keskiviikko 8. toukokuuta 2013

102# Klinikkareissu

Elikkäs käytiin klinikalla Skidin kanssa koska se piikitettiin 3-4 viikkoa sitten (ylpeydellä sanon että hevonen 14 ollut aktiivisessa kisakäytössa koko elämän ja piikitettiin ensimmäistä kertaa) koska sillä on vuohinen turvotellut jatkuvasti. Se sai 2 viikkoa taukoa ratsastuksesta ja ehdittiin oman seuran koulukisoihin (joista tulossa oma postaus) liikuteltiin normaalisti, ja kun menin viikko sitten perjantaina kavalettejä tunnilla, niin lauantaina se ontui.. Jouduttiin perumaan kaikki kisat mihin oltiin ilmoittauduttu :/
Äiti soitti sitten klinikalle ja saatiin jo eiliselle aika. Mutta asiaan!
Kamera unohtui kotiin, niin pari puhelinkuvaa saa kelvata.

Mutta lähdettiin jo kello 6.45 tallin pihasta, otettiin Vuko ja Skidi vain karsinoista, laitettiin kuljetuskamat päälle ja lastattiin koppiin. Perillä oltiin vähän vaille 9 ja äiti kävi ilmoittautumassa kun minä, Jannica ja iskä otettiin hepat ulos. Hevosilla oli samaan aikaan ell aika, Skidin ell tuli aikaisemmin paikalle. Tutki ensin Skidin siinä ulkona, tunnusteli jalkaa ja teki taivutuskokeet. Ollaan annettu Skidin seistä viikko, että katsotaan miten liikkuu klinikalla. On se kyllä omiaan riehunut tarhassa, murr... Kun Skidiä juoksutettiin ensin niin olin ehkä Vukosta 15m päässä, hyvä että hevoset eivät kuollut kun olivat niin kaukana toisistaan... Ihan hirveetä olla niiden kanssa. Mutta yllätykseksi Skidi juoksi kaunista liitoravia, taivutti uudelleen ja juoksutettiin taas, no puhtaastihan se juoksi! :D Sitten äiti otti vielä liinaan ja siinäkin oli puhdas!

Vietiin molemmat hevoset sisälle, kun Vukon ell ei ollut vieläkään paikalla. Joutuivat vain toiselle puolelle seinää, kuulivat toisensa ihan hyvin. Hyvä että ei olla Jannican kanssa täyttä muussia kun Vuko yritti päälle! No Skidin ell antoi rauhoitettavia molemmille, Skidille isomman annoksen kun Vukolle koska Vukon piti vielä juosta. Skidin jalka ultrattiin ja Vuko lähti ulos juoksutettavaksi kun ell saapui paikalle. Skidin jalkaa ultrattiin kauan ja käytiin vielä rönkaamassa. Lopputulos oli että sieltä sillä on jokin rengasjänne hommeli, vaurioitunut. Se ei ole mikään paha asia, hevonen tarvitsee nyt lepoa rankasta liikunnasta. Hypätään tehdään vasta sillon kun jalka näyttää että on valmis siihen, äiti arvioi että seuraavat estekisat ovat vasta Jumping Kemiö. Nyt kun mietin että, ei minua sillein harmita kun koulukisoja voidaan yhtä hyvin mennä! Mutta ainoa toivomukseni on nyt että Skidi on terve!
Kuvattiin muuten Skidin entinen jännevamma kohta, näytti kuulemma todella hyvältä ell mielestä. Ollaan hoidettu jännevammaa hyvin. Ja muutenkin Skidillä oli kuvat vuodelta 2009, niitä verrattiin tän päivän kuviin niin ell ainoa kommentti oli "näyttää siltä että nämä 2009 vuoden kuvat olisivat otettu eilen". Huh olen niin helpottunut!

Vukollakaan ei ollut mitään pahaa, kenigytsessä ymmärtääkseni vikaa sekin korjataan :)

1 kommentti: