lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kamalan ilman kisat

Huh, onhan tässä ollut kaikenlaista. Ensimmäinen ilta viikkoon millon ehdin istua ajan kanssa tietokoneelle ja avata bloggerin. Olen ollut paljon töissä ja tallilla. Olen lähes joka päivä pyöräillyt kotoonta-töihin-tallille-kotiin.
Tässä vähän materiaalia tiisatina olleesta estetunnista, joka ei sujunut mitenkään hyvin. Skidin piti koko ajan pelastella ja itse ratsastin aivan surkeasti. Skidi oli myös todella löysä ja ärsyttävä ratsastaa.. Mutta Elinille kiitos kuvista!






Käytiin torstaina jopa Hattel Horse@Forsten-Pentti kisoissa.
Enpä niistä jaksa suurempia jaarritella. Oli aivan kamala ilma ja jouduttiin olla paikan päällä koko päivä. Sofia oli mukana kun Jannica ei päässyt ja hän uhkasi että soittaa kohta kyydin ja lähtee kotiin ilman takia.. Hypättiin turvalliset ja tutut 100 ja 110cm luokat. 100cm rata oli ihan yksinkertainen ja kiva siinä että se oli Special arvostelulla eli jos saat virhepisteitä perusradalla niin saat silti jatkaa seuraavaan vaiheeseen. No laitoinpa hepan kuntoon uusine huopineen ja lähdin verkkaamaan. Verkka oli aivan kamalassa kunnossa, siellä oli mutaa hevosen vuohiseen asti. Päätin siinä että en tee ollenkaan paljon, Skidi oli todella tahmea ja en saanut sitä ollenkaan eteen. Hyppyjä otettiin n. 5 kaiken kaikkiaan, Skidi varoi sen verran pohjaa että päätin että laukkailen ja "verkkaan" mielummin kun odotan omaa vuoroani. No kisakenttä oli onneksi vielä sen verran hyvä ja tiivis eikä ollenkaan liukas niin siinä Skidi oli parempi. Laukkailin kun edellinen ratsukko ratsasti ja sain Skidin ihan kivaksi. Rata oli ihan ok, neljälle ensimmäiselle esteelle tultiin ihan juureen ja hiipien. Luojan kiitos Skidi on niin kiltti ja hyppää lähes mistä tahansa joku toinen hevonen olisi sanonut että en minä tällaisestä vauhdista pysty hyppää. No neljännen esteen jälkeen tajusin että nyt pitää oikeastiu ratsastaa koska seuraavana on sarja. Loppu rata sujuikin ihan hyvin, uusinnassa ratsastin reippaasti eteen, mutta tuolla pohjalla en ollenkaan lähtenyt ratsastaa aikaa. Mutta viimeiselle esteelle tulikin pieni rytmirikko, en saanut Skidiä vaihtamaan(todella todella harvinaista) ristilaukasta pois niin minun piti vaihtaa ravin kautta. En saanut rytmiä hyväksi niin puomi tuli mukaan. Outoa kylläkin minua ei kylläkään haitannut, olin ihan tyytyväinen.

110cm tein alkuverkan parkkipaikalla, kyllä parkkiksella. En halunnut ollenkaan mennä rasittamaan Skidiä sinne mutaliejuun. Tein ihan vain pari hyppyä ja lähdin radalle. Rata oli paljon parempi kun edellinen. Sain heti alusta hyvän rytmin ja Skidi tuntui paremmalta. Tein ikävä kyllä neloselle aika rohkean aikatien Skidillä, hyppy oli hyvä mutta käänsin liian nopeasti esteen päällä niin etujalat ottivat puomin mukaan. Loppuradan otinkin ihan iisisti ja olin hyvin tyytyväinen suorituksiimme tältä päivältä.
Perjantaina Skidi sai käydä maastossa ja ladata akkuja seuraavalle päivälle. No tänään lähdettiinkin yhden aikaa tallilta ajelemaan kohti Kirkkonummea ja oli tarkoitus hypätä 115cm. Tallin pihalta lähdettyämme sain soiton kaverilta joka oli paikalla ja sanoi että tänne ei kannata tulla koska pohja on sen verran huonossa kunnossa. Äiti teki pari soittoa ja kohta käännyttiinkin kotiin ja otettiin heppa ulos. Skidi oli ihan ihmeissään "miksi minut tuotiin uudelleen kotiin?!". Pakko kyllä sanoa että kisakentän pohja torstaina oli todella hyvä, mutenkin pidin paljon kisoista. Kiva paikka ja kivat kisat, harmittava nyt tämä ilma..
Äiti päätti että hän ratsastaa Skidin tänään ja Skidi oli ollut todella hyvä, äiti oli saanut rauhassa tehtyä vaihdot jokatoisella ja hieman passagea! Huippu heppa.
Itse oltiin reippaita Jannican kanssa ja pestiin traileri mitä aina saadaan lainata. Sen jälkeen minun oli tarkoitus mennä kahdella hevosella mitä hoidan omistajan ollessa muualla, niin lähetin hänelle viestin että saako Jannica lainata yhtä ratsua niin päästään maastoon. Myöntävä vastaus tuli ja käytiin ihan rauhallinen maasto mutta saatiin yksi hulvattoman hauska maastoreissu lisää. Oltiinkin sitten koko ilta tallilla ja kotiuduin vasta puoli yhdeksän aikaa.

Niistä tuli yhtäkkiä kavereita!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti