lauantai 15. maaliskuuta 2014

Huhhuh, en voisisi olla Skidistä tyytyväisempi! Se oli niin super keskiviikkoisessa Johkun valmennuksessa!

Menin tallille jo kolmen aikaan, laitoin Skidin ulos ja hengailin muuten vaan tallityttöjen kanssa pihalla kun oli todella ihana ilma! Sain luvan ajaa traktoria peräkärryn kanssa(hieman vähemmällä onnella...) hakemaan esteitä kentälle maneesista. Kävin vielä syömässä ja vaihtamassa vaatteet.
Hain vähän ajan päästä Skidi sisälle harjattavaksi ja syömään greenlinensä. Menin vielä hetkeksi kuvaamaan ulkona ollutta estetuntia ja mentiin vielä sen jälkeen parin junnun kanssa suunnittelemaan tulevaa junnuiltaa. 
Kun kello näytti puolta seitsemää menin maneesiin rakentamaan esteitä, Johku ei ollut paikalla vielä ja sain tiedon että hän on vähän myöhässä. Keräilin pari puomia valmiiksi esiin ja juttelin muiden kanssa. Johkun tultua niin rakennettiin oikein kivan näköinen rata johon sisälty sarjaa, linjaa, yksittäisen pystyn ja okserin. 
Lähdin melkein heti laittaa Skidiä kuntoon ja lähdin valmennus "parini" kanssa kävelemään ja vaihtamaan kuulumisia ja juoruja. Tehtiin alkuravit kentällä kunnes saatiin kutsu maneesiin. 
Verryteltiin ja alettiin tekemällä puomitehtävää jossa tultiin kolmea kulmassa olevaa puomia. Skidi oli ihan ok. Jatkettiin samaa tehtävää laukassa ja ensimmäisellä kerralla Skidi alkoi vaihtaa laukkaa kulmassa ja en pystynyt tulla, niin meinasin jopa ratsastaa Johkun päälle... Muuten meni ihan ok, ei mitenkään hyvin.

Sen jälkeen alettiin tulemaan sarjaa apupuomeilla, sekin meni ihan ok. Lähestyminen oli todella vaikea koska ensimmäinen puomi oli todella lähellä seinää. Skidi kolisteli puomeja aika paljon, koska päästin sen tulemaan liian lujaa ja pitkänä. Ei saatu mitään super hyvää tulosta, mutta ihan okei.


Seuraavaksi tultiin paria rataa johon sisältyi tuo sarja apupuomeilla vielä. Tutliin ihan hyvin, yhden radan aikana tuli yksi kielto. Ihan oma moka kylläkin, olin ratsastamassa tolppaa päin, Skidi kyseli minulta että mennäänkö vai ei ja lopuksi käänsin pois. Toin Skidin myös pariin otteeseen väärin mustalle okserille, että se tuli alas. Minulla on se tavallinen ongelma pitkillä lähestymisillä että jään helposti nyppimään enkä jatka rennosti ja pidä tavallista tukea. Johku on sanonut tästä monesti..

Tultiin vielä pari isompaa rataa, tultiin ensin yksi pienempi rata ennen kun Johku nosti esteitä. Se meni ihan hyvin. Sen jälkeen tultiin isompaa n. 110-120cm rataa, ensimmäisellä kerralla meni vähän niin ja näin. Aloitin aivan liian löysästi, Skidi joutui kiivetä mustan okserin yli ja otettiinkin kielto sarjan a-osalle. Itse kylläkin käänsin pois, koska en uskaltanut lähteä hyppäämään vähän huonon paikan takia... Minulla on niin vaikea tajuta se että pohkeet kiinni niin kyllä se hevonen sieltä yli pääsee, mutta en minä ikinä sitä uskalla.
Tultiin vielä sama rata toisen kerran, sillon meni ihan super! Skidi hyppäsi kaikki esteet todella hyvin, viimeinen tuli kerran alas mutta muuten todella hyvin!

Olin niiiiin iloinen sen radan jälkeen, oli pakko lähettää kaikille kavereille viesti kuinka super Skidi oli. Olen vieläkin ihan tohkeissani siitä kuinka hyvä se oli! Kommenttia sain Johkulta että pidin pääni kylmänä vaikka esteet noustivat, oikeasti jännitti hirveesti kun ne nousivat!! Ja sain myös että Skidi ei kuumennu turhia kun en pistänyt siihen turhaa painetta. Kuvat c) Erika G

??



Pitääpä mennä nukkumaan huomenna onkin herätys vähän vaille kahdeksan.. Heppailun merkeissä koko huominen päivä sujuu, siitä saatte tietää enemmän seuraavassa postauksessa!

4 kommenttia:

  1. Ihanan keväisiä tunnelmia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Olisi tämä takatalvi voinut olla tulematta...

      Poista
  2. toi kissa ei haluu asuu enää Hangos se tuli varmaa viis kertaa meidä autoo XD kannettii se pois ja se oli siel hetken päästä uudestaa ;)

    hienot, wauu ja hurjii esteit omg :oo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, toi kissa on vähän erikoinen :DD
      uu kiitos sofiaaa!

      Poista