perjantai 14. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI Luukku 16: Kilpailukausi



Minkälainen on treeniohjelmasi kisakaudella ja mitä teet kilpailujen välissä?

Pyritään hypätä Skidillä ei kisakautena kerran/kaksi viikossa. Kisakautena hypätään taas jos ei ole kisoja 2 viikkoa peräkkäin niin ei hypätä ollenkaan. Jos ei ole niin hypätään tai mennään jotain estetehtäviä, ihan vain pyritään pitämään "rytmi yllä". Kilpailujen välissä maastoilen, menen koulua ja teen usein jotain kavaletti treeniä. Muuten vain, "palauttelen" sitä kisoista ja odottelen seuraavan viikonlopun kisoja.
 Mitä asioita painotat perusratsastuksessa ja kuinka paljon/usein?
Perusratsastuksessa oainotan aika paljon Skidin peräänantoon ja rytmiin. Koska minulla on ollut kauan ongelma löytää sen kanssa se oikea peräänanto, joko tai se on liian alhaalla ja etupainoisena tai sitten se on epätasainen. Rytmi minulla on myös vaikea löytää koska Skidi usein lähtee liian kiireiseksi tai lyhyeksi. Yritän aina sileällä tätä panostaa, ja vihdoinkin alkaa löytyä tulosta! Ratsastan Skidillä koulutunneilla 1-2 viikossa ja yksin menen sileällä kerran viikossa. 
Miten lämmittelet kisapäivänä ja kuinka pitkään? 
En tee Skidille pitkää verkkaa varsinkaan estekisoissa, ekaan luokkaan teen toki pidemmän mutta tokaan luokkaan teen vain pari hyppyä. Verryttelen sileällä n. 20min ja otan n. 3 kpl hyppyä molempiin suuntiin riippuu miltä hevonen tuntuu!
Miten palauttelet hevosen kisapäivän jälkeen?
Maastoillen tai menen kevyen hölkän maneesissa/kentällä. En mitään raskasta! (:





1 kommentti: