maanantai 14. lokakuuta 2013

HunR, seurakoulu 13.10

On se ihana tunne tulla radalta kun ihmiset tulevat sanomaan erikseen että meni hienosti. Sellaisen tunteen sain eilen. Se on ihanaa <3

Olin siis eilen kotona koulukisoissa Netalla, hevosen ensimmäiset kisat ikinä ja luokkana oli Helppo C:2 2000. Minun ei ollut edes tarkoitus mennä sillä mihinkään luokkaan. Mutta koko idea lähti siitä kun olin ärsyyntyneenä koulussa kun Skidi ontui, ehdin siinä sanoa jo vitsillä kaverilleni että: "Netallahan minä voin mennä..". Nauroin hetken kun sain samana iltapäivänä äidiltä viestin: "Menin Netalla tänään, se oli erittäin mukava. Voisit mennä sillä koulukisossa Helppo C luokkaan". Vastasin siihen vain okei ja kysyin että millon pääsen tunnille sen kanssa. Niistä tunneista kerroin jo aijemmin blogissa.

Kävin lauantaina töiden jälkeen vähän siistimässä ja hoitamassa Nettaa sellaiseen kuntoon että se olisi edustavan näköinen. Katsoin kamat vain läpi, hain valkoisen huovan, suitsia tai satulaa en sen enempää jaksanut putsata koska tiesin luulin että minulla on aikaa aamulla. Lähdin kaverin kanssa samaa matkaa kotiin ja kotona vielä katsoin lähtölistat, sun muuta.
Suokkit on parhaita !

Aamulla laitoin valkoiset housut, kisapaidan, verkkarit ja tiimi hupparin päälle. Söin ja lähdettiinkin tallille, autossa katsoin kameran läpi että siinä on akkua ja asetukset kunnossa. Tallille tullessa laitoin satulan valmiiksi, juttelin kavereiden kanssa ja huomasinkin että kello näyttää ehkä vähän liikaa koska minun piti vielä letittää Netta. Hain sen tarhasta, Skidi katsoi ihmeissään että miksi haen parhaan kaverin eikä Skidiä.

Otin Netan käytävälle, otin kumisualla läpi, sen jälkeen pölyharjalla, selvitin hännän, harjan ja otsatukan. Netalla tuuppaa olemaan hitusen enemmän tukkaa kun Skidillä... Laitoin Netan kuntoon ja olin n. 10 min aikataulusta myöhässä. Lähdettiin luokassamme ensimmäisinä, sain olla maneesissa hetken yksin. Ravailin aika paljon, tein käynti-ravi siirtymisiä paljon sain sen sillä sopivan kevyeksi. Otin molempiin suuntiin kerran laukkaa, en enempää. Tunsin että se laukkaa rauhallisesti ja päätin että tämä on hyvä. Vaihdoin kisatakin päälle ja menin alas kentälle. Siellä ennen lähtöäni ravasin ympäriinsä näytin paikkoja jne. Kun pääsin radalle kiersin siinä kevyttä ravia ympäri, se pelkäsi vähän jokaista asiaa. Valkoinen aita oli pelottava, tuomari ja sihteeri olivat pelottavia. Se onneksi rentoutui aika nopeasti, pilli vihelsi. Tein vielä voltin, tunnustelin että se on oikeasti kuulolla ja ei kun menoksi.

Tuo otsatukka <3, haluaisikohan Netta lainata Skidille vähän?


Pisteskaalasta löytyy kaikkea kolmosen ja seiskan väliltä. Kolmonen tuli laukkadiagonaalilta, se kyttäsi kulmaa ja vaihtoi laukan ihan lopussa. Seiska tuli keskiympyrästä jossa kommenttina oli "melko hyvä tie". Päätin oikein tällä kertaa panostaa teihin ja kulmiin ratsastuksella, koska jos kaikki muu menee mönkään niin siitä saa ainakin plus pisteitä! Rata meni muuten todella tasaisesti, laukanostot olivat ehkä epäonnistunein kohta tuon vaihdon jälkeen.







Jannica taiteili <3


Mutta tyytyväinen olin suokkiin! Kävin vielä vaihtamassa pari sanaa Netan omistajan kanssa, kävelin hetken sen kanssa ja vein sen pesupaikalle hoidettavaksi. Siinä odottelin että kuulen prosenttini no ne olivat 124,5p ja 56,59%. Olin ihan tyytyväinen, jäin siihen pesupaikalle Netan kanssa, otin varusteet pois ja ajattelin että annan sen seistä siinä ihanassa auringossa hetken ennen kun laitan sen takaisin ulos. Kuuntelin muiden prosentteja siinä oli toinen suokki mennyt ohi vain puolella pisteellä sillä oli 125p.
Koko ajan katselin että "tämä menee nyt hienosti kyllä se meidän ohi menee", ei ei kukaan mennyt ja loppupeleissä sijotuttiin toiselle sijalle! Heino suokki <3
Olin niin tyytyväinen, elämänsä ensimmäiset kilpailut ja näin hienosti. En voisi olla hevosesta ylpeämpi!

Nyt monella on varmaan syysloma, itselläni on vain torstai ja perjantai. Mutta parhaillaan olen kotona kuumeessa.. Viikonlopuksi pitäisi parantua, sillä HIHS kyseessä! Minut voi siellä nähdä perjantain aamunäytöksessä ja sunnuntain viimeisessä näytöksessä.
Onko joku lukijoistani tulossa sinne?

1 kommentti:

  1. Teidän rata menin todella hienosti (:
    Te kyl ansaisitte ton ruusukkeen

    VastaaPoista