sunnuntai 20. tammikuuta 2013

73# "Hevoset on viisaampia kun ne blondit siellä seläss"

Tuo otsikko on eiliseltä estetunnilta :D. Mutta kerron ensin viimeviikkoisesta estetunnista.

Viime viikolla olin yksin valmennuksessa, usein minulla on ollut joku nuorempi tyttö tai joku kaverini mukana hyppäämässä. Mutta viimeiikolla ei tytölle käynyt ja kaverini oli poissa niin hypättiin yksin.
Skidi mielestäni keskittyy myös paremmin jos on yksin, se ei ota myöskään energiaa muilta niin sehän on ihan hyvä ratsastaa!

Teemana oli että harjoiteltaisiin vähän tekniikkaa, en nyt niin paljon muista mitkä oli huonot tai hyvät asiat mutta yritän muistaa!
Tehtiin jumppasarjaa, puomi-askel-este-askel-puomi ja yksittäistä estettä joka oli keskellä pitkää sivua.
Skidi oli todella kiva! Ainoa vain että minun pitäisi olla enemmän tilanteessa ja kaarteista pitäisi ratsastaa paremmin ulos. Sitten en enemmän huonoja puolia muista, ainoa mitä muistan on että huonoja juttuja oli myös enemmän.

Skidi toimi hyvin, ei se mikään super ollut mutta hyvä! Sain askeleet aika hyvin sopimaan, minun olisi vain pitänyt edetä enemmän. Minulla on todella huono tapa että jään helposti jarruttelemaan liikaa ennen estettä ja usein tullaan lähelle ja puomit putoaa. Tuosta todellakin pitäisi päästä pois!
Tuossa alhaalla piirretty rata ja video! (:
Kaunis piirros! :D x alku, viiva loppu(vihreet eka ja vika puomeja)




Menin tallille jo aikaisin, siinä äiti sitten kysyi haluanko mennä mukaan kun tuntihevoset menevät maastoon. Toki halusin ja ratsuksi sain suomenhevos ruuna Velka! Käytiin niin että äiti lähti viemään toista ryhmää kun toinen nainen lähti viemään minua ja Elliä maastoon. Velka oli ihan kiltisti koko matkan, se vaan aina haluaa lähteä stressaamaan kun kotiinpäin mennään. Yritin aika paljon rauhoitella sitä, se ei ollut mikään kauhean stressaantunut, olen kylläkin nähnyt se pahemminkin stressaantuneena. Mutta sain kävellä loppumatkan ensimmäisenä niin vähän se rauhoittui. Kivaa oli! Kuivia siitä ei nyt löydy mutta laitan tähän vanhan kuvan Velkasta (:

Eiliseen estevalmennukseen!
Eilen oltiin taas 2 ratsukkoa, Skidi oli silti ihan hyvä ratsastaa. Itse olin ollut kuumeessa koko viikon, niin äiti oli ratsastanut Skidillä melkein joka päivä lukuunottamatta perjantaita jolloin eräs toinen nainen sillä meni.
Ennen tuntia juttelin saman henkilön kanssa ja hän sanoi että Skidi oli ollut todella energinen jopa villi! Jätin suosiolla kannukset pois, ja muutenkin olin varautunut siihen että se olisi energinen.

Aloitettiin sellaisella tehtävällä että vasemmassa laukassa oltiin ymprällä ja siinä oli kaksi puomia. Ja toisella puomilla piti joka kerta tehdä oikealle voltti ja siitä taas jatkaa vasemmalle. Siinä minulle tuli ongelma, Skidi tahtoi vaihtaa laukan jo valmiiksi askelta ennen puomia. Kysyin siinä että miksi se tekee näin niin vastaus oli: No koska nuo hevoset ovat viisaampia kun blondit siellä selässä! :D. Seuraavaksi tultiin puomit ravissa, n. 5m välissä ja puomi ristikko. Meillä on kauan ollut se Skidin kanssa ongelmana että se haluaa väkisin aina ottaa laukkaa tuollaisissa ravitehtävissä. Yritän usein pysäyttää ennen puomia, mutta sekään ei oikein auta kun silti ottaa laukkaa. Itse en oikein siellä pysty tehdä mitään, en voi jäädä mitenkään vetämään. Mutta kerran sain ravissa ja se riitti.

Sen jälkeen jatkettiin pienellä radalla ja lisättiin sen jälkeen siihen esteitä. Skidi oli hyvä, ei se niin villi ollut. Mutta löytyi siltä energiaa ;)


Pahoittelen laatua :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti