sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Paaljon kuulumisia mm. kisakauden avaus!

Heippa! Minulla on tällä kertaa teille paaljon asiaa, on sattunut ja tapahtunut kaikkea viimaikoina.
Viime viikonloppuna käytiin äidin ja Empun kanssa perjantaina Emma Gaalassa, viettämässä äidin synttäreitä. Sillon eräs tuttavamme kävi Skidillä maastoilemassa ja Skidi oli ollut kuulemma hyvin pirteä.
Lauantaina meillä oli meidän ryhmätunti, mentiin koulua ja Skidi oli ihan ok. Se oli hyvin energinen ja oli ehkä vähän liiankin kuuma. Sunnuntaina minulla oli äidin kouluvalmennus, Skidi oli omasta mielstäni aivan surkea taas kun äidin mielestä se oli ihan hyvä.
Ekaa kertaa ulkokentällä!
Sunnuntaina pakattiin Skidi autoon ja suunnattiin nokka kohti koulua! Skidi sai taas tulla viikoksi asumaan koululle niin että pääsisin sillä vähän ratsastelemaan. Skidi jäi onnellisesti sinne illalla syömään heiniä. Niin pystyin hyvillä mielin mennä itse nukkumaan. Maanantaina kävin heti aamusta tallissa, heitin Skidin ulos ja sainkin tiedon että minun pitäisi olla tunnilla tekemässä nahkatöitä.. Noo kauniisti 15min myöhässä menin tunnille ja sainkin minun aivaimenperän valmiiksi! Siinä kyllä näkyi että minua ei ole kylläkään tehty mihinkään käsityö hommaan..
Mentiin maanantaina iltapäivällä talliin, päästiin ratsastamaan ja ratsuksi sain tutun ja turvallisen Amalin jonka sai taas ottaa käyttöön. Tunti meni aivan surkeasti, herralla oli niin paljon virtaa että kun harjoiteltiin koulurataa yksi voltti olikin kuusi volttia kun hevonen piti saada rauhoittumaan... Laukka oli sellaista jyräämistä että oksat pois :D.
Kävin vielä ratsastamassa Skidin joka oli todella hyvä! Se oli todella rento ja kiva ratsastaa, ratsastin sillä myös ohjelman läpi. Hyvä ystäväni Henna sai kokeilla Skidiä ja hänen mielestä Skidi oli todella kiva!

Tiistaina olin Amalin kanssa taas koulutunilla. Amal oli paaljon rauhallisempi, se oli kevyt edestä ja kiva ratsastaa. Harjoiteltiin ohjelman osia ja sainkin sen ihan mukavaksi edestä. Tiistai iltapäivä meillä oli vapaata niin kävin ratsamassa Skidin sillon jo. Se oli todella painava edestä, minulla on aina vähän ongelma Amalin jälkeen että haluan ratsastaa Skidin yhtä lyheksi kun ratsastan Amalin. Se ei oikein Skidille sovi koska siitä tolee liian painava ja vahva. Tein paljon siirtymisiä ja radan osia niin se oli todella kiva!
Pakko oli ottaa selfie opettajan hevosen kanssa :D

Erica 17v pyykkäämässä
Keskiviikkona aamulla meillä oli ratsastusohjaajiksi opiskelevien estetunti, Menin ylläri Amalilla, joka oli yllättävän kiva. Ei hypätty 60cm suurempaa mutta näin ensimmäiseksi kerraksi se oli ihan sopiva korkeus. Meillä oli siis kaksi opiskelijaa jotka pitivät tuntia 30min kerrallaan. Ensimmäisellä tunnilla oli teemana oikea laukka esteen jälkeen, se sujui minulta ja Amalilta ihan hyvin. Pari kertaa tultiin väärässä laukassa, mutta opettaja osasi kertoa todella hyvin mitä virheitä tein!
Toisella tunnilla oli tehtävänä suhteutetun linjan ratsastaminen. Se sujui hyvin ja sain kehuja siltä opettajalta että ratsastan herraa ihan hyvin! Minun mielestä seaina tuntuu aivan kamalalta.
Meillä oli illalla iltakoulukisat, jotka meidän luokka järjesti. Menin jo iltapäivällä aikaisin talliin ja aloitin Amalin puunaamisen. Pesin sen jalat ja hännän ja letitin sen tunsin itteni oikein hyväksi kun letitin sen 15min aikana! Sillä oli kyllä todella helppo harja letittää. Otin seuraavaksi Skidin letitettäväksi ja puunasin sen hienoon kuntoon. Sen jälkeen letitin vielä yhden kaverini hevosen.


Kun olin hoitanut hevoset ja kamat valmiiksi niin menin katsomaan ensimmäistä luokkaa. Katselin kaverini radat ja sen jälkeen meninkin talliin, laittamaan Amalia kuntoon. Kun Helppo C oli loppunut niin me ensimmäisessä K.N Specialin verkkaryhmässä olevat päästiin sitten verkkaamaan ja Amal oli aivan älyttömän hyvä! Se oli kevyt edestä mutta ehkä vähän tahmea. Ratsastin sen vain avuille ja silleen että se oli kivan tuntuinen. Lähdin luokassa ensimmäisenä, rata oli ihan hyvä. Se oli tasainen, itse ratsastin todella huonot tiet ja olisin saanut luvan olla vähän tarkempi. Käyntiosuuksista saatiin neloset kun herra ei malttanut oikein kävellä. Taaskun laukasta saatiin tasaista seiskaa, nyt en oikein muista minun prosentteja. Mutta olin ihan tyytyväinen rataamme, koska olihan se ensimmäinen yhteinen, Papereita minulla ei ole tässä lähellä mutta loppukommentteihin oli kirjoitettu että laukkaohjelma oli tasainen, mutta raviohjelmaa pitää työstää. Se on täysin ymmärrettävää, ravissa meillä oln ongelmana se ravin rytmin säilyttäminen. Minulla oli vähän sellainen tunne että joko tai mennään täysillä eteenpäin tai sitten hiivitään eteenpäin.






Kun meidän verkkaryhmä oli valmis niin vaihdoin vaan hevosta ja aloitin Skidin verryttelyn. Skidi oli verryttelyssä aivan kamalan tuntuinen, olisi tehnyt mieli soittaa äidille ja vain itkeä kuinka surkea hevonen oli. Lähdin luokan toiseksi viimeisenä, niin tein odottelu alueella paljon siirtymisiä että saisin sen kevyeksi edestä mutta se ei vain halunnunt onnistua. Kun sain lähtömerkin olisi tehnyt mieli heittää ohjat ja sanoa että minä en starttaa. Päätin kerätä itseni ja lähteä radalle, rata oli ihan hyvä. Alku meni hyvin koska Skidi oli niin tasainen. Unohdin toisen voltin siinä teki mieli heittää hanskat tiskiin. Laukkaohjelma oli ihan hyvä, Skidi tuntui vaan koko radan läpi niin etupainoiselta ja vahvalta. Radan jälkeen purskahdin itkuun koska mielestäni oltiin alisuoritettu täysin. Onneksi minulla oli niin ihania kavereita jotka tsemppasivat minua.






Henna oli ihana ja tsemppasi!
Kun viimeisen ratsukon pisteet oli laskettu niin tulikin tieto että voitin luokan Skidillä. Hävetti että olin juuri äsken itkenyt ja kertonut että kuinka surkea ratsastaja olen. Kaverit sanoivat että ehkä minulla vain on liian korkeat odotukset meidän kohdalla. No menin palkintojenjakoon ensimmäisemä, suitsiimme ripustettiin punavalkoinen Axxell ruusuke. Päästiin laukkaamaan kunniakierros ja aika nopeasti kyyneleet vaihtuivat hymyyn. Olin Amalilla ensimmäinen ei sijoittunut.


Palkintojen jaon jälkeen hoidettiin hevoset yhteistuumin pois, ruokittiin ne ja päästiin vihdoinkin asuntolalle. Ei olisi kylläkään tämä kisakauden avaus voinut mennä paremmin!

Torstaina minulla oli aamulla Amalin kanssa ratsastuksenopettajamme estetuni. Amal toimi todella hyvin, mutta sillä käytetään esteillä pessoa kuolainta niin se haluaa mennä sen kanssa liian rullalle ja itse en pitänyt siitä ollenkaan. Mutta hypättiin sellaista 90-100cm rataa ongelmitta! Amal on todella kiva hypätessä, rehellinen, hieman kuumenva ja kokenut eli aika samallainen kun Skidi!
Tein illalla Skidin kanssa itse pari hyppyä se oli ihan okei, vähän laiska mutta ymmärrettävää kun on mennyt monta päivää huonon ilman takia maneesissa. Henna sai taas hetken ratsastaa Skidillä, tällä kertaa meni paaljon paremmin kun edellisellä kerralla!
Skidi ja sen tarhakaverit Ester ja Berta :D
Perjantaina Skidi sai ansaitun "lepopäivän" ja mentiin raviradalle irrottelemaan Esterin ja sen omistajan kanssa! Otettiin aika iisisti alussa, mutta yhden laukkapätkän me laukattiin niin että Skidi sai päättää tahdin, olihan se älyttömän hauskaa!













Perjantaina äiti tulikin hakemaan meidät kotiin, oli kyllä älyttömän kiva viikonloppu takana! Jos olisi vain mahdollisuus pitäisin Skidiä niin paljon enemmän tuolla koululla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti