maanantai 28. huhtikuuta 2014

27.4, SRS, Alue este

Viikonloppu meni taas kisoissa, lauantaina kävin Empun, Ikan ja Idan kanssa billnäsissä koulukisoissa. He kaikki kilpailivat ja koska oma valmentaja oli poissa niin olin auttamassa. Tytöillä meni todella hyvin! Emppu voitti Helpon C:n ja Ika oli kyseisessä luokassa seitsemäs!
Turo voitti kolmannen mekon(ikinä ei löydy pienempiä kokoja :( ) jo itselleen. Huikeeta! 



Sunnuntai aamuna sain kyydin tallille n. 6.35 oltiin tallilla, jaoin heinät Skidin talliin ja harjasin Skidin läpi. Kun olin valmis tarkistin että kaikki on varmana mukana ja laitoin hevosen kuljetuskuntoon. Kun hepat oltiin saatu rekkaan lähdettiin matkaan, matka sujui ongelmitta ja oltiinkin paikalla n. 30min ennen laskettua saapumis aikaa. Käytiin näyttämässä rokotustodistukset ja otettiin ihan rauhallisesti. Koska oltiin ennen ensimmäistä luokkaa paikalla niin ehdittiin letittää Skidi autossa. Paikalla sitten odoteltiin, katsoin ja kuvailin ensimmäistä luokkaa, annoin Skidille päiväkaurat ja loppujen lopuksi huomasin että Skidi alkoi tylsistyä autossa seisomiseen niin otin sen ulos 90cm loppupuolella.

Kukkuu!
Paras poni <3

Kävelin radan joka oli ihan kiva, ei erikoisempia linjoja ja uusinnassa pystyttiin ratsastaa aikaa. Saatiin vielä odotella, Skidi vaikutti aika väsyneeltä ja rauhalliselta niin päätin siinä että en tee pitkää verkkaa että se ei ole hidas tai väsynyt radalla. Noin 20 ratsukkoa ennen minua aloitin laittamaan Skidin vähitellen kuntoon. Ida säi käydä sitä vähän taluttelemassa kun vaihdoin omat varusteet päälle. Kun menin selkään niin Ida päästi meidät irti ja ajattelin että teen rauhallisen verkan. En voinutkaan tehdä mitään rauhallista verkkaa, Idan päästettyä irti niin en saanut Skidiä kävelemään tai ravaamaan askeltakaan... Se meni laukkaa tai laukka ravi sekoitusta kenttää ympäri. Sanoin siinä vaiheessa että haluan pelhamit takaisin! :D. Kun vihdoinkin sain Skidin ravaamaan(isoa keskiravia missä itse väsähdin parin kierroksen jälkeen....) otin laukkaa ja laukkasin aika paljon verkkaa ympäri että saataisiin tätä virtaa purettua.

Hypyt olivat aivan kaottisia, niin kun sanoin että valmentajamme oli poissa niin en saanut ketään auttamaan verkkaan. Skidi näki kulman takaa esteen niin se oli tervemenoa... Hyppäsin paljon ja tyydyin pariin rauhalliseen hyppyn.

Eli varmaan arvaatte että radalle en mennyt hyvillä fiiliksillä. Rata oli yhtä suuri kaaos kun vekka, kun Skidi on virkeä pelkään itse että jos jään vetää niin tullaan liian lähelle ja puomit putoaa niin lähden aina puskemaan liian kaukaanta. Radalla tultiin kuuden askeleen väli viidellä ja jokaisen esteen lähestymiseen jätin yhden askeleen pois. Tämä sitten kostautui yhdellä linjalla, lähdin puskemaan Skidiä aivan liian kaukaanta ensimmäiselle esteelle mutta Skidi pelasti hyvin. Minulta lähti ohjat, en saanut pidätteitä läpi ja sama tapahtui mitä ensimmäiselle mutta puomi putosi. Niin maaliin tultiin yhdellä pudotuksella. Johku oli paikan päällä ja hän sanoi että minun on pakko odottaa niitä esteitä, enkä saa lähteä puskea kaukaanta.

Skidi harvemmin hyppää suurella ilmavaralla mutta jos katsotte näitä hyppykuvia niin voitte arvaa millainen vauhti sillä on ollut! :D

 100cm jälkeen otin satulan pois ja Ida sai talutella hevosta. Itse menin soittamaan äidille/valmentajalle ja kertomaan miten meni. Puhelimessa kirosin itseni alimpaan helvettiin kun aina teen jotain että se puomi putoaa. Äiti sai onneksi aika hyvin mieleni paremmaksi ja pystyin jopa ajatella että pärjätään ehkä siinä 110cm luokassa. Otettiin Skidiltä kaikki varusteet pois ja annoin sen hetken syödä heinää samalla kun itse söin.
Käytiin kävelemässä 110cm rata, sekin olin ihan helppo. Ei mitään suurempia kompastuskiviä minulle ja Skidille. Radankävelyn jälkeen juteltiin Johkun kanssa ja hän lupasi tulla auttamaan minua verryttelyyn. Hyppäsin vasta numerolla 31 niin meillä ei ollut mikään kiire. Skidi oli taas hyvin rauhallinen, ajattelin siinä että mielestäni ihan hyvä että se väsähti vähän edellisestä luokasta. Oli hyvin tylsää odotella niin laitettiin Skidi kuntoon vähän liian aikasin ja menin selästä kävelemään. Henna auttoi meidät verkkaan ja kävelin sen kanssa hetken, tällä kertaa golfaajat eivät olleet yhtä pelottavia mutta kyllä me niitä hetken mietittiin taas.
Kymmenen ratsukkoa ennen lähtöäni menin verkkaamaan. Skidi oli vieläkin todella virkeä ja kävi ihan kierroksilla. Johku tuli auttamaan hyppyihin ja saatiin hyviä hyppyjä. Johku käski minun odottaa estettä eikä lähteä tuuppaammaan kaukaanta.
Lähdin radalle todella hyvällä fiiliksellä! Rata oli todella hyvä, odotin jokaista estettä ja sain Skidin pysymään rauhallisena. Mutta unohdin ottss yhden pidätteen yhdessä välissä niin eiköhän se puomi pudonnut. Mutta olin todella, todella tyytyväinen rataan.





Hieno heppa!!


Otin vielä loppuravit kentällä eikä Skidi sillonkaan vielä ollut rauhoittunut! :D


Ida talutteli hetken vielä Skidiä ja itse pakkasin kamat autoon. Laitettiin Skidi kuljetuskuntoon, pietettiin autoon ja päästiin vihdoinkin kotiinpäin. Kotona kylmäsin ja hoidin Skidin jalat ja päästin sen vielä tarhaan kavereiden kanssa. Sitten pääsin vihdoinkin kotiin, olin koko päivän varmaan kuumeessa ja voitte kuvitella että oli vielä vaikempaa jaksaa Skidin vauhdissa. Pistän vielä pari hauskaa kuvaa päivästä!
Sille tuli jotain nenään ja sitä kutitti! :D
Eskolla on tylsäää

2 kommenttia:

  1. Mahtavan näkönen hevonen sulla :) Laitoin muuten banneri -sivulle kommenttia sekä sulle sähköpostilla tarvittavat tiedot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo oli menny ihan ohi mulla vastailenpa heti!

      Poista