tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukalentrei: Luukku 17 - Skidin ruokinta

Otettiin tässä eilen kaverini kanssa kaiken maailman kuvia kun laitettiin Skidin iltaruoan niin siitä tulikin Skidin ruokintapostaus!

Me pyritään ruokkimaan Skidille, tarvittavat rehut ja "lisäaineet". Skidillä on herkkä vatsa, se opittiin oikein kantapään kautta sillä Skidihän sairasti vatsahaavaa kesä/syksyn 2012, se sai siihen lääkkeet ja parantui hyvin. Sen jälkeen alettiin vahtimaan sen ruokintaa kunnolla, luettiin paljon netistä selvää vatsahaavasta jne. 

Tallilla hevosten tallipaikan ruokintaan kuuluu säilöheinä, kaura ja melassi.

Mutta meidän hevoset saavat siis kolme kertaa päivässä ruokaa. Ensin aamulla n. 7.30 aikaan, ensin heinää ja sen jälkeen kauraa. Skidi saa niin kun melkein kaikki muut hevoset säilöheinää, ensin vähän sisällä ja jos sää sallii niin ruokinta jatkuu ulkona, kaurojen jälkeen ja sitä se saa 2 litraa litistettynä. 

Skidi saa olla koko aamupäivän ulkona jonka jälkeen se tulee n. klo. 12.30 sisään syömään päiväruoat. Yleensä tallillamme ruokitaan kaikki yksityiset hevoset ulkona, mutta Skidi haluaa yleensä päiväunille ja se syö mössöä myös päivällä niin se tulee sisään. Siellä sitä odottaa taas säilöheinää, sitä se syö sen 20min ennen päiväkauroja. Kauraa se saa yhden litran litistettynä ja sen lisäksi pellavaa kolme desilitraa turvotettuna. Pellavahan auttaa vatsan toimintaa ja Skidi on syönyt sitä jo melkein kolme vuotta. 
Pellavarouhe turvotettuna
Yleesä Skidi menee päiväruokien jälkeen vielä ulos, riippuu vähän mihin aikaan joku on sillä tulossa ratsastaa. 
Kun tullaan Skidillä ratsastamaan niin sille laitetaan turpoamaan litra greenlinea, se on racingin rehu josta kerrotaan heidän sivulla näin: Racing Greenline sopii korsirehun korvaamiseen ja täydentämiseen. Sen runsas sulavien kuitujen määrä on hyödyksi hevosen ruuansulatukselle. Runsas valkuaissisältö on hyödyksi lihasmassan kehittämiselle.

Alettiin sitä antaa myös sen takia koska se sisältää heinää ja sinimailaista, sinimailanen on kasvi joka voi jopa ennalta ehkäistä vatsahaavaa. 
Alettiin syöttämään Skidille sitä kun se laihtui paljon vatsahaavan myötä ja se kasvattaa hyvin massaa. 
Sen se saa vasta ratsastuksen jälkeen jos ei ihan illalla ratsasteta, että ei menisi ihan iltaruokinnan päälle. 
Harjatessani Skidiä annan sille aina vähän heinää, koska hevosenhan pitäisi tietääkseni saada pitkin päivää pieniä määriä heinää.

Illalla Skidi saa taas säilöheinää aika reilusti, sen jälkeen se saa iltamössönsä. 
Johon tulee:
1 litraa kauraa 

1-2 rkl suolaa 

1 mittaa minesyliä joka on homeopaattinen kivennäinen

1 mitta magnesiumia, auttaa lihaksiin. Urheiluhevosten hermoston ja lihaksiston noirmaalin toiminnan ylläpitämisen.

2 mittaa biotinia, alettiin syöttämään kauan sitten koska Skidillä oli sen verran huonot kaviot ja ollaan todettu hyväksi! Sen lisäksi toivon sen toimivan otsatukan kasvuun...

30ml E-vitamiiniä, sillä parhaillaan kuuri menossa!

Tämän jälkeen se vielä saa 1 1/2 litraa melassia!

Vaikka Skidillä on aina "sitä purkkia ja purnukkaa" niin sillä se pysyy hyvässä kunnossa. Parhaillaan Skidi on todella hyvässä lihavuus ja lihas kunnossa. 
Yleensä tietty äiti suunnittelee Skidin ruokinnan, koska hän sen maksaa ja tietää myös enemmän kun minä.

Miten teidän hevoset syö? Tiedätkö sinä tarkalleen mitä esim. hoitohevosesi syö?  Kerro ihmeessä! 

6 kommenttia:

  1. maxi saa aamulla heinää ja puol litraa kauraa, päivällä heinää ja puol litraa kauraa + noin puol desiä kivennäistä, illalla heinää ja puol/litran kauraa riippuen onks se liikkunu.

    ei se mummo muuta tarviikkaa <3

    VastaaPoista
  2. Meidän tallilla hevoset ovat yötä päivää laitumella laumassa kaikki tammat ja toisessa kaikki pojat. Pojat ovat vapaalla heinällä ja tytöt saa aamu päivä ja yö heinät(joskus vp heinä). Ne eivät saa muuta kuin heinää, yksärit toki saa sekä omistajan kouluhevonen ja tallin estehevonen että lihakset ym pysyy kunnossa, muut eivät tarvitse kivennäisiä ym. Ne ovat iloisia ja innokkaita ja terveitä! :)

    VastaaPoista
  3. Mitä järkee komentoida jos ett vastaa/välitä lukioista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä välitän mutta julkaisen postaukset aina puhelimella niin aina kun tule kirjoittamaan uusia postauksia niin pääsen vasta kommentoimaan!

      Poista