sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kiirettä pitää (kisat, paljon kuvia jne!)

Tällä postauksella ei tule olemaan päätä tai häntää. Minulla on viime viikko ollut niin kiireinen, tämäkin viikko varsinkin loppuviikosta tulee olemaan aika kiireistä että mitään suurempia postauksia ette voi odottaa. Banneritilauksista on tullut pari kyselyä, ei en ole ehtinyt aloittaa niitä vielä. Luultavasti kahden viikon päästä ehdin!
Mutta mitäs meille oikein kuuluu? Arki rullaa omalla painollaan, olen jo kaksi viikkoa sitten ehtinyt aloittaa kesätyöt niin siinäkin menee paljon aikaa. Viime viikolla minulla oli kaksi hevosta Skidin lisäksi hoidettavana kun omistaja oli poissa. Niiden kanssa meni paljon aikaa mutta on sitä aina todella mukavaa ratsastaa muita hevosia ja olen muutenkin todella kiitollinen että saan hoitaa muiden hevosia! Viime viikolla Skidi kävi Jannican kanssa kaksi kertaa maastossa, äiti ratsasti kaksi päivää peräkkäin, Emppu meni kavaletteja yhtenä päivänä- niin mitä mullekkaan jäi? Lauantain läpiratsastus ennen tämän päivän kisoja ja päivän kisat. Laitanpa pari kuvaa viikosta ennen kun kerron enemmän kisoista.

Niin herkkää <3



Niin tänään käytiinkin Tammisaaressa, Brobyssä hyppelemässä. Mitään suurempaa menestystä tällä(kään) kertaa meille ei tullut.
Aamusta en jaksa suurempia selittää, perillä oltiinkin ajoissa. Saatiin Skidille karsinapaikka onneksemme paikan päältä kun sen muutenkin piti odottaa lähes koko päivä paikan päällä. Laitettiin tavarat ja heppa talliin joka oli yllättävän rauhallinen siihen että kuuli kun kaverit hirnuivat toisessa autossa, mentiinkin sen jälkeen odottelemaan Jannican kanssa kisojen alkua. Saatiinkin hetken päästä soitto äidiltä että Skidi oli villinä karsinassa, tuli ovea päin ja yritti nousta pystyyn(siis Skidi oikeesti?!) meillä oli onneksi Skidin hyvä kaveri supersuokki Vappu paikan päällä joka sai mennä seuraksi talliin, niin heppakin rauhottui. Kun kisat alkoivat niin mentiin Jannican kanssa kuvailemaan ja tsemppaamaan tallilaisia. Emppu voittikin Turolla 60cm luokan, meidän superponi <3.

Meidän pomppuponi Dina ! :D

Turbo <3
80cm alussa mentiinkin katsomaan Skidiä. Skidi oli oikein rauhassa vaikka kaveri oli vaihtunut Dinaan. Laitettiin Skidi kuntoon ja lähdettiin ajoissa kävelemään. Kun kaikki ponit ja pari hevosta oli mennyt heitin Empun selkään ja Jannica talutti sen maneesiin. Empun verkka meni ihan hyvin, laitettiin Empullekkin viikolla baby pelham joka oli ihan viisas vaihtoehto koska Skidi oli todella villi. Kun hänen piti mennä kentälle odottamaan niin Skidi päättikin että hän ei toiseen päähän kenttää mene ja pomppi kahdella jalalla... Empullakin on aika vaikeeta sanoa mitään kun jalkaa ei oikein löydy. Empun rata ei ollut mikään hassumpi, hänen perusrata oli todella hyvä. Uusinnassa Emppu ei tietenkään ratsastanut aikaa mutta puhdas tulos sieltä tuli! Aika toki ei riittänyt sijoitukseen. 









Skidi saikin mennä hetkeksi taas talliin ja syödä päiväruokia. Laitettiin Skidi jo 90cm puolessavälissä kuntoon ja mentiinkin ulos. Jannica syötteli Skidiä hetken ja 100cm alussa kiipesinkin selkään ja menin maneesiin kävelemään. Maneesissa tein kaikki askellajit läpi ja Skidi olikin ihan hyvän tuntuinen. Hypyt epäonnistuivat täysin, ratsastin niin paljon taaksepäin enkä millään saanut käsijarrua pois. Rysähdettiin jopa okserin sekaan kertaalleen... Pieni paniikki iski kun ei ennen tollaista ole käynynt meille. No päästiin ongelmitta molemmat kertaalleen. 
Rata oli varmaan surkein kaikista kauden 110cm, tultiin liian löysästi ykköselle *klonk* kappas puomi alas. Skarpattiin rata loppuun ja seiskalle sama, ärsyttää oltaisiin skarpannut edes vähän niin olisi toinen voinut olla putoamatta. Toivon että saan nähdä videon tallilaiselta että näkisin mitä oikeasti kävi. Mutta tultiin siihen lopputulokseen että Skidi kun mesoaa, stressaa ja huutaa kun kavereita on paljon mukana niin siinä se kuluttaa energiansa. Empun kanssa se oli vielä virkeä, mutta kun minun luokka oli viimeisenä niin se oli odottanut koko päivän niin se oli tietty vähän löysä. Mutta ei voi mitään, onnistumisiin vain!



"Ai minä vai kosken puomeihin, pah.."


Mitä tässä tapahtuu :D


 Kaikki kisakuvat c) Jannica!

2 kommenttia:

  1. No joo ei mullakaan kovin putkeen mennyt :'D Kivoja ja hyvälaatuisia kuvia, kirjotit taas kivasti :) Tsemppiä teille!

    VastaaPoista