sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

29.3, SRS Salo

Tänään suunnattiin nokka kohti Saloa ja vuoden ensimmäisiä aluekisoja! Eikä tulos kyllä ollut mikään huonompi!
Lauantaina käytiin ensin tyttöjen Empun ja Idan kanssa billnäsissä kisoissa, olin itse "kisahoitajana" ja autoin heitä Turon kanssa. Tulos heillä ei ollut todellakaan mikään huono vaan Emppu voitti ja Ida oli toinen samassa luokassa. Saatte pari kuvaa heistä lisää löytyy kuvasivuilta.


Kotiin tullessa kävin Skidillä maastossa ja ratsastin läpi maneesissa. Skidillä on ollut kiima ja sillä oli tamma päivä... Hoidin kamat, pakkasin ne ja pesin Skidin hännän ja jalat.
Aamulla laitoin loput kamat paikalleen, täytin trailerin ja heinäverkon, harjattiin yhteistuumin Idan ja Empun kanssa Skidi ja letitettiin se. Pakattiin itsemme ja hevonen traileriin ja ei kun lähdöksi. Oltiin vähän aikataulusta jäljessä mutta se ei haitannut koska kilpailut oli 20min jäljessä. Tultiin paikalle, käytiin äidin kanssa näyttämässä rokotustodistuksen, katseltiin loput 90cm ratsukoista ja käveltiin rata. Rata oli ihan helppo, uusinnassa pytyi kääntää ja laukata eteen, eli ihan hyvä uusinta meille. Laitettiin Skidi kuntoon, no se ei onnistunut niin helposti kun neiti näki golf pelaajat...

Se näki golffaajat!
Ei ole ensimmäinen kerta kun ne ovat aivan kamalia, niin saatiin mutkien kautta heppa kuntoon ja Ida lähti taluttamaan sitä. Katsoin itse pari ratsukkoa ennen kun lähdin verkkaamaan, verkassa Skidi oli aivan into pinkeenä, se oli jännittynyt ja eteenpäin. Tein pari verkka hyppyä jotka oli ihan okei, tuli pieni paniikki kun minua kuulutettiin jo valmistautuvaksi ratsukoksi niin aika vähillä hypyillä lähdettiin matkaan :D, ennen minua oli kaksi ratsastajaa poissa.
Rata oli sinänsä hyvä. Sain hyviä hyppyjä, pari lähestymistä möhlin mutta muuten perus rata oli kokonaisuudessaan ihan hyvä. Uusinnassa ratsastin lyhyet tiet ja pidempää laukkaa, en kaahannut mitenkään erikoisemmin. Juuri ennen viimeistä linjaa kuulen äidin sanovan "ota pidäte välissä", no en minä sitä tehnyt ja uusinnan viimeinen tuli alas.. ÄRSYTTÄÄ! Olisin voittanut kyseisellä ajalla! Oikeasti ärsytys oli niin huipussaan kun sain tietää! Mutta sijotuin yhdeksännelle sijalle ja saatiin se vihreä ruusuke. Olin kyllä todella tyytyväinen rataan ja hevoseen tyhmä kuski. Ikävä kyllä 100cm radasta ei ole yhtäkään kuvaa tai videota.

110cm rata oli looginen, pari kohtaa missä piti olla tarkka. Skidi oli verkassa vielä pirteämpi kun edellisessä, se kävi niin kierroksilla että minulle tuli pelhamia ikävä. Eikä asiaa myöskään helpottanut se että verkassa tippui ratsastaja ja hevonen pääsi irti ja laukkaili ympäriinsä. Skidihän siitä vasta innostui ja pomppi paikallaan keskellä kenttää varmaan miettien "millon on mun vuoro, millon on mun vuoro, millon on mun vuoro?". No onneksi kenellekään ei käynyt mitään ja heppa saatiin turvallisesti kiinni. Pääsin maneesiin odottamaan ja kun edellinen ratsukko oli hypännyt ratansa niin otin verkkahypyn joka oli aivan surkea. Sain lähtömerkin ja nostin laukan, en saanut laukkaa oikein pyörimään, niin se kostautui radan aikana. Heti ensimmäisenä kakkonen tuli jo alas, tultiin aivan liian hitaassa laukassa ja kolmoselle tuli kiivetään yli hyppy. Onneksi kolmosen jälkeen tajusin laukata eteen ja neloneselle ja vitoselle tultiin hyvin. Kutonen ja seiska menivät sujuvasti, kasi oli vaikea este tulla se piti tulla kaarteen takaa ja se oli iso tasaokseri. No Skidi hyppäsi hyvin mutta se tuli silti alas, laukka jäi vähän siihen ja ysille tultiin aivan liian hitaassa laukassa. Olin silti ihan tyytyväinen myös tähän rataan, hypyt ja lähestymiset olivat todella hyviä, minun mielestä varmaan paras 110cm mikä ollaan päästy tähän asti. :)


Laitettiin meidän aikapommi takaisin autoon ja lähdettiin kotiin. Hoidin Skidin kunnolla, kylmäsin jalat, pesin hikiset kohdat ja laitoin kamat paikoilleen.

1 kommentti:

  1. mikä painoraja turol tunneil? tai minkä painosii on isoimmat jotka käyny sen seläs? :D

    VastaaPoista