perjantai 9. marraskuuta 2012

52# Postaustaukoa..

Olette varmaan huomanneet että en ole postaillut hetkeen mutta minulle on siihen täysin 100% syy. Sillä oltiin kaverini kanssa työharjoittelussa Ratsutila Wiknerillä! Siellä oli todella hauskaa ja jos jotain niin kaikki ihmiset olivat todella mukavia! Tuli kyllä todella haikea fiilis tänään kun sieltä lähdettiin, sinne menisin mielelläni uudelleen työharjoitteluun! (: Kerron tässä lyhyesti että mitä tehtiin jokaisena päivänä jne.

Maanantaina tultiin talliin n. 7.45 ja kyseltiin Ronjalta että mitä tehdään. Saatiin tehtäväksi viedä pari heppaa ulos pihalle, kyllä se oli outoo kun ei tuntenu ollenkaan hevosia tai tietäny mitään. No saatiin kaikki hepat pihalle. Sen jälkeen Jessi jäi Ronjan kanssa siivoamaan yksäritallia kun minä taas menin Sofian kanssa siivoamaan tuntsaritallia. Siivoaminen meni aika nopeasti ja meille jäi todella paljon ylimääräistä aikaa..
Pestiin sit siinä turhanpäivänsenä kuppeja ym. Otettiin sisään hepat, ruokittii ja sit päivä oli pulkassa!

Käytiin suihkussa, kun oltiin menossa tekemään ruokaa niin Annukka tulee sanoo "Hei tytöt, teillä on tunti kl. 17! Erica menee Galantilla ja Jessi Veeralla". Me oltii iha ööh, mite me ehitää, äkkii tekee safkat, syödää ja hepat kuntoo. Galant oli ihan superkiva! Toimi hyvin vähän väliä ehkä vähän etupainonen mutta toimi hyvin! (:
Porkkana <3


Galant!


Tiistaina mentiin samoihin aikoihin talliin, tehtiin samoja asioita, en oikein muista mitä kaikkea tehtiin. Ratsastettiin aamupäivän tunnilla, menin Misulla! Kun kuulin sen niin kauhistuin, pelkäsin että pieni poni romahtaa alleni ja että se ei jaksa kantaa minua koko tunnin. Menin silti tunnille tunnin piti Ellu ja teemana oli taivutukset. Misu oli alussa todella hankala ratsastaa, ei taipunut, jäykkä, en saanut sisäpohjetta läpi jne. Kun oltiin siinä alkuverkattu hetki niin meinasin jo antaa periksi. Se oli niiiin hankla ratsastaa, no sit jossain vaiheessa kaikki vaan loksahti paikalleen ja Misu toimi todella hyvin!
Misu!

Ahh, tämä kännykkälaatu <3

Illalla kaverini Anna tuli ratsastamaan Riannaa. Otettiin(siis yritettiin) eka hänestä ja Riannasta ottaa kuvia kun hän ratsasti, mutta siellä oli niin älyttömän pimeetä niin ei niistä ollenkaan tullut mitään, koska oli pimeää. Sen jälkeen vielä harjoiteltiin pesupaikalle menemistä. Siitäkään ei tullu ollenkaan mitään! Haha, teidän olisi pitäneet nähdä että mitä kaikkia eri keinoja keksittiin. Noh saatiin me se hetkes(eli vaan sekunniks) se takajaloilla siihen seisomaan. Muistakaa lukea Annan blogia!!





Keskiviikkona meidän piti olla jo kl 7.00 tallilla koska hevosia madotettiin. Laiteltiin siinä kaikille riimut päähän ja Ronja madotti niitä. Sen jälkeen siivottiin karsinat, ne meni todella nopeasti tällä kertaa. Saatiin kaikki tehtyä, mentiin tauolle. Tiina tuli ja mentiin madottamaan pihatto poneja(eihän niitä olluk ku 23..)! Laiteltiin eka niille riimut ja sit auteltiin madottaa. Sen jälkeen pestiin vain suitsia, satulavöitä ja katottiin että kaikilla oli puhtaat satulahuovat. Suitsia jäi vielä seuraavalle päivälle koska ne olivat niin likaisia! Mutta meidän työ aika loppui niin hevosia sisään otellessa tapahtui pieni onnettomuus.. Ja illalla naureskeltiin kun tallityöntekijä Iida piti tuntia :D

Sunny!



Torstai oli todella tylsä. Ei oikein jaksettu tehdä mitään ja muutenkin oltiin todella laiskoja. Hengailtiin vaan melkeen. Siivottiin jotain karsinoita ja puuhailtiin turhia. Illalla taas Anna tuli ja ratsasti Riannan. Saatiin kivoja kuvia, ja saatiin Rianna pesupaikalle!! Siinä meni vaan 2 pussillista leipää.. :D







Pesukarsina!

Perjantaina aamupalaa syödessä niin Tiina sano että saadaan ratsastaa Galantilla ja Castellolla. Halusin mennä Castellolla ja Jessi myös. No tapani mukaan kinusin tahtoni läpi ja sain Castellon! Sen hömpän tyhmän pojan. Alussa se pelkäsi kaikkea muovituoleista loimiin, ekan kerran tunsin itseni todella pieneksi ja avuttomaksi hevosen selässä, kun pitäsivu tuli niin hän päätti lähteä vetämään minua kauheeta pidennettyä ravia, en saanut pidättää koska pää nousi kattoon ja siinäpä yritä hidastaa kevennystä! No päätinpä muuttaa alkuverryttely tapaa jos tavallinen "tapa" ei tomi niin ratsastin todella paljon eteen alas, avoja, sulkuja, pysähdyksiä... Sitten vihdoinkin se tuli avuille, tein paljon väistöjä ja siirtymisiä. Ah, se toimi kun unelma! Laukassa huomasin että se jäi helposti todella epäaktiiviseksi takaosalla. Niin yritin ratsastaa taas takaosaa todella aktiiviseksi, juuri taas siirtymisillä. Tein lopussa paljon ravia ja väistöjä. Olin todella tytyväinen päivän ratsastukseen Castello oli super!
Castello!


Sitten koko viikon on meillä ollut tehtävänä ruokkia ja hoitaa 1 ja 2 vuotiaat shettikset Pimpula ja Pampula! Ne olivat molemmat niin pulleita, ahneita ja suloisia! 









1 kommentti:

  1. Kuulostaa kivalta :D Mullakin on TET Billnäsissä, ehkä vähän tylsää mutta tul hieman kiire paikan kanssa :D

    VastaaPoista