torstai 26. helmikuuta 2015

Videopostaus, takaisin koululla jne

Viime viikosta Skidi kertoili jo teille suurimman osan ;). Skidi on toiminut ihan hyvin ja kaikki on sujunut lähes mutkattomasti. Sunnuntaina minulla oli estevalmennus josta tein videopostauksen, siitä tuli kyllä maailman tylsin mutta koittakaa kestää. Kyseinen estetunti meni aivan surkeasti, Skidi oli aivan äärimmäisen herkkä ja pelham oli tällä kertaa aivan liian vahva. En tehnyt edes isoa pidätettä niin minulla oli hevonen melkein käynnissä. Vaihdettiin kesken tunnin tavallinen kolmipala, jolloin Skidi oli todella hyvä! Hyppäsin kaksi viimeistä rataa sillä, se oli paaljon tasaisempi.

Tulin jo sunnuntaina tänne koululle, nimittäin minulla on kaverini hevonen Ester hoidettavana koko viikon. Ratsastin sen pikaisesti illalla vielä läpi maneesissa, minulla oli vähän hakemista sen kanssa mutta sain sen ihan kivan tuntuiseksi lopussa! Ester on kiva hevonen joka on hypännyt 130cm luokkia. Se on vähän hidas pohkeelle mutta kiva edestä. Vaihdoin sille sunnuntaina tavallisen kumi kolmipalasen ja Ester oli paljon tasaisempi suustaan ratsastaa.


Maanantaina kävin neidin kanssa heti aamu yhdeksältä maastoilemassa, käytiin vähän hiittisuoralla laukkailemassa ja sen jälkeen kiipeilemässä vähän mäkiä. Ester oli innoissaan ja tuo kolmipala tuntui jossain kohtia jopa vähän liian heikolta :D. Maanantaina koulu alkoi vasta 12:30 ja käytiin ajamassa heti kun oltiin saatu talli valmiiksi, sain ajohevoseksi uuden tuttavuuden Quick Stepin. Käytiin hiittilenkki kahteen kertaan ennen kun raviopettajamme kehotti meitä menemään talliin koska Quicky oli sen verran huono ajaa. Kävin vielä iltapäivällä tallissa ratsastamassa Amalin, mutta ikävä kyllä se jäi lyhyeksi koska herra ontui. Harmittaa kamalasti, mutta nyt se hoidetaan kuntoon ja toivon etä se paranisi nopeasti!

Pientä mudan tynkää hiitillä

Quicky!
Tiistaina menin talliin taas aamusta, heitettiin hevosia ulos, siivottiin karsinoita ja laitettiin heiniä. Ulkona oli sen verran huono ilma niin päätettiin että ei mennä ajaamaan vaan päästiin ratsastamaan! Tällä kertaa ratsuna toimi uusi tuttavuus Tas, pyysin sitä ratsuksi joskus viime jaksossa. Sain ratsastusopettajaltani vastauksen "ehkä sä annat sen muille kun se on sellainen aloittelijoiden hevonen". Tällä kertaa se vähän ns. jäi mulle niin innoissani lähdin sitä kokeilemaan. Tas on kiva pieni mutta kookas ruuna jolla löytyy pari kiloa extraa ja virtaa niin paljon että sitä voisi jakaa muille.
Lähdin tunnille aika huonolla asenteella, olin valmistautunut siihen että saan hetken keskustella ruunan kanssa mites kuljetaan. Tehtiin tunnilla siirtymisiä ja ihan perus asioita. Tas oli aivan mahtava! Se toimi älyttömän hyvin, kulki hyvin pyöreänä koko tunnin. Oikeassa laukassa siitä tuli vain todella painava, mutta vasemmassa laukassa se kulki tasaista lyhyttä laukkaa niska korkealla! Sainkin kommenttia opettajaltamme "sehän näyttää ihan hevoselta eikä latvian panssarivaunulta!". Tämä ruuna sai minun käsitykseni muuttumaan siitä täysin! Oli todella mukavaa mennä sillä!
Kävin vielä iltapäivällä ratsastamassa Esterin maneesissa kunnolla. Se oli todella hyvä ratsastaa paljon parempi kun sunnuntaina. Se oli tasainen, mukava ja eteenpäin. Tein sen kanssa väistöjä, avoja ja siirtymisiä. Jouduin vielä illalla vaihtaa asuntolaa koska vanha asuntolani menee remppaan niin pienien mutkien kautta niin sain itselleni kivan ja sopivan huoneen!
Pikkuruuna Tas!


Keskiviikkona tehtiin taas tavalliset tallin hoitorutiinit. Sen jälkeen pääsin ajamaan radalla, hiittikärryillä ensimmäistä kertaa! Sain ajohevoseksi lempparini Priden. Oli todella kivaa päästä ajaa yksin ja ns "kunnolla". Mentiin kuulemma aika rauhallisesti mutta minä pidin siitä ainakin! Pride oli todella hyvä ajaa, se ei ollut ollenkaan painava tai vahva kädelle ja se kuunteli todella hyvin. Naureskeltiin siinä ennen kun mentiin ajamaan kavereiden kanssa kun ravureille piti pistää kaiken maailman suojia että me ollaan kaikki ratsastettu lähes koko elämämme ja ei edes tiedetty miten suojia pistetään. Kun oltiin vihodinkin pitetty ne jalkaan niin opettajamme tuli kertomaan että kaikilla oli väärissä jaloissa.... :D.
Kävin vielä iltapäivällä ratsastamassa Gigolon, joka oli ihan kiva. Vähän ulapalla olin kun piti löytää ihan säädöt vanhaan herraan. Gigolo on mukava siinä kun se on osaava niin sen kanssa voi harjoitella vähän kaikkea. Tein sen kanssa paljon avoja, väistöja ja vastalaukkaa. Kun sain sen toimimaan niin se tuntui ihan kivalta! Ester sai pitää tämän päivän vapaata.

Puhdasta puuhaa
Pride!
Tästä päivästä tein teille mydayn kuvina, se myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti