perjantai 18. tammikuuta 2013

72# Mitä blogiin kannattaa kirjoittaa?

Näitä mielipidepostauksia minulta toivotaan paljon, niin päätiin kotona tylsyyksissäni tehdä tällaisen. Tämä postaus käsittelee että mitä blogiin oikeasti kannattaa sanoo tai kirjoittaa? Näitä löytyy monesta blogista, mutta päätin myös näyttäää omaa näkökulmaa asiasta.

Minusta pitää olla tarkka että mitä nettiin oikeasti laittaa. Olen esimerkiksi todella tarkka siitä että mitä Brendasta kirjoitan, se ei ole oma hevoseni niin kaikki sen asiat eivät tänne kuulu. Itsekkään en  haluaisi että Skidistä kirjoitellaan paljon muiden blogeihin. Minusta on ok vielä se että jos henkilö olisi ratsastanut/harjannut/hoitanut tai mitä kaikkia hoitotoimenpiteitä olisi Skidille tehnyt, niin se olisi ok että siitä kirjoittaisi blogiin kun itse hevoselle olisi tehnyt jotain. Mutta en sallisi sitä että hän kirjoittaisi siitä mitään enemmän.
Nyt kun Brenda ei ole kunnossa niin en kerro mikä sillä on ja tutut voivat kysellä henkilökohtaisesti. Ihan vain en kerro, koska en omista hevosta, en tiedä haluaako omistaja sitä leviämään ja muutenkaan en tykkää että heti mennään huutelemaan että mikä hevosella on. En kylläkään ole mikään "salailija" kerron aina kaikki tarvittavat asiat tallilla ihmisille jotka sen tarvii tietää. Inhoan yli kaiken sellaisia jotka ei juurikaan kerro mitään edes hyvälle ystävälle! :D

Entisissä blogeissani ketoilin kaikkea, ihan ilman mitään vaistoa että tämä voisi olla väärin. Ja en ollenkaan ole ylpeä siitä, se sai todellakin minut miettimään että mitä tänne kannattaa kirjoittaa. Kirjoitan sen tänne minkä teidän tarvitsee tietää, enkä enempää. Joskus kyllä lipsun(aika usein... :D) mutta sitten aina mietin että sentään oma hevonen ja asiat niin kyllä minä kai päätän että mitä kirjoitan. Muutenkin olette varmaan huomanneet että en kerro Brendasta muuta että mitä minä olen sen kanssa tehnyt. En kerro siitä missään erikoispostauksissa, esittele sen tavaroita tai muita asioita. Ainoa erikoipostaus minkä siitä olen tehnyt niin on Brenda postaus, ja se on ja jää ainoaksi.



Todella monella meidän tallin "pikkutytöillä" on blogi. Luen niitä aika usien, ja joskus olen joutunut kommentoimaan aisoista esim. "Ei kannata laittaa kuvia/tekstiä yksityishevosista, koska en ole varma pitääkö omistajat siitä", usein he ovat poistaneet ja sanoneet että nyt tietää jatkossa myös! Tuo on juuri oikeaa käytöstä, että asiat otetaan opikseen, ja ne eivät toistu. Mutta joskus olen kauhistunut että mitä he ovat kirjoittaneet blogeihin! Sanotaan vaikka että esim. Liisa(en tunne tuon nimistä henkilöä edes :D) kirjoittaa blogiinsa että alkaa kisaa Putella ja 80cm tasoa. Itse olin ihan järkyttynyt kun luin tällaisen tapauksen yhden tytön blogista, itse en voi sanoe että saako tyttö kisata sillä hevosella. Järkytyin kyllä :D.  Niin siinä kylläkin minun naamalleni tuli :o ilme.
Saahan todellakin jokaisella olla unelmansa ja tavoitteensa! Sitä en ollenkaan vastustele  Mutta jospa ei nyt menisi blogiinsa kirjoittelemaan 100% varmuudella että alkaa kisaa sillä ja menee sitä tasoa. Koska meillä ei edes vieläkään ole ollut mitään "kisakokousta" missä asiat nuo päätetään. Noita tapauksia on ollut jo pari, koska siskoni joka tietää kaikki blogit niin on lukenut kaikenlaista ja kertonut minulle, usein vain naurahdan asialle mutta joskus olen taas ihan "öö".

Tuo saa minut aina mietimään, että miten olikaan että kannataako mennä blogiin kirjoittelemaan kaikesta ja mennä kertoilemaan kaikesta. Oikeasti jokaisen on oikeus kirjoittaa blogiinsa ihan mitä tahansa, koska sehän on sentään henkilön oma. Mutta kannattaakohan sinne sitten mennä valehtelemaan asioista ja keksiä kaikkea paskaa? Ei todellakaan 

Mutta tässäpä tämä, ottakaa kantaa jos jokin asia mietitytti tai olette eri mieltä! Minua kiinnostaa että oletteko ikinä meittineet että mitä kannattaa laittaa, oletteko joskus järkyttyneet siitä että mitä ihminen on julkaissut blogissa?

4 kommenttia:

  1. näinpä juuri! tää oli taas tosi hyvä, välillä oli jotain pikkuvirheitä, esim. hassuja lauserakenteita tai jotain mutta ei mitenkään kauheesti haitannu lukemista. tykkään niin paljo näistä sun mielipidekirjotuksista! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en oikein jaksanu keskittyy tätä kirjoittaessa ja en tiiä kuinka monta kertaa piti ottaa uusina joku lause :D mut kiva et tykkäät! (;

      Poista
  2. De e sant som du säger att de e bra att tänka på va man sätter ut på nätet o speciellt om de int e egen häst. Samma gäller just olika sjukdomar eller varför hästen e på loma. De e int så kiva om man nån gång ska sälja hästen o sä hittar köparna en massa negativa saker via nån blog! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, de e just de ja viittaa till att om man sen säljer heppan nångång så it vill man hitta ngå negatiivista saker från nete ;)

      Poista