perjantai 25. lokakuuta 2013

Huoh...

Minulla on viime ja tämä viikko ollut niin kiireisiä molemmat että tietokonetta en ole enemmän kun tunnin kerrallaan ehtinyt avata. Tässä on tapahtununt kaikenlaista...
Viime viikon maanantaina äiti aloitti Skidin ratsastamisen "kunnolla" mutta kevyesti ja oli ollut ihan hyvä. Keskiviikkona pääsin itse selkään, kävin maastossa vähän pyörähtämässä jossa Skidi liikkui taas hyvin ja oli reippaana niin kun aina!
Torstaina käytiin Hennan kanssa ratsastamassa ilman satulaa. Käytiin ensin maastossa ja sen jälkeen maneesissa pyörähtämässä. Siellä oli jotain tyttöjä käyneet hyppelemässä esteitä niin siellä oli pystyssä n. 60cm korkea pysty. Sehän oli pari kertaa pakko tulla, se meni hienosti pari kertaa möhlin lähestymisen kun neiti oli niin innoissaan... Video jonka Henna kuvasi puhelimellani kahdesta hypystä :)


 Perjantaina kävin HIHS:issä Hennan, Empun ja Jannin kanssa. Matkustettiin junalla molempiin suuntiin, oltiin siellä kl. 9-18 joten aikaa oli! Itselläni ei ollut mitään ostettavaa vaikka rahaa olisi ollutkin kiertelin kaikki kojut läpi, ainoa minkä olisisin oikeastaan tarvinnut oli selvitysaine. Eikä sillä mikään hätä ollut niin päätin että jos en sieltä löydä haluamaani halvalla niin ostan kotoonta sen hevostarvikeliikkeestä.
Radan rakennus vissiin menossa

Minä,Janni, Henna ja Emppu(jonka kanssa toki en ole sisko :D)
Lauantaina kävin aamupäivällä eräällä toisella tallilla ja siellä vierähikin koko aamupäivä! Koska sen verran mukava päivä oli. Niin pääsin vasta Skidin luokse kl. 18 aikaan illalla. Siellä olikin jo siskokset Jannica ja Henna, ne olivat menossa maneesiin ratsastamaan Jannican piti pitää kavaletti tuntia Hennalle. Niin mietittiin siinä jotkut kivat tehtävät niin änkesin mukaan menemään vähän puomeja. Päätin kokeilla Skidillä normaalia kumipelhamia, mikä osottautui huonoksi valinnaksi. Koska Skidi oli niin äkäinen ja se muuttuu sellaiseksi jos on liian ällöttävä kuolain suussa, omalle kädelle se oli myös aika huono koska Skidi tuli ehkä liikaa takaisin ja tultiin lähelle lähes jokaiselle puomille. Mutta hyviä pätkiä tuli myös, niin pystyin olemaan ihan tyytyväinen ratsastukseen! Jannica otti pari videoo puhelimellaan..





Sunnuntaina käytiin taas äidin kanssa HIHS:issä katsomassa World Cup näytös mutta siitä tulossa videopostausta kunhan sen ehin koota! 

Maanantaina oli puomi tunti, jossa Skidi oli ihan hyvä. Se toimi hyvin ja olin positiivisin mielin koko loppuillan! 

Tiistaista minulla ei ole ollenkaan mitään muistikuvaa ??

Keskiviikkona kävin taas toisella tallilla, siellä vierähtikin koko iltapäivä. Äiti oli ratsastanut Skidin. Vaihdoin vähän aikaa sitten Happy Mounth kolmipalakuolaimen. Itse ratsastin sillä kerran ja en oikein löytänyt nappuloita sen kanssa. Äidin mielestä se taas toimi taas niin hyvin että itse päätin että opettelen ratsastaa sillä.

Torstaina oli kengitys. Äidin piti ratsataa ennen sitä varmuuden vuoksi että se ei aristele sen jälkeen. Kun äiti lähti ratsastaa hän tunsi, että Skidi käveli huonosti, hän lähti sillä ravaamaan ja se ontui selvästi.. No oikea etujalka oli vähän paksu ja "mössöinen". Niin kylmäsi sen kunnolla ratsatuksen jälkeen ja itse kylmäsin sen iltapäivällä tallille tullessani.
    Muuli ilmottautui sairasten kerhoon..

Perjantaina pääsin pitkästä aikaa Netan selkään. Mentiin tunnilla puomeja ja kavaletteja. Netta oli ihan huippu! Se toimi niin hyvin, piti ihan miettiä että mikä on kun näin rauhallinen? Mutta piti taas todeta vain että eihän se ole muuta kun kehittynyt! 
Skidi ei halunnut pusukuvaa

Lauantaina eli eilen olin ensin toisella tallilla ja sen jälkeen Skidin luokse. Skidi oli älyttömän hellyyden kipeä, se oli sitä mieltä että sitä ei tarvi muuta kun rapsuttaa ja hoitaa.. Kylmäsin sen jalan ja huomasin että se on hyvän näköinen, ei ollenkaan turvoksissa! Laitoin sen vielä ulos seisomaan vaikka oli hirveä ilma, sen ulkoloimi oli päästänyt läpi ja sisäloimi oli kostea. Aamutallilainen oli kilttinä vaihtanut sille fleecen kuivattamaan, onneksi meillä oli yksi vähän ohuempi sisätoppis niin se päälle ja kaulakappaleellinen sadeloimi niskaan ja pihalle! Hoidin Netan ja muita hevosia tunneille. Netan suitset pesin kunnolla ja sen kanssa hengailin hetken karsinassa. Mikä hevosten kanssa oleskelija minusta on tullut? Skidin kanssa halailin varmaan 15min, Netan kanssa olin vain ja Annien kanssa yritin olla mutta se ei ollut oikein siinä mukana.. :D. Katsottiin illalla että miten Skidi juoksi, puhtaastihan se! Outoa tällainen ontuminen, jos se ei nyt onnu niin kai sitä voi alkaa liikuttaa normaalisti. 

Sunnuntaina eli tänään oltiin Nebulan kanssa ekoissa estekisoissa. Siitä myöhemmin! 

Huomenna on tulossa Skidille ja muille hevosille raspaaja. En tiedä tarkistaakohan se nyt sen jalan tai ei mutta katsotaan!

2 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu blogissani (www.nixujagreta.blogspot.fi)!
    Toivottavasti kiinnostaa :)

    VastaaPoista