perjantai 13. maaliskuuta 2015

Vauhdikas viikko!

Tämä viikko koululla on ollut todella kiireinen, en ole ehtinyt oikein tehdä muuta kun olla tallissa ja tullut väsyneenä takaisin asutnolaan. Ajattelin että kirjoittelen tähän postaukseen vähän enemmän päivän kulusta jne. eli tästä tulee myös samalla vähän lifestyle postausta.

Maanantaina minulla oli heti aamusta nahkatyötä. Viimeistelin viime vikolla aloitettua työtä eli todella hienoa avaimenperääni. Tässä vaiheessa minun on pakko myöntää että minä en ole mikän käsityö ihminen, näkisitte kaikki ala- ja yläasteen työni... Aloitin samalla minun uuden työn eli Skidille uutta nahka riimunarua! Tunti meni todella nopeasti ja noilla nahkatyötunneilla on aina todella kivaa!

Minulla oli itapäivä vapaata ja päätin suunnata talliin tervehtimään Amalia ja auttelemaan muita. Hetken juteltuani ratsastuksenopettajan kanssa sain tiedon että saan pistää Amalia vähän liikkelle koska kukaan ei ollut sillä ratsastanut aamupäivällä! Rastastin herran itsenäisesti läpi, se oli todella hyvä. Vähän hidas mutta kiva edestä, heti alusta todella kevyt. Sillä löytyi laukassa aivan liikaa virtaa ja hänen mielestä minua oli kiva kuskata ympäri maneesia. Päästiin vielä ulos kävelemään loppukäyntejä ja se oli todella ihanaa kun aurinko paistoi ihanasti!
Kun olin Amalilla ratsastanut, ratsastuksenopettajamme kysyi että haluanko pistää vielä jonkun toisen hevosen liikkeelle. Sain valita kolmesta eri vaihtoehdosta, valitsin niistä uuden tuttavuuden pienen tamman Javelinen. Tein kyllä aivan väärän valinnan, Jave oli suoraan sanottuna kamala! :D J
Se oli hyvin jäykkä ja aivan älyttömän hidas pohkeelle. Lopussa neiti alkoi antaa periksi ja olikin ihan mukava.

Poika päiväunilla!
Jave innokkaana lähdössä töihin
Koulun jälkeen jouksutin vielä Jasminin, en viitsinyt ratsastaa koska sillä oli kenkä poissa. Sen jälkeen käytiin kavereiden kanssa ostaa leffaherkkuja 18€ edestä ja mentiin kaikki katsomaan tallijengiä! Minulla on kaikki DVD:t 1-11, siinä sitten vierähtikin neljä tuntia niitä katsellessa ja hauskaa oli! :D


Tiistaina meillä oli heti aamusta tallia. Hoidettiin heti kaikki karsinat ja talli kuntoon. Jaettiin tunnille hevoset ja sain ratsuksi ylläripylläri Amalin. Meillä oli luvassa puomitunti, Tehtiin ihan yksinkeratisia tehtäviä, ympyrällä kavaletteja ja yksi puomi linja. Amal oli ihan ok, se oli taas todella hidas pohkeelle ja todella vahva edestä. Mutta olin ihan tyytyväinen koska saatiin ihan onnistuneita lähestymisiä kaikille kavaleteille ja puomeille.
Eräs tyttö onnistui tippumaan Javelta viime viikolla 3 kertaa niin kakkua oli tarjolla!
Päästiin taas pihalle kävelemään!
Iltapäivällä minulla oli taas nahkatyötä sain riimunaruni valmiiksi ja olin ihan tyytyväinen lopputulokseen! Éhdin myös aloitella uusia töitä jotka tulevat koululle. Illalla päätettiin Hennan kanssa leikkiä vähän SPA:ta heidän asuntolassaan. Meidän piti aluksi vain tehdä pieni kasvnaamio mutta haluttiinkin myös pieni uima-allas käyttöömme. No viisaina tukittiin suihkun viemäri ja laitettiin paljon saippuaa sekaan niin oli ihana kylpyvaahto. No blondeina ei oikein tajuttu että vesi menee jossain vaiheessa kynnyksen yli ja loppujen lopuksi vettä olikin lähes koko asuntolassa. Tulihan meille siinä pieni paniikki kuivaa äkkiä kaikki :D. 


Lopputulos,.. :D
Käytiin vielä vähän myöhemmin illalla istuskelemassa parin kaverin kanssa, siellä meni aika myöhään mutta meillä oli aivan älyttömän hauskaa! 
Pakollinen vessaselfie :D
Keskiviikko aamulla minulla oli taas tallia. Tehtiin taas talli nopeasti pois alta ja meillä oli seuraavana vuorossa estetunti. Pistettiin hevoset kuntoon ja menin tottakai Amalilla. Estetunti meni aivan surkeasti, en saanut Amalia ollenkaan toimimaan ja arvioin jatkuvasti lähestymiset väärin. Päästiin lopussa hyppäämään sellaista 90-100cm korkuista rataa, jossa oli niin paljon huonoa että hävetti oikein tunnin jälkeen. No aina on näitä huonoja päiviä!
IhQ selfie Amalin ja Hennan kanssa, voitte laskea Hennan hampaat samalla

Iltapäivällä meillä oli teoriaa, suunniteltiin vähän että mitä kilpailuja järjestetään luokan kanssa jne. Meillä loppui tunti aikasemmin ja meninkin suoraan talliin koska oli niin hieno ilma. Tallissa laittelin hevosia kuntoon opettajallemme ja laittelin pyykkejä jne. Tehtiin vielä luokan kanssa iltapäivätalli valmiiksi ja sitten meillä loppukin koulu. Menin tänä iltana jo puoli 11 nukkumaan koska olin niin väsynyt ja poikki päivän jälkeen!

Quentin edustaa

Torstaina oltiin taas aamulla tallissa ja vuorossa oli taas estetunti Amalilla. Tällä kertaa Amal oli paaaljon parempi ja tuntui siltä että aloin päästä vähän ytimeen että miten herra toimii esteillä! Oltiin saatu itse rakentaa rata ja siihen sisältyi sarja jolta oli kolme askelta okserille, vesimatto josta oli kuusi askelta lankku pystylle ja yksi okseri ja pysty. Kaikki toimi todella hyvin ja ymmärsinkin vähän että kuinka paljon Amalia joutuu kantaa ja pitää! Olin hymy suussa koko loppupäivän koska se toimi niin hyvin!


Minulla oli torstai iltapäivä vapaa ja päätin mennä talliin auttelemaan. Tallissa sain tietää että pääsen ratsastamaan opettajani hevosta! Oli aivan älyttömän kivaa, ratsastettiin ylös kentälle ja siellä hölkkäsin sen kanssa pari kierrosta ravissa ja laukassa molempiin suuntiin. Se oli todella kiva hevonen!

Tänään perjantaina oltiin toivottu kahden kaverini kanssa että päästäisiin maastoilemaan. Harmiksemme saimme aamulla tietää että ratsastuksenopettajamme on sairastunut, mutta oli sanonut että minä ja kaksi kaveriani päästään kolmistaan pieneen rauhalliseen maastoon koska hevosemme oli tottakai liikutettava kun ne hyppäsivät eilen. Oli aivan älyttömän ihana ilma ja meillä oli todella kivaa maastossa! Otettiin hiittisuoralla pieni ravipätkä ja huomasi että miten hevosetkin tykkäsivät. Amal oli kokoajan vähän kuumana ja herran mielestä olisi ollut kiva laukata koko pätkä mutta kun en päästänyt niin aloitti menemään hidasta ravia ja pohkeenväistö sekoitusta.. Voi pientä!



Tämän jälkeen lähdinkin kotiin ja Skidin kuulumisia saattekin seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti