torstai 1. marraskuuta 2012

50# Aluekatsastukset!




Teen nyt tämän postauksen, mietin että odotan siihen asti kunnes saan s-postilla päästiinkö me mukaan vai ei? Mutta en vielä ole sitä saanut, niin en jaksa viivytellä tätä pidempään.
Hain siis elokuun lopussa Skidin kanssa Esran kenttäaluevalmennuksiin, sieltä tuli sitten s-postia että kiitos ja aikataulut tulee myöhemin. No saatiin samalla viikolla aikataulut ja meillä oli ihan sopiviin aikoihin aikataulut. Lauantaina lähdettiin kotoonta kl. 13.30 ajamaan peuramaata kohti, kiva päästä sinne tutustumaan koska kukaan meistä ei ikinä ole ollut siellä! Lunta oli tullut todella paljon, kaikki kirjoitti Facebookkiin et "tuol on lunta!". Me kun asutaan suomen eteläisimmässä kärjessä, niin täällä  oli tullut jopa 20-30cm lunta! Meillä Jopa harrastettiin hiihtoratsastusta aamulla ;) Kun ajoi koko ajan Hangosta poispäin niin lumen määrä vain väheni ja peuramaalla oli ihan ruskea maa :(
Oltiin perillä kolmen aikaan, katseltiin ensin ponien ryhmää, katsoin mitä tehtäviä he tekivät koska oletin että tehdään samaa. Otettiin hevonen ulos autosta ja äiti sanoi että minä menen katsomaan tuntia, niin hän voi laittaa hevosen kuntoon. Kun äiti oli laittanut sen niin menin selkään ja kävelin aika kauan ennen kun pääsi maneesiin. Kun päästiin maneesiin niin ensin meidän piti ravata ja Minna katseli meitä, kunnes pyysi meidät tulemaan keskelle. Ensin hän kyseli että kuinka vanohja ollaan, mitä ollaan hypätty yms. Sen jälkeen laukattiin ihan pari kiekka molempiin suntiin, sen jälkeen tultiin S kiemuralla kaveletteja. Ne meni ihan hyvin, Skidi tuntui ihan superilta! Ja oli myös koko tunnin!
Punainen alku ja risti loppu

Sen jälkeen tultiin kolmoisarjan viimeistä tai ensimmäistä estettä pariin kertaan uralta-keskihalkaisijalle.

Tultiin vielä ennen radtaa niin molemmat nuo ylemmät ja lisättiin vielä siihen yhden tehtävän, tultiin toisella pitkällä sivulla kolme aaltoa peräkkäin missä oli 3 askelta jokaisen välissä. 





Tultiin vielä tämä viimeinen rata, Skidi oli todella hyvä alkoi kerätä ehkä pikkusen energiaa liikaa kun esteitä tuli toisensa perään, mutta oli kyllä todella ihana!




Kävelin vielä lopuksi todella kauan, hoidin hevosen kuljetuskuntoon kun äiti ja kuski oli katsomassa seuraavaa ryhmää. Eikun heppa autoon ja kotiin! (:


Sunnuntaina lähtö oli jo kl. 7.30. Aamulla annettiin vain hevosille ruoat ja Skidi kuljetuskuntoon. Itse olisin halunnut että valmennukset olisi ollut paaljon myöhemmin koska kotona oli kauden viimeiset seurakisat ja Brendalla olisi kivä päästä hyppäämään :(, mutta omistaja oli hypännyt 60cm 0-4 tuloksella, hienoa!

Kun oltiin perillä niin annettiin Skidin olla autossa kun menin katsomaan poni ryhmää. Katsoin taas mitä tehtäväviä he tekevät. Otettiin n. 30min ennen valmennuksen alkua Skidi ulos ja laitettiin kuntoon, iskä piti kiltisti kiinni :D.(Iskäni siis on todella paha hevosallegikko, mutta pystyi kyllä olla tässä auttamassa) Kun päästiin maneesiin niin olin jo kävellyt aika kauan, niin aloin heti ravaamaan Skidi tuntui taas todella hyvältä! Tehtiin ensiksi puomitehtäviä, ja piti hyppää todella kapea kavaletti este. Sen jälkeen hypättiin sarjaa jne. Videosta näette enemmän! (:



Tämä video kannattaa kelaa kohtaan 0:40 niin tulee tarkka kuva :D



Tässä tämä rata, pahoittelen molempien videoiden heijastusta lasista mutta iskä ei pystynyt tulla maneesiin sisään.

Minnan kommentti oli näin sunnuntaista: Sinun hevosesi on todella kapasiteetikas. Sinökin istut todella rennosti ja vaikka se tekee isompia hyppyjä niin olet ajan tasalla. Se alkaa kyllä kuumenemaan radoista, siinä sinä jäät ehkä liikaa pidättämään ja silloin se tulee aivan liian lähelle.

Olin todella tyytyväinen koko viikonlopusta! Skidi super, kivaa oli ja tykkäsin todella paljon Minnan valmennuksista! Toivotaan nyt vain että päästään mukaan! (:
Kotona Skidi pääsi vielä tarhailemaan kavereiden kanssa!







 Brendasta minulla ei nyt ole mitään erikoisempaa. Mutta keskiviikkona kuvattu video kun ratsastin sillä, siskoni ja kaverinsa selityksistä ei kannata välittää :DD

4 kommenttia:

  1. Meni tosi hyvin! Toivottavasti pääset valkkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Niin mäki toivon todella paljon, niin joskus pääsisi pois äidin opista :D

      Poista
  2. Brenda on muuttunut ihan järkyttävästi vuodessa ! Siitähän on tullu melkein ratsu :) Ja ihanaa että se on saanu lihaa luiden ympärille ! :) Ratsastat muutenkin Brendalla tosi hyvin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on kyllä muuttunut ihan älyttömästi! Olen kiitollinen omistajille että saan ratsastaa tällaista heppaa! (:

      Poista