tiistai 10. helmikuuta 2015

Tavoitteet kaudelle 2015

Uusi kisakausi koputteleekin jo ovella, niin eiköhän olisi jo aika alkaa pistää vähän tavoitteita sille? Ikävä todellisuus on se että Skidi kääntyy jo 16 vuotiaaksi tämän kesän aikana. Ei se mikään suuri ikä hevoselle ole, mutta kohta on pakko alkaa hidastaa tahtia.

Sileällä sain viime vuonna aika paljon istuntaani korjattua, kiitos ratsastuksenopettajani koululla. Hän on todella tarkka perusistunnan kanssa, katse ylös, nyrkit pystyyn, selkä suoraksi ja kantapäät alas! Vielä haluisin oppia oikein rentoutumaan ja tuntea ne istuinluuni kunnolla sielä satulassa harjoitusravissa. Oppia ratsastamaan hevosen kun hevosen rennoksi ja tottakai päästä ratsastamaan paljon eri hevosia! Olen myös huomannut että oikea kierros on itselleni todella vaikea, sitä haluaisin työstää pois. 

Esteillä sitä rentoutta itselleni, rutiinia korkeammille esteille. Niin että ei tule se kauhistus aina kisapaikalla. Kehittää omaa estesilmää ja pystyä ratsastamaan esteille ilman että minun tarvii tehdä viime hetken hätiköityjä päätöksiä. 

Kisat ovatkin aivan eri juttu. Minullahan lähtee viimeinen junnuvuosi käyntiin, hurjaa!
Tarkoitus tänä vuonna on hypätä 2 ja 3 tason kilpailuja. Saada hyviä 110cm ratoja, niihin sainkin jo viime vuonna aika hyvin rutiinia ja ne alkoi onnistumaan! 120cm radoille paljon paljon enemmän rutiinia, ne on pakko saatava rullaamaan. Minun on pakko saada oma "pelko" päästä pois, alkaa ratsastamaan. Aloitetaan ihan 1 ja 2 tasolta niiden kanssa ja sitten joskus kun hyvältä niin siirrytään 3 tasolle. Tarkoitus olisi Junnucuppia päästä starttaamaan, ensimmäiset osakilpailut käydään ainakin hyppäämässä koska sillon on vielä 115cm tasolla. Otan kaikki radat tällä kaudella ihan maltilla, rauhassa ja oikeasti ratsastan. Myös aluemestaruudet on pakko taas käydä hyppäämässä!

Johonkin koulukarkeloihin voisi eksyä, kotona niitä järjestetään sentään tasaisin väliajoin! Siellä en mitenkään suurempia odotuksia aseta, mutta HeB ja HeA luokkiin tähdätään. Yhden Helpon A:n haluaisin ainakin startata, koska haluan sen onnistuvan!

Suurin tavoitteemmehan on se että Skidi pysyisi terveenä koko kauden! Saataisiin taas yhtä hieno ja ehjä kausi kun edellinen! Ja toivomme mukaan saisin taas suuren kasan ihania ja hauskoja muistoja mukaan koko vuodelta!
Paras prinsessa <3

2 kommenttia: