torstai 19. kesäkuuta 2014

Viikkohaaste: Viikko-Ohjelma

OHJEET: Kerro hevosesi viikko-ohjelma tai oman viikkosi ohjelma. Voit kertoa milloin kävit tallilla, mitä teit siellä ja milloin sinulla oli ratsastustunti. Oman hevosesi viikko-ohjelmaa kertoessa voit kertoa vähän yleisiä käytäntöjäsi mm. vapaapäivien, juoksuttamisen, hyppäämisen, kisaamisen ja maastakäsittelyn suhteen. 


Kun luin tämän Tiian blogista niin pidin siitä, että päätin että teen tämän itse. Yleensä en ollenkaan tykkää tehdä haasteita mutta tämä oli kiva!

Skidin viikko ohjelma suunnitellaan yhdessä äidin kanssa. Yleensä on "nyrkkisääntönä" että äiti ratsastaa läpi kerran viikossa, kerran esteitä tai kavaletti tehtäviä ja vähintään kaksi kertaa maastoon. Tämän viikon viikko ohjelma näyttää tältä:

Maanantaina: Äiti kävi vetämässä maastot Skidin kanssa. He olivat vissiin mennyt ihan reippaasti. 

Maastoilu: Skidi on hevonen joka tykkää todella paljon maastoilemisesta. Se on todella maastovarma ja sen takia sillä maastoilee mielellään. Maastossa tehdään kaikkea, kisapäivän tai hyppypäivä jälkeen maasto koostuu enimmäkseen käynnistä ja kiipeilystä, jokun lyhyen ravipätkän yritän aina saada ängettyä mukaan. 
Jos on vain kenttäpäivien välinen maasto niin mennään aika reippaasti, kiipeillään, tehdään jotain kaikissa askellajeissa ja joskus hypätään jokin pieni este joka sattuu tielle. 
  
Tiistaina: Ratsastin Skidin läpi maneesissa. 
Sileällä: Olen lopettanut turhan pyörimisen maneesissa ja alkanut oikeasti ratsastaa, oikeastaan kiitos Tiian viimeisen haasteen koska olen siitä saanut kivoja vinkkejä! Tällä kertaa tein paljon avoja ja siirtymisiä, laukassa tein kivaa vastalaukkatehtävää! Keskityin paljon myös siihen että saan sen hevosen oikeasti sisäpohkeen läpi ja että se olisi kevyt edestä. 
Vastalaukkatehtävä Jutan blogista!
Keskiviikkona: Kavaletteja Skidin kanssa.
Minä ja mun gimp taidot <3
 Kavaletteja mentäessä keskityn parhaillaan paljon kulmasta ulos tulemisella ja että saan sisäpohkeen oikeasti läpi. Tällä kertaa tein yllä olevaa tehtävää. 1. Tein voltin vain yli 2-3. Oli 5 askeleen väli 2 oli puomi vielä kavaletin edessä ja 3 oli yksinäinen portti. Tein tähän myös silleen että pystyn tulla neljällä ja kuudella. 4-5. Oli loivalla kiemurauralla tulevat puomit, tein näitä aluksi molempiin suuntiin. 6-7. Oli kuudella askeleella tuleva puomilinja.

Torstaina eli tänään äiti maastoili Skidillä. Kävi vetämässä reippaan maaston sillä.

Perjantaina tulee poikkeuksellisesti kaksi maastopäivää peräkkäin. Koska olen lupautunut näyttämään Tessille(klick) maastoja koska hän on tallillamme uusi. Mennään vissiin aika rauhallinen maasto. Ratsastan tämän lisäksi pari muuta hevosta.

Lauantaina ratsastan Skidin kevyesti läpi. Että heppa aukeaa ja saan sen vetreäksi.

Sunnuntaina on estevalmennus, toivoisin että mentäisiin ratatreeniä. Paljon lähestymistehtäviä, jonkun junppatehtävän voisi ängetä mukaan(vinkvink, äiti)
Viime kesän ekoja hyppyjä piiitkän saikun jälkeen
Millaselta teidän hevosten viikkoohjelma näyttää?

1 kommentti:

  1. Haluaisitko kertoa vähän maastoilusta siellä? :) Mitkä maastoretket ovat painuneet mieleen (positiivisesti ja negatiivisesti), mitkä varusteet Skidille ja muille hepoille joita nyt lähiaikoina olet ratsastanut, miten ne käyttäytyy maastossa, mitä lenkkejä, kuinka usein käyt ja semmoista olisi kiva lukea :)

    VastaaPoista