lauantai 7. helmikuuta 2015

Päivystys ja uusi kouluviikko

Kerroin edellisessä postauksessa että minulla oli päivystys koululla. Päivystys meni ihan hyvin, meillä oli viime lauantaina ihan tavallinen koulupäivä ja se tarkoitti että luokkalaiset olivat auttamassa tallissa niin saatiin talli hoidettua nopeasti pois.
Sunnuntai olikin ainoa oikea päivystyspäivä ja meillä oli taas kerran hyvä porukka tekemässä niin saatiin talli hoidettua vikkelään niin pääsin Amalilla ratsastamaan. Amal oli aivan kamala ratsastaa, se painoi niin paljon kädelleni. Oli villi kun mikäkin ja ei oikein keskittynyt. Kävin vain kaikki askellajit läpi sen kanssa ja annoin olla kun sain ihan ok fiiliksen. Päivystys on muuten todella helppo täällä koululla! Se ei ollenkaan vie voimia samalla tavalla jos tekisin viikko putkeen tallia kotona :D. Muutenkin on todella kivaa olla koululla niin että pystyy liikkua ja olla vähän vapaammin. Nähä kavereita enemmän ja muuten vaan chillailla koululla.




Seuraavalla kouluviikolla olikin vuorossa heti maanantaina ja tiistaina luvassa ammattikokeet. Alisuoritin täysin, koko koe oli niin pohjanoteeraus minulta. Meillä oli siis teoreettisia kokeita hevosen hoitoa, karsinan siivousta, traktorin ajoa, ruokinnasta, tallin ilmastoinnista jne. Olin niin maani myynyt tuon kokeen jälkeen, ainoat mitkä menivät hyvin oli hevosen hoito ja traktorin ajo. Traktorin ajo oli minulle täysin yllätys olen nimittäin mestari törmää asioihin, esim alkusyksystä ajoin mönkijällä opettajan autoon... Saatiin opettajilta arvostelut ja heidän mielestä alisuoritin jonkin verran myös. Minun pitäisi osaa enemmän kun olin näyttänyt. Mutta ilmeisesti olin näyttänyt tarpeeksi ja sain molemmista arvosteltavista osuuksista kolmosen!(arvostelu 1-3) Pystyin ainakin hymy suussa kävelemään loppupäivän! :D
Kävin vielä tiistai iltapäivällä ratsastamassa Amalin kevyesti. Se oli paljon parempi mutta vieläkin niin täynnä virtaa.. Herra pukitteli jopa pariin otteeseen ja yritti saada minut selästä alas! ;D. Mutta se oli paaljon kevyempi ja mukavampi ratsastaa sain sen hyvin rennoksi.

Keskiviikkona meillä oli tunti ja Amal oli ihan ok ratsastaa vähän vahva ja painava edestä mutta laukassa oli todella hyvä! Sen jälkeen pääsinkin heti Quentin pojan selkään! Ratsastettiin itsenäisesti, tein paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä, meni todella hyvin. Se ei kytännyt mitään kulmia tms. tällä kertaa! Olin niin ylpeä siitä!
Torstaina me ratsastettiin ratsastuksenohjaajiksi opiskelevien tunnilla. Ensimmäisen 30min tunnin pitävä tyttö teetti meille puolipidäte harjoituksia. Amal oli aivan kamala! Tein puolipidätteen pyydetssä kohdassa ainoa vastaus hevoselta oli että se puri kuolaimeen ja lähti omaa vauhtia eteenpäin. No kun 30min oli mennyt opettaja vaihtui ja tehtiin hänen kanssa siirtymisiä(mitkä ovat tyädellisiä vahvalle ja painavalle hevoselle!!) sain Amalin todella kivaksi sen tunnin aikana ja saatiin paaljon kehuja että herra on hyvin avuillani ja kuulias, Hieno poika!
Hoidin vielä keskiviikkona ja torstaina kaverini hevosen Jasminin. Käytiin molemmat päivät maastossa, mikä oli aivan ihanaa koska Kemiössä oli tullut sen verran lunta että hiittisuora oli aivan täydellinen laukkaa!
Amal

Jasminin kanssa kävelyllä lumisateessa<3
Perjantai aamuna sainkin aamupalalla tiedon että pääsen Quentinillä ratsastamaan ja luvassa oli puomeja! Minua alkoi jännittää aivan kamalasti ja olen ihminen joka todella harvoin jännittää mistään.. Nopistin hevosen kuntoon ja menin maneesiin. Tehiin alkuverryttely mikä meni hyvin ja tultiin puomeja. Pojalle oli hieman vaikeaa alussa ymmärtää että ravipuomeja ei tarvitse hypätä kaikkia samaan aikaan, mutta kun sain ravin lyhennettyä tarpeeksi niin päästiin ongelmitta yli. 
Tultiin vielä laukassa kahta linjalla olevaa puomikasaa, mitkä menivät myös todella hyvin. Luulin että jätetään Quentsan kanssa siihen, mutta opettaja iloisesti ilmotti että ei kun esteiden yli vain ja nosti ne 40cm ristikoksi ensin ja pästiin pienten alkusähelysten jälkeen yli niin vielä nostettiin pystyksi. Päästiin taas pienten mutkien jälkeen hienosti yli ja poika alkoi väsyä niin jätettiin siihen. Oli tallissa aivan mahtava fiilis sen jälkeen kun sain tietää että olin ensimmäinen kuka oli oikeasti hypännyt vähän enemmän Quentinin kanssa! 

Leivottiin Pernillan tippumiskakkua!
Perjantaina lähdinkin kotiinpäin ja kotona olikin ihana pirteä Skidi vastassa <3. Minulla oli tuttu ja turvallinen ryhmätunti heti illalla. Skidi oli aivan järkyttävän pirteä ratsastaa, se oli koko tunnin todella jännittynyt ja häslä niin en oikein saanut sitä hyväksi kertakaan tunnin aikana. Päätin tänään että ratsastan sen itsenäisesti maneesissa niin että saisin sen rennosti ratsastettua läpi. Alussa minulla oli todella paljon ongelmia saada se rennoksi, mutta äiti sattui tulla katsomaan hetkeksi ratsastustani ja neuvoi samalla. Sainkin Skidin rennomaksi ja olinkin ihan tyytyväinen lopuksi. 

Mikäköhän oli meidän väri tänään? :D
Lähdetään huomenna porukalla avaamaan kisakausi Lohjalle, itse ei kyllä Skidin kanssa päästä. Mutta suuri joukko tuntihevosiamme. Lähden mukaan hoitajaksi ja tukihenkilöksi, siitä varmaan enemmän huomenna!
Löysin mun tulevan kauden GP ratsut!
Taran mielestä portti oli tiellä
Kisoihin valmistautumista



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti