lauantai 21. maaliskuuta 2015

18.3, Harjoituseste, Brusaby

Heippa, onko minulla yhtään lukijoita täällä enään jäljellä vai oletteko kadonnut johonkin? Minun mielestä blogini laatu on mennyt paljon huonompaan suuntaan siitä lähtien kun lähdin kouluun. Olisi kiva kuulla teidän mielipidettä! Myös postausideoita saa antaa!
Meillä oli koululla keskiviikkona ensimmäiset estekisat täällä tälle vuodelle! Ratsuna toimi tottakai luottoherra Amal, mutta luokkina pienet 60 ja 80cm. Ensin minulla oli tarkoitus startata vain 80cm koska opettajamme mielestä olisi turhaa mennä 60cm. Mutta vähemmän onnistuneen estevalmennuksen jälkeen halusin startata myös sen 60cm ns. "energian poisto luokkana". Amal on ollut tämän viikon aivan äyttömän pirteä, niin että minulla on ollut hallintavaikeuksia.

Keskiviikko aamu virkeni pienellä pakkasella ja kauniilla auringonpaisteella. Menin ruokkimaan hevosia heti aamu seitsemästä, heinät, kaurat ja lakaisu niin kaikki oli valmista. Sen jälkeen itse aamupalalle, istuskeltiin kavereiden kanssa ja naureskeltiin tavalliseen tapaan viisaille jutuillemme.
Kun kello näytti sopivasti niin lähdin talliin, siellä hoidettiin luokkakavereiden kanssa talli siistiin kuntoon ja käytiin vielä ottamassa esteet pois että tallimestarimme pääsisi huoltamaan pohjan.
Lähdettiin pienellä kiireellä syömään, sen jälkeen vaihtamaan siistit vaatteet ja takaisin talliin.
Aamuaurinko kello 7:00 tallin pihalla
Tallissa rakennettiin kaikki yhteistuumin rata, pistettiin kaikki valmiiksi kilpailuja varten ja sen jälkeen käytiin kaikki kisaratsujemme kimppuun. Pesin ensin Amalin panssarin, suitset ja martingaalin. Kun yksi pesupaikoista vapautui menin taikomaan herran valkoiset sukat taas valkoisiksi ja leikkaamaan kaikki rumat karvat pois. Kun Amal oli taas hevosen näköinen pistin sen karsinaan ja menin vaihtamaan uusimmat juorut kavereiden kesken.
Ensimmäisenä luokkana oli 40cm johon olin joutunut puomin nostajaksi kentälle. Menin kentälle katselemaan verkkaa ja ei kauan niin kisat alkoivat. Ensimmäinen luokka meni sujuvasti, saatiin hienoja ratoja ja oli ilo katsella varsinkin nuorten hevosten ensimmäisiä ratoja!

Ensimmäinen luokka saatiin päätökseen astelin talliin ja menin pistämään uljasta kisaratsuani kuntoon. Kun oltiin kaikki saatu ratsumme satuloitua niin mentiin kaikki jännittyneenä ja iloisena pihalle taluttelemaan alkukäynneiksi. Saatiin merkki että päästään maneesiin verkkaamaan ja asteltiinkin seuraavaksi kisa-areenalle. Kiristin vyön, kiipesin selkään, otin ohjat käteen ja aloitin taivuttelemaan poikaa. Amal tuntui todella vahvalta, se oli myös todella pirteä ja häslä. Ravissa sain sen paremmin rauhottumaan ja se keveni myös kivasti. Laukkasin molempiin suuntiin, siinä taas herra tuntui vähän löysältä. Otettiin parit verkkahypyt mitkä menivät ihan hyvin, sain vähän huomauttaa herraa että minua ei tarvitse kiikuttaa ympäri maneesia.



Verkkahyppyjen jälkeen mentiin odotusalueelle ja siitä katselin sivusilmällä muiden ratoja. Muut hyppäsivät hienoja tasaisia nollaratoja ja jotkut ratsastivat myös aikaa. Lähdin luokassa viimeisenä, kun edellinen ratsukko pääsi maaliin astelin kisaareenalle. Keräsin ohjat, moikat tuomarille ja pilli vihelsi. Nostin laukan ja Amal lähti innokkaana matkaan. Perusrata oli ihan ok, toin pojan pariin otteeseen vähän huonoon paikkaan. Uusinassa käänsin kaikki lyhyet tiet ja kun herra oli tarpeeksi innoissaan niin en viitsinyt laukata paljoa eteen. Pästiin virheittä maaliin ja pojalle isot taputukset, siitä se vasta innostuikin ja yritti heittää minut selästä parilla pukituksella..


Kun videota katson niin minun pitäisi saada tuo armoton kiskominen pois, Amal on älyttömän vahva hevonen jolla löytyy paljon virtaa, mutta en suostu hyppäämään sillä vahvemalla kuolaimella koska se menee niin helposti matalaksi. Mutta ihan ok meidän ensimmäisiksi kilpailuiksi ja treeniä vain!
Eiköhän siinä sitten käynyt niin että voitettiin luokka, saavuttiin ensimmäisenä palkintojen jakoon, suitsiin ripustettiin punavalkoinen Axxell ruusuke. Laukattiin kunniakierros oikein rauhassa, hymy huulissa!

Kun 60cm saatiin päätökseen ja saatiin merkki että esteet oli nostettu niin alettiin verkkaamaan 80cm luokkaa varten. Otin vain vähän laukkaa ja pari hyppyä molempiin suuntiin Amal oli ihan hyvä, ehkä vähän hidas.
Lähdin luokassa kolmantena, niin odottelin hetken odottelualueella ennen kun pääsin kisaareenalle.
Kun taas edellinen ratsukko oli päässyt maaliin niin otin ohjat, nostin laukan ja moikkasin tuomarille. Kun merkki oli annettu lähdin ensimmäistä estettä kohti. Perusrata oli paaljon parempi kun edellinen, päätin että pidän ne ohjat kädessä ja en päästä sitä matalaksi. Perusrata meni hyvin, uusinnassa ratsastin vähän eteen mutta se kostautui uusinnassa kun toin pojan sarjalle liian vinossa niin että okserin etupuomi tipahti. Olin silti todella tyytyväinen rataan, koska se oli niin paljon tasaisempi kun edellinen. Otin loppuverkat ja isot taputukset Amalille. Hoidin hevosen pois ja pääsinkin asuntolaan lepäämään.




4 kommenttia:

  1. Kyllä mä ainakin vielä seuraan ja sun blogi on tosi hyvä :D voisit esimerkiksi tehdä esittely postaus teidän kämpästä ja mitä hyvää/huonoa on asua kaikki yhdessä solukämpässä :)

    VastaaPoista