tiistai 12. maaliskuuta 2013

90# Paaaaaaaaljon asiaa!

Niin kun otsikkokin kertoo niin minulla on nyt todella paljon asiaa! Mm. ostoksia, kuolainkokeilua, estetreenejä, koulutreenejä, kisat, rentoilua, talvitempausta, hirveää hevosta, super heppaa, uutta ulkoasua.. Eihän siitä kunnollisesta postauksesta olekkaan kun 2 viikkoa... Surkea bloggaaja olen :)
Varoitan postaus on kilometrin pitkä!

Mutta aloitan! Käytiin viikko sitten hööksissä ihan vain katselemassa, satuttiin siinä olemaan lähellä niin miksi ei käydä! Tottakai sieltä tuli myös jotain mukaan. Ostettiin:

Koulusuitsiin turparemmi, 24,50€

Itselleni kannusremmit, vanhat olivat niin kuluneet. 9,95€
Pelham missä on lyhyet nuo varret että ovat vähän pehmeämmät, 24€ saatiin 10€ alennusta

No heti sinä sunnuntaina lähdin innokkaana estetunnille, että uutta kuolainta saisi kokeilla! Minulla ei ole mitään materiaalia tunnista, yksi video löytyy. Katsotaan jos saan sen tähän postaukseen, kaverini äiti videoi sen iPhone 5, kaverini lähetti sen minulle ja kappas se oli vain pikseli mössöä! Sain vielä katsoa sen seuraavana päivänä koulussa ja hänen puhelimessa se oli ihan hyvän laatuinen. Outoa vieläkin kun minulla on myös iPhone...
Mutta Skidi toimi hyvi tolla kuolaimella! Se oli paljon tyytyväisempi, enkä ratsastanut sitä liikaa taakseppäin, vaikka se onkin vähän "vahvempi" kuolain. Ratsastan sillä tuplaohjalla ja minulla on vähän opettelemista ohjien kanssa mutta näyttää ainakin siltä että jotenkin niitä pystyn käyttää!

Ratsastin vielä Skidin sillä viikolla kerran sileällä ja kerran kavaletti-este tunnilla sillä kuolaimella. Ja oli vieläkin yhtä hyvä! Elikkä lähdin sunnuntain kisoihin hyvällä mielellä.


Mosse kissa pääsi ratsastamaan! 

<3

Perjantaina minulla oli koulutunti, heti alkuraveissa sanoin äidille että Skidi on ihan älyttömän huono ratsastaa edestä. Se oli jäykkä kun rautakanki, varsinkin oikealle. Koko tunnin aikana en saanut sitä ollenkaan rentoutumaan ja se jännitti hirveästi. Oikeastaan se ei jännittänyt paljoa, mutta jotenkin ainakin että lähti ravissa tahdittamaan ja nosti pään pilviin. Muutenkin oli villi, se on sellainen hevonen joka kerää muista hevosista virtaa jos ratsastaa ryhmässä. Lopputunnista äiti sanoikin että laita vaan sille gramaanit, mutta nekään ei oikein halunnut tehota. Pyysin vielä että jos saan vielä laukata oikealle muiden jälkeen. Kun muut kävelytti  hevosiaan ja olivat lähdössä ulos niin Skidi vasta renotutui. Tässä huomasinkin sen että se villiintyy paljon ryhmässä. Sain sen oikein kivaksi molempiin suuntiin laukassa ja ravissa lopuksi, siihen tyydyin ja lopetin! Videossa on nyt vain lopputunnista pätkiä.


Lauantaina oli vuorossa Lohjalla seura este hyppelöt! Olin ihan innoissani koska oli niin kivaa päästä kisoihin taas! Hyppäsin 90&100cm.
Oltiin Idan kanssa tallilla yötä niin herätys oli vasta vähän vaille kahdeksan. Olin palannut kaikki tavarat jo valmiiksi edellis iltana niin ei ollut muuta kun laittaa heppa autoon. Ida lähti jo siskoni ja muiden kanssa puoli yhdeksältä lohjaa päin ajelemaan, koska kyydillä millä Skidi meni niin ei mahtunut. Kisoja oltiin jo siirretty tuntia myöhemmäksi hirveän pakkasen takia. Kun meitä tultiin hakeaan niin pakkasta oli onneksi enään vain -7 astetta. Skidi käveli ihan nätisti heppa autoon ja lähettiin lohjaa päin. Kun oltiin lohjalla kävin heti kuuntelemassa pikkusiskoni selostukset hänen radastaan. He olivat loppujen lopussa olleet 9. sijalla ja jopa sijoittuneet!
Käytiin kävelemässä rata ja se oli todella hankala muistaa! Kävin sitä 1000 kertaa läpi mielessäni ja sitten muistin sen jotenkuten.. Otettiin hepat heti ulos ja laitettiin kuntoon meillä ei ollut mikään kiire koska starttasin ihan loppupäässä. Ida talutteli Skidiä pihalla kun katsoin pari rataa. Menin itse selkään ja pääsin melkein heti verkkaan.
Skidi oli ihan innoissaan verkassa en meinannut saada sitä rennoksi ja pyöreäksi ekoilla kierroksilla kun neiti meni korvat hörössä maneesia ympäri! :D. Mutta verkassa se tuntui ihan hyvältä, sain pari hyvää hyppyä ja minut pyydettiinkin toiseen maneesiin. Mietin kunnolla radan ja katsoin miten minua edeltävä ratsukko tuli yhden "välin".
Seuraavaksi oli minun vuoro. En löytänyt askelta 1 tai 2 mutta loput perusradan esteet sain hyvin ratsastettua. Uusinassa en kaahannut mitenkään paljoa mutta otin hyvän etenevän laukan. Se "väli" mitä olin katsonut niin äiti sanoi että ota pidäte ja jatka. Otin pidätteen mutta en oikein saanut sitä läpi, sitten se valui liian pitkäksi ja okserin etupuomi tuli alas. Harmitti hirveästi, koska oli täysin oma ratsastusvirhe!  Mutta oli todella hyvä rata muuten. Oltaisiin tuolla ajalla oltu kolmaisia mutta aina ei voi voittaa!

Annoin Skidille todella paljon heppanameja ja kehuja! Menin hetkeksi kentälle kävelemään ennen kun annoin sen Idalle hetkeksi käteen.

Käveltiin metrin rata ja sekin oli todella vaikea muistaa. Stressasin sitä että unohtaisin sen! Lähdin jo 7. niin pääsin heti maneesiin verkkaamaan. Otin pari ravi ja laukkakierrosta, ja pari hyvää hyppyä. Skidi oli tässä verkassa myös todella hyvä! Pääsin taas radalle ja mietin radan tarkasti läpi.
Sain kaikki askeleet ihan hyvin sopimaan perusradalla, uusinnassa taas ratsastin eteen hyvin en kaahaillen. Se "väli" oli taas mukana ja mietin ihan että pidäte, otankin vähän liian reilun pidätteen niin nään että ei helkkari me tullaan liian lähelle! Ratsastin vaan eteen ja hypättiinkin vähän isompi hyppy mutta selvittiin yli. Päästiin 0 läpi! En mitenkään oikaissut muuta kun yhden kaarteen ja mietin että ei tällä ajalla mitenkään hyville sijoille pääse.. Mutta kun kuuluttaja kuuluttaa tulokseni niin siinä perässä tulee "ja tällä tuloksella luokan johtoon!" Olin NIIIIIN onnellinen tuon kuuluessa! Jännitin sitten siinä koko luokan loppuun että meneekö joku ohi.. Toiseksi viimeinen ratsukko ohitti minut, yhdellä sadasosa sekunilla(?). Mutta olin niin tyytyväinen 2. sijaan!
Metrin rata:
 Eli kotiin lähdettiin kahden hyvän radan ja erittäin tyytyväisen ratsastajan kanssa!

Kotona vielä hoidin Skidin kunnolla, se sain kylmäsuojat jalkaan, se sai greenlinensä ja paljon porkkanoita.
Vielä pitää mainita yksi juttu, että aina kun ollaan kisoissa jonkun toisen hevosen kanssa niin Skidi leimaantuu siihen todella paljon. Vielä enemmän jos se on ruuna.. Mutta täällä se vähän vain hirnuili ja etsiskeli kaveria mutta ei mitenkään pahasti! Että oli ihanan rauhallinen!

Sunnuntaina taas päästii Skidin kanssa tallin talvitempaukseen esiintymään! Oltiin mukana sellaisessa ohjelmassa jossa näytettiin vähän eri ikäryhmiä ratsastuskoulun tuntilaisita. Elikkä ensin tuli nappulatuntilaiset, sen jälkeen "juniorit", seuraavaksi aikuiset ja lopuksi me valmennusryhmäläiset. Tehtiin siinä kentällä jokunen pieni kuvio. Skidi käyttäytyi asiallisesti, niin kun aina.. ;). Ja käytiin vielä myöhemmin Idan kanssa sillä maastossa ja silläpä virtaa riitti! Otettiin sen jälkeen pari poseeraus kuvaa Skidistä, ne näette tuossa alla! (:
Ida ja Skidi

Jokaisessa hevosessa asuu sisäinen laama






Uusi ulkoasu tuli myös tehtyä. Mitä pidättre keväisemmästä ulkoasusta?

Loppuun vielä loppukevennys, suloisesta Pimu ponimummosta! 



Pääsitte postauksen loppuun! Oli todella pitkä... Paljon asiaa olikin! :D 


4 kommenttia:

  1. Noissa pääkuvissa ihmettelen, miten toi kuolain tulee NOIN PALJON suusta ulos?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos et nyt tuossa satu huomaamaan niin hevonen on juuri äsken vetänyt päätä toiseen suuntaan, ja ratsastajalla ollut ohjat kireällä. Tästä puuttuu pari kuvaa jossa se juuri tuijjottelee tuonne metsään niin kaverini joka istui selässä hänellä oli ohjat kireällä ja kuolaimet tuli ulos suusta. Toisella puolella kuolainrengas ihan kiinni suupielessä. Voin sanoa että sillä on täysin sopivat kuolaimet, koska ollaan huomattu että jos sillä käyttää liian isoja kuolaimia edes kerran niin sillä aukeaa heti suupielet. Eli tässä syy :)

      Poista