello soi jo 6:15 ja ei kun iloisena talliin ruokkimaan hevoset. Siivoin äkkiä karsinat ja sen jälkeen Nelli tulikin hakemaan minut aamupalalle. Sain samalla soiton Cialta että heillä kestää vartin verran ja ovat paikan päällä. Syötiin Nellin kanssa aamiainen pikaiseen ja meninkin talliin takaisin, Cia ja Valtteri oli tullut paikan päälle niin purettiin hevoset ja varusteet karsinoihin. Emppu oli lupautunut minun avuksi kun luvassa oli kuusi hevosta ja kymmenen starttia niin Emppukin saapui paikalle. Näytin Empulle hevoset, varusteineen ja selitin hieman päivän kulkua. Aloitin itse leikkaamalla Kipparin rokkitukan ja sainkin siitä ihan siistin. Laitettiin sitten Empun kanssa Kippari yhteistuumin kuntoon ja lähdettiin sen kanssa maneesin suuntaan kun sillä oli vuorossa 90cm luokka.
Kippari!
Kippari hyppäsi hienon puhtaan radan. Radan jälkeen Emppu vielä kävelytti Kipsua hetken ja hoidettiin se yhdessä pois. Seuraavana luokkana oli vuorossa nuorten hevosten 100cm jossa hyppäsi Kipsu ja Swasse. Kipsu hyppäsi luokan alussa niin Emppu laittoi sen kuntoon ja vei Cialle. Otin itse Swassen ja laitoin sen kuntoon hiljalleen ja vein Valtterille. Heti kun Kipsu oli hypännyt niin Emppu vei sen sisälle ja aloitti Parsan hoitamisen. Parsalla oli vuorossa 110cm rata. Vein itse Swassen pois ja Emppu vei heti kun oli valmis Parsan Nellille ja auttoi häntä verryttelyssä. Itse kävin hakemassa Collen joka oli tullut toisella kyydillä ja pistin sen kuntoon koska sillä oli vuorossa samainen 110cm luokka. Molemmat hepat hyppäsivät todella hyvin, Parsa sijoittui kolmanneksi ja Colle oli kymmenes.

Kun Parsa oli tullut radalta niin Emppu oli mennyt laittamaan hänen lempparia Eskoa pelikuntoon. Eskolla ja Swassella oli seuraavaksi vuorossa nuorten hevosten 110cm luokka. Menin aika pikaiseen sen jälkeen laittamaan Swassea kuntoon ja lähdin sen kanssa kävelemään. Odottelin että Valtteri oli tullut radalta Eskon kanssa niin tehtiin hevosten kanssa pikainen vaihto ja otin Eskon kun Emppu riensi laittamaan Woodyä seuraavaa luokkaa varten kuntoon ja otti samalla Collen sisään. Kun Valtteri oli hypänyt Swassen kanssa niin hän otti Eskon ja lähti palkintojenjakoon luokan voittajana. Swasse oli hypännyt radan yhdellä puomilla.

Hoidin itse Swassen pois ja aloitin hiljalleen laittamaan Collea kuntoon. Emppu oli auttamassa Nelliä verkassa ja Woody hyppäsi 120cm radan puhtaasti. Esko oli hypännyt saman radan yhdellä harmittavalla puomilla. Lopuksi oli vielä Colle jota ehdin seuraa rauhassa kun Nelli ja Emppu hoiti Eskon ja Woodyn pois. Colle hyppäsi luokan yhdellä pudotuksella. Mutta Woody sijoittui seitsemänneksi!
Woody
Pakattiin Cian ja Valtterin hevosten tavarat kasaan ja pakattiin auto niin että he pääsivät matkaan. Käytiin vielä kaikki yhteistuumin syömässä ABC:llä ja muut pääsivät jatkamaan matkaa kun minä ja Nelli palattiin opistolle ruokkimaan hevosia.

Sunnuntaina menin vasta seitsemän aikoihin ruokkimaan hevoset, kävelytin ja pesin savet niiltä. Käytiin vielä Nellin kanssa aamupalalla ja ehdittiin hyvin rauhassa käydä katselemassa kisoja. Menin sen jälkeen hiljalleen pistää Parsaa kuntoon kun sillä oli vuorossa 110cm luokka. Kun olin saanut sen kuntoon niin kävelytin sitä hetken ennen kun Nelli kiipesi selkään ja suunnattiin verryttelyä kohti. Heti kun oltiin valmiita verryttelystä niin mentiin kisaareenalle ja siellä Parsa hyppäsi hyvän 0-4vp radan.


Parsan hoidettuani niin menin laittamaan Woodyn kuntoon rauhassa, sillä oli edessään 120cm luokka. Woodyä kävelytin aika pitkään ja Nellin päästyä selkään niin toistui sama rutiini kun Parsan kanssa. Woody hyppäsi todella hyvän nolla radan!

Woodyn hoidettuani pakattiin Nellin kanssa vielä viimeiset kamat ja Nelli päsikin sen jälkeen matkaan. Itse odotin vielä viimeisen luokan loppuun ja lähdin äidin kanssa kotiin. Oli taas hyvin onnistunut viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti