tiistai 19. maaliskuuta 2013

93# Villiponi Skidi esittäytyy

Otsikko kertoo paljon! Skidillä on ollut viikolla aivan liikaa virtaa lähiaikoina... Viime viikolla olin kipeä 3 päivää ja äiti ratsasti kaikki päivät lukuunottamatta yhtä millon sillä oli vapaata. Äiti sanoi että se oli todella hyvä ratsastaa.
Mutta perjantaina olin terve ja meillä oli estetunti. Eli olen joka perjantai ryhmätunnilla, ihan vain sen takia että oppisin myös ratsastamaan Skidiä ryhmässä.
No tunnilla hypättiin ihan kivaa rataa yksi linja, oxeri, sarjaa ja pysty. Ei kummempaa, minulla ei ole mitään materiaalia tästä tunnista.
Ennen tuntia mietin että laitanko kolmipalat, kun me ei hypätä mitenkään isoja. Päädyin kuitenkin laittamaan pelhamit, ihan varmuuden vuoksi. Onneksi laitoin! Se oli niin kamalan vahva edestä. Esim. hypättiin pystyä yksittäisenä ja esteen jälkeen tunsin ihan miten se oikein otti ja lähti. Pysäytin oikein kunnolla seinään siinä rytäkässä minulla venähti niska. Mutta tsemppasin tunnin loppuun. Koko tunnin aikana minun piti pysäyttää sitä ratojen aikana kesken kaiken että saisin sen taas hanskaan. Se oli suoraan sanottuna hirveä! Outoa siltä, mutta näytti se kylläkin tykkäävään! Mutta se hyppäsi todella hyvin ja se oli hyvä ratsastaa jos tuota vauhtia ei mukaan lasketa! :D

Lauantaista on tulossa päiväni kuvina heti kunhan saan ne koneelle.

Sunnuntaina meillä oli kotona kisat. Hyppäsin vain 90cm kun metriä ei ollut.
Menin aamulla tallille rakennettiin heti rata, kuvailin ensimmäisiä luokkia ennen kun menin hoitamaan Skidiä. Laitoin sen kuntoon ja menin kävelemään vähän ennen 80cm alkua. Kävelin samaan aikaan rataa kun 80cm luokkalaiset kävelivät sen koska niissä oli sama rata. Rata oli tällä kertaa sujuva ja helppo. Minulla oli Skidin sellässä n. 137(?) pieni Henna kävelemässä Skidillä. Aika huvittavan näköistä sanoisinko kun noin pieni tyttö kävelee muiden seassa noin suurella hevosella.
Mutta asiaan kenttä oli ihan hyvässä kunnossa niin ravailin siinä hetken. Kun 80cm oli ohi niin tein pari hyppyä maneesissa, kunnes tuli jotenkin hyvä fiilis. Ei kylläkään mitenkään kiva fiilis tullut, se kuskaili minua taas... Lähdin jo kolmantena niin odotin jo valmiiksi ovella, Skidi ei kylläkään muuta tehnyt kun halunnut mennä kentälle ja pomppi kahdella jalalla.
Radalla sain hyvän fiiliksen, se kuskaili vähän, mutta ei pahasti. Sain sen kivasti 1,2,3 sitten 4 tuli alas, se kuskaili ehkä vähän, otin pidätteen ja päästin sen ehkä liian pitkäksi. No ei se tähän kaadu jatkoin matkaa 5,6 väli tuli hyvin. Sen jälkeen oli sarja ja jäin aivan liikaa nyppimään ohjasta niin eiköhän a-osa tullut alas... 8 tultiin ihan hyvin yli. Ärsyttää varsinkin tuo sarjan a osa... Koska olisin voinut jättää sen pudottamatta.. Mutta eihän sille voi mitään. Hypättiin myöhemmin vielä rata isompana, siinä oli ihan rata, jos ei lasketa mukaan omaa mokaa.
hän ei oikein halunnut!





Minun piti liikuttaa Dina poni tässä eräs päivä, päätin harrastaa hiihtoratsastusta mutta ei oikein mennyt suunnitelmien mukaan...

Ekaks pystyy mennä ihan nätisti...


Sitten ei enään...


Sitten taas mennään kiltisti


Ja sitten ei..
Ja kun minua ei saa takaanta pois niin mennään makaamaan!! 

Muuli vai aasi?
Elikkä opin, enpä mene enään Dinalla hiihtorastastusta! :D

6 kommenttia:

  1. :):)skidi va jätte snäll när jag gick med henne:)//Henna

    VastaaPoista
  2. Eikääää noi hiihtoratsastuskuvat! xd

    VastaaPoista
  3. Moikka, sulle on haaste :)
    http://t-makemyday.blogspot.com/2013/03/haaste-11-faktaa-11-kysymysta.html

    Voi pikku Dinaa :D Mulla on ikävä Hankoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teen sen kunhan ehdin/jaksan. Ja tule ihmeessä käymään! (:

      Poista