tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri: Luukku 4 - Skidin jalat

Tai oikeastaan sen pitäisi olla Skidin jalkojen hoito. Skidin jalat hoidetaan varsinkin esteiden jälkeen oikein hyvin ja päätin tehdä teille pienen postauksen siitä!
  
Näistä puhutaan
Minulla erillaisia "hoitomenetelmiä" miten ne hoidan. Kevyen maaston/sieläratsastuksen jälkeen en usein tee muuta kun harjaa. Kouluvalmennuksen jälkeen kylmään ja laitan jotain linimenttiä. Taas kun estevalmennuksen jälkeen hoidan taas niin hyvin kun pystyn. Nyt on talvi ja en pääse ulos vedellä kylmäämään ja aina kun vedellä kylmään niin laitan savea. Mutta tässä nyt miten talvella hoidan.


Ensiksi huuhtelen jalat tai laitan sienellä kylmää vettä. Olen ainakin kuullut että jos ei laita vettä niin kylmä ei vaikuta normaalisti, uskon tuohon koska meillä jalat on vielä sen jälkeen ihan kylmät vielä!

 Veden jälkeen laitan kylmäsuojat, nämä ovat ostettu Benitecistä mutta niitä saa todella monesta paikkaa. Ovat olleet kyllä todella hyvät ja käytännölliset! Nämä annan olla jalassa n. 30min tai oikeastaan sen ajan kun hoidan varusteet ja teen muuta. Olen muuten miettinyt monesti ottavan nämä mukaan kisoihin ja laittaa kotimatkaksi päälle, mutta en ole vielä uskaltanut kun Skidi osoittaa usein mieltään kun sillä on jotain ylimääräistä jaloissa trailerissa...
Heppa odottelee..

Kun olen antaneet näiden olla 30min niin ovat jo lässähtäneet aika paljon. Otan pois ne ja harjaan jalat vielä kerran koska usein niiden ja jalan väliin menee turvetta.
Sen jälkeen laitan jotain linimenttiä tai arincaa, parhaillaan käytössä on tensolvet. Sitä käytetään paljon tallillamme, ainoa on että sitä saa vain klinikalta ja meiltä on aika pitkä matka klinikalle :D..
Sen jälkeen laitan vielä lämppärit takasiin, jotka on sitten koko yön jalassa. Skidi ei ennen antanut niiden olla vaan repi ne pois. Nyt se on vissiin aikuistunut ja antaa niiden olla takaisissa, siitä on tullut iso tyttö :').

Miten te hoidatte hevosenne jalkoja?
Miksi ette hoida hevosenne jalkoja?
Kertokaa haluan tietää!
 

1 kommentti:

  1. Ite käytän myös hyppäämisen jälkeen noita kylmäsuojia, ainut vaan että poni ei siedä niitä takajaloissa vaan on jo yhdet hajottanu sen takia niin edessä kylmäsuojat ja takana savea/kylmälinimenttiä :D

    VastaaPoista