maanantai 27. elokuuta 2012

18# Koulua, maastoa, estekisoja ja hepanhoitajana

Moikka! Viikonlopun aikana on tapahtunut aika paljon. Olen ollut auttelemassa kisoissa hepanhoitajana, mennyt koulua molemmilla hepoilla ja maastoillut molemmilla rennosti.


Lauantaina ratsastin ensin Brendan, harjoittelin ensin kouluaitojen sisäpuolella kunnes ne otettiin pois.. Työstin tälla kertaa enemmän sitä että mennään avuilla, rauhassa ja rentona vaikka kavereita ei olekkaan kentällä. Sain sen siirtymisillä kivasti avuille ja se kulkikin mielestäni ihan tasaisessa peräänannossa. Ravissa työstin paljon sitä että se ei lähe puskemaan ulospäin tai kaatumaan sisällepäin, yritin ympyröillä että en lähde ylitaivuttamaan ja käytän vähän enemmän sisäapuja. Kyselin siinä samalla äidiltäni vähän vinkkejä ja apua, sain pari asiaa selvitettyäkin ja mietin että "ahaa näin tämä toimii!", laukassakin se liikkui rauhallisemmin kun yleensä. Sillä on se ongelma että laukassa se jännittyy ja lähtee kovaa vauhtia oikeastaan "altani".
Minun pitäisi uskaltaa laittaa jotkut lyhyet kannukset jalkaan, koska Brenda oli todella laiska aluksi ja ei oikein kunnioittanut pohjetta ollenkaan. Raippaa se kuuntelee mutta en halua koko ajan lätkiä raipalla sitä eteenpäin. Seuraavaksi lähden kauppaan ja ostan lyhyet pallopää kannukset koska minulta löytyy vain 1,5 ja 2,0mm kannukset.. Sen jälkeen vielä yritin saada siltä ulos sitä ravia, pidennyksissä. Brendan ravi on sellainen että se nousee paljon ylöspäin mutta ei eteenpäin. Se alkaa toimimaan kun olen tehnyt pari lisättyä ravia mutta ei niin kun haluaisin, mutta treenataan!

Pari ihmistä vinkkailivat minulle kun olivat katselleet meidän menoa että minun pitäisi ilmoittautua tuleviin koulukisoihin, mutta en nyt tiedä :D. Brendasta on kylläkin niin lyhyessä ajassa kuoriutunut todella kiva hevonen! Juuri sellainen ratsastettavuudeltaan millaisen itse joskus haluan tulevaisuudessa!
Kaikki kuvat&video c) Elli L







Kävin vielä myöhemmin illalla maastoilemassa Skidillä, olisin toivonut että joku olisi ollut kuvaamassa koska se oli niin innoissaan ja iloinen! Meidän "hiekkakuopilla" oli jättimäinen  vesilätäkkö missä oli superpohja ja laukkasin sitä edes takaisin. Ensikerralla otan jonkun mukaan kävelemään ja kuvaamaan maastoon!

Sunnuntaina taas aamulla oli aikainen herätys, sillä lähdin auttamaan estekisoihin Jullea ja Vukoa! Oli todella kivaa, ei itse tarvinnut stressaa sen enempää aikatauluja, rataa ja että onko heppa hyvin. Vuko käyttäytyi ihan asiallisesti kun kaikki muut hevoset lähtivät kotiin toisella kyydillä, niin ei kavereita ollut näkyvissä. Tein pienen koosteen joka on tuossa alhaalla niin voitte siitä katsoa miten meni! Videossa esiintyy vain meidän seuran ratsukoita eikä ketään muita! (:



2 kommenttia:

  1. Kiva toi video! Kamera vaan heilu välillä vähän häiritsevästi, mutta mitä pienistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä niistä? Minun käsi heiluu aina jos tarkoitat alimmaisena mutta Elli on parempi ottaa kuvia kun videoo jos tarkoitat ensimmäistä

      Poista