sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

14.3, LoR, 1-taso estekisat

Eilisen kisatulos oli hyvin vaihteleva, ensimmäisestä luokasta hylätty ja toisesta yksi puomi matkaan.
Törmättiin perjantaina peuroihin!
Lauantain aamu alkoi rauhassa, heräsin vasta yhdeksältä ja luin äidin viestin "lähdetään vasta yhdeltä ajamaan kun olet vasta luokan lopussa" suunnittelinkin siinä vähän päivän aikataulua uudestaan ja hyppäsinkin suihkuun vaihdoin vaatteet ja söin aamupalan. 

Ennen lähtöä kotoonta otettiinkin pari yhteiskuvaa Empun kanssa. 

Tallille tultaessamme Emppu kävi hakemassa hevosen sisään ja minä pakkasin viimeiset kamat mukaan. Istuskelin hetken satulahuoneessa ja kyselinkin WhatsApissa Idalta joka oli lupautunut hevosenhoitajaksi että missä hän oikein luuhaa. Kun Ida oli tullut paikan päälle niin hoidettiin kaikki kolme hevonen yhteistuumin kisakuntoon. Kun äiti kävi ottamassa trailerin esiin niin Emppu laittoi kuivikkeet ja siirsi kamat sinne. Sen jälkeen laitettiinkin hevonen autoon ja ei kun menoksi.
Skidi syö kirjaimellisesti rahaa..

Skidin mielipide kisohin lähtemisestä..


Matka Lohjalle sujui hyvin, mutta tottakai äitini joka on ajanut Laakspohjaan ainakin sen 50 kertaa niin onnistui ajamaan väärin kerran.. Paikan päällä käytiin äidin kanssa maksamassa lähtömaksut, kävelemässä rata ja katsottiin pari rataa. Otettiin sen jälkeen hevonen Idan ja Empun kanssa ulos ja pistettiin se kuntoon. Ida lähtikin käsihevosalueelle taluttelemaan Skidiä kun itselläni oli vielä aikaa katsoa pari rataa, sen jälkeen kiipesinkin selkään ja kuulinkin samalla että nimeäni huudellaan jo verkkaan.
Verkassa otinkin heti ravia, Skidi tuntui ihan hyvältä oli hiukan jäykkä mutta sopivan kevyt edestä. Hypyt eivät oikein tahtoneet onnistua ollenkaan, mutta lopuksi saatiinkin pari ihan ok hyppyä. Kun oli minun vuoro astua maneesiin huomasin että ykkösen valkoisen portin päälle paistaa suoraan aurinko, tämä oli minun ja Skidin kompastuskivi viime vuonna täysin samalle portille. Kävin näyttämässä sen neidille vaikka se ei yleensä erikoisia kyttäile. Kun edellinen ratsukko oli päässyt maaliin, tervehdys tuomarille ja ei kun matkaan. Lähdin liikkeelle ehkä vähän liian löysässä laukassa. Tunsin ennen ensimmäistä että vauhti hidastuu ja hidastuu, pistin kannukset kylkiin, ei auttanut ja *töks*. No uusi yritys ja kannukset tällä kertaan maksaan asi, mutta silti *töks*. Kello kilahti kahteen kertaan, eli hylätty. No viimeinen yritys ja ennen estettä pieni muistutus raipalla niin päästiinkin oikein kiitettävästi yli. Puhkusin radan jälkeen raivoa, olin niin vihainen itselleni ja hevoselle. Menin radan jälkeen kentälle, selästä alas ja annoin hevosen Idalle. Menin radan jälkeen maneesiin rauhoittumaan ja miettimään mitä on pakko muuttaa seuraavalle radalle, vaikka olinkin uhannut äidille että en sitä hyppää.


Seuraavan luokan päätin että oikeasti ratsastan, sain hevoseen myös ihan uuden otteen verkassa. Hypyt sujuivat paljon paremmin ja sainkin kivoja hyppyjä aikaiseksi. Kun oli minun vuoro astua kisamaneesiin niin aurinko oli siirtynyt yhdeltä valkoiselta portilta toiselle, kävin näyttämässä molemmat portit neidille. Edellisen ratsukon päästyä maaliin, heipat tuomarille ja ei kun matkaan. Ykkönen oli sama este kun edellisessä, muistutin vähän raipalla ja yli mentiin. Rata oli todella hyvä, kolmonen tuli alas koska ratsastin käsijarru kiinni sille. Muuten se oli hyvin tasainen ja rento rata, eli ihan hyvä ensimmäiseksi estekisaksi! Olin radan jälkeen hyvin tyytyväinen hevoseen. Tein vielä ulkokentällä pienet loppuravit ja annoin hevosen Idalle. 


Riisuttiin hevonen äkkiä, ennen kun minun piti lähteä. Jätin Skidin äidin, Idan ja Empun hoidettavaksi kun itse lähdin eräälle kaverille yötä. 
Tänään sunnuntaina lähdin taas lohjalle, tällä kertaa kyllä hevosenhoitajan roolissa. Cia tarvitsi auttavaa kättä niin tottakai olin innokkaana mukana! 
Heräsin aamulla vähän ennen seitsemää, makoilin hetken sängyssä, nousin ja puin vaatteet päälle. Juotiin aamukahvit, pissitettiin koirat ja lähdettiinkin ajamaan lohjaa päin. Lohjalla ehdin hengailla hetken ennen kun Cia tuli paikan päälle. Kävin moikkaamassa Eskoa ja siellä odottelikin sama vanha kakara joka ei hetkeäkään pysynyt paikalla.


Kun kello oli tarpeeksi niin viritettiin rekkaan pieni hoitopaikka ja pistinkin Eskon edustuskuntoon siinä. Kun poika oli valmis niin menin kävelyttämään sitä, oli aivan ihana ilma ulkona ja nautittiinkin siitä oikein kunnolla Eskon kanssa. Cia nousi selkään ja siinä seisoin verkan reunalla katselemassa. Cian ja Eskon rata meni todella hyvin! Hyppäsivät hienon nollan ja sijoittuivat neljänneksi. 


Sen jälkeen katselinkin vielä päivän kaksi muuta luokkaa. Sain kyydin karjaan juna-asemalle ja siitä pääsinkin kotiin!
Emppu oli kotona hypännyt kisoissa Skidillä ensimmäisen yhteisen 90cm luokan yhdellä pudotuksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti